Eyüp Tekdemir 6 saat önce Paylaş 6 saat önce (düzenlendi) Merhaba hayırlı günler öncelikle Benım Seat Leon 2020 FR model aracımın mahmutbey İstoç yolu üzerinden Habipler tarafına doğru Esenler kentsel dönüşümün olduğu noktada hafriyat bölgesinde taş gelmesi sonucu talihsiz bir şekilde sunroof camım tamamen çatladı. Sadece cam çatladı ufak bir taş ama sivriymiş demek ki bir anda sunroof komple çatladı şimdi o harfiyatı ben yakalıyamadım kaskomda maalesef yok yetkili serviste sadece camına 140 bin küsur gibi korkunç bir rakam verdiler ithal takmaya kalksam güvenemiyorum bana bu konuda yardımcı olur musunuz? Nasıl bı yol izlemeliyim ve değer kaybına yol açacak bı durummu? Aracımın değeri düşer mi ve nereden camı yaptırmalıyım? 6 saat önce tarihinde Eyüp Tekdemir tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Geçmiş olsun, Çıkma olarak bakabilirsiniz, yansanayi olarak bilindik büyük markalar olabilir. Fiyat olarak yine çok makul olmayacaktır ama en olabilir seçenekler bunlar. Kaskosuz kullanmak gibi bir risk keşke almasaydınız vereceğiniz 15-20000 lira şuan sizi kurtarırdı. Sebep olan tarafa ilişkin önce tutanak tutturup kamera vs şansınızı deneyebilirdiniz. Ama şuan tutanak kısımı zor görünüyor zaman geçtiği için. Kamera ihtimali olabilir Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Taş kamyonun üstünden mi düştü. Öyleyse ibb'den veya emniyetten görüntüleri isteyebilirsiniz. Ama muhtemelen yoldan geldi. Bu halde iki yolunuz var. Camı kendiniz değiştirmek. İthal yerli yan sanayi size kalmış. Dava açıp şantiyelerin araçları yıkamadan çıkarması. Uzun süreç. İstanbulda kaskosuz araç kullanmak birikimleriniz için pimi çekilmiş bomba sürmek gibi Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Geçmiş olsun, İstanbul gibi bir şehirde kaskosuz araca binmek gibi bir riski ben almazdım. Yorum bağlantısı
Eyüp Tekdemir 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce (düzenlendi) Ü.Emre Kartal yazdı: Geçmiş olsun, Çıkma olarak bakabilirsiniz, yansanayi olarak bilindik büyük markalar olabilir. Fiyat olarak yine çok makul olmayacaktır ama en olabilir seçenekler bunlar. Kaskosuz kullanmak gibi bir risk keşke almasaydınız vereceğiniz 15-20000 lira şuan sizi kurtarırdı. Sebep olan tarafa ilişkin önce tutanak tutturup kamera vs şansınızı deneyebilirdiniz. Ama şuan tutanak kısımı zor görünüyor zaman geçtiği için. Kamera ihtimali olabilir O anın şokuyla bir anda elim ayağım boşaldı resmen şimdi yanımda geçen cokca tırlar mevcut tas bir an sekti ve patlamasıyla kafamı dönmem bir oldu o an bişi düşünemedim evime yakındı direk sokağa çektim dün karakola gittim MOBESE için bakalım nasıl bir sonuç çıkacak bilmiyorum tespit edilebilirse ilgili firmadan zararının karşılanmasını talep edeceğim onun dışında olimpia gibi doraglass gibi bir kaç firma ismi duydum onlardan yaptırmak bir sorun yaşarmıyız çıkma için nereden bulacağımız bilmiyorum nerelerde bulabiliriz acaba. Cam sonuçta bir sarf malzeme ama ilerde satışta sorun yaşarmıyız bu cam için değer kaybına yol açarmı 6 saat önce tarihinde Eyüp Tekdemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Eyüp Tekdemir yazdı: O anın şokuyla bir anda elim ayağım boşaldı resmen şimdi yanımda geçen cokca tırlar mevcut tas bir an sekti ve patlamasıyla kafamı dönmem bir oldu o an bişi düşünemedim evime yakınsın direk sokağa çektim dün karakola gitti MOBESE için bakalım nasıl bir sonuç çıkacak bilmiyorum tespit edilebilirse ilgili firmadan zararının karşılanmasını talep edeceğim onun dışında olimpia gibi doraglass gibi bir kaç firma ismi duydum onlardan yaptırmak bir sorun yaşarmıyız çıkma için nereden bulacağımız bilmiyorum nerelerde bulabiliriz acaba. Cam sonuçta bir sarf malzeme ama ilerde satışta sorun yaşarmıyız bu cam için değer kaybına yol açarmı İkitelli atatürk oto sanayi çıkmacılar. Ama sanki cama ihtiyacınız yokmuş da eve koymak için alıyorum havasında gidin. 1 Yorum bağlantısı
Eyüp Tekdemir 6 saat önce Yazar Paylaş 6 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: Taş kamyonun üstünden mi düştü. Öyleyse ibb'den veya emniyetten görüntüleri isteyebilirsiniz. Ama muhtemelen yoldan geldi. Bu halde iki yolunuz var. Camı kendiniz değiştirmek. İthal yerli yan sanayi size kalmış. Dava açıp şantiyelerin araçları yıkamadan çıkarması. Uzun süreç. İstanbulda kaskosuz araç kullanmak birikimleriniz için pimi çekilmiş bomba sürmek gibi Geçmiş olsun. Bunun tespiti için İBB ye nasıl başvurabiliriz Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Eyüp Tekdemir yazdı: satışta sorun yaşarmıyız bu cam için değer kaybına yol açarmı Bence değer kaybına sebep olmaz ya da sorun yaşamazsınız. Sonuçta elinizde hasarın neden olduğuna dair fotoğraflar var Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Eyüp Tekdemir yazdı: Bunun tespiti için İBB ye nasıl başvurabiliriz Kayıtlar ukome'dedir büyük ihtimalle. Tutanak varsa dilekçe verebilirsiniz. Yazılı dilekçe Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat 5 saat önce Paylaş 5 saat önce 5-6 yaşında arabaya istanbul gibi her gün riski olan bi yerde kaskosuz binebilmek büyük cesaret. Çok geçmiş olsun ben kameralardan birşey çıkacağını sanmıyorum bu işi yapan biri olarak. Yan sanayi cam kullanabilirsiniz ancak montaj önemli daha önce sunroof camı değiştikten sonra yolda uçan bir superb haberi okumuştum Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Eyüp Tekdemir yazdı: O anın şokuyla bir anda elim ayağım boşaldı resmen şimdi yanımda geçen cokca tırlar mevcut tas bir an sekti ve patlamasıyla kafamı dönmem bir oldu o an bişi düşünemedim evime yakındı direk sokağa çektim dün karakola gittim MOBESE için bakalım nasıl bir sonuç çıkacak bilmiyorum tespit edilebilirse ilgili firmadan zararının karşılanmasını talep edeceğim onun dışında olimpia gibi doraglass gibi bir kaç firma ismi duydum onlardan yaptırmak bir sorun yaşarmıyız çıkma için nereden bulacağımız bilmiyorum nerelerde bulabiliriz acaba. Cam sonuçta bir sarf malzeme ama ilerde satışta sorun yaşarmıyız bu cam için değer kaybına yol açarmı Eğer kamyonun üzeri örtülüyse veya taş gibi bir malzeme yüklü değilse yoldan sıçrayan bir şey için sorumluluğu olamaz. Yoldaki taşın sıçramasından sorumlu olabilecek kurum belediye olur. Onda da yolda sıfır mıcır/taş olması mümkün değil. Şikayetçi olsanız gelip bakarlar, yolda süpürülmeme veya eksik iş kaynaklı yoğun taş varsa şansınız olabilir ama diğer türlü o da zor. Cam olarak saydığınız markalar olabilir, yeterki iş düzgün yapılsın. Sonrasında da mutlaka kasko yaptırın. Yorum bağlantısı
Eyüp Tekdemir 5 saat önce Yazar Paylaş 5 saat önce (düzenlendi) Valla doğru diyorsunuz kaskoyu yapmam gerekirdi bunun bilincindeyim ama sizden şun ilerisi için yapmam gereken şeyler için bilgi almak istiyorum şimdi gidipöorjina cama 140 bin 150 bin verecek mi güçte değilim yan sanayi taksam arasındaki fark ne olur veya çıkma için bildiğiniz bir yer mevcutmu? moral olarak 0 durumdayım bana hem yan sanayi hemde çıkma önerceğiniz yerler varsa söyleyin lütfen özellikle yan sanayide bu işin vakkosu dediğiniz bir camcı varsa söylersiniz 5 saat önce tarihinde Eyüp Tekdemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Tansu Kalafatoğlu 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Eyüp Tekdemir yazdı: Valla doğru diyorsunuz kaskoyu yapmam gerekirdi bunun bilincindeyim ama sizden şun ilerisi için yapmam gereken şeyler için bilgi almak istiyorum şimdi gidipöorjina cama 140 bin 150 bin verecek mi güçte değilim yan sanayi taksam arasındaki fark ne olur veya çıkma için bildiğiniz bir yer mevcutmuş moral olarak 0 durumdayım bana hem yan sanayi hemde çıkma önerceğiniz yerler varsa söyleyin lütfen özellikle yan sanayide bu işin vakkosu dediğiniz bir camcı varsa söylersiniz İşin vakkosu mu? Kasko yok. İşi vakkosu. Geçmiş olsun size Yorum bağlantısı
Eyüp Tekdemir 4 saat önce Yazar Paylaş 4 saat önce Tansu Kalafatoğlu yazdı: İşin vakkosu mu? Kasko yok. İşi vakkosu. Geçmiş olsun size Tansu bey vakkosundan kastım piyasanın üstünde kalite olarak daha iyi olan bir yer varsa önermemizi istiyorum şimdi zamanı geri döndüremeyiz basa gelen çekilcek yapıcı olmak lazım Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Olan olmuş artık. Cok gecmis olsun. Çıkmacılari bir yoklayin goz gezdirdim bi suru sunroof var cam tek satilir mi bilinmiyor. Otomobil camcilarinada bir sorabilirsiniz onlarda yol gosterebilir. Sorun hallolunca ekonomik musaitliginiz olur ise hemen kaskonuzu yaptirirsiniz. Bizim hafriyatcılarin kamyonlari her gun bir olay icindeler o kadar kamera kaydi ugrasi sonrasi plakasi çamurla kapatilmis okunmuyor olabilir. Dorse ile çekicinin plakalari farkli olabilir. Önden goruntu ile arka goruntusu ayni olmali vsvs... Yorum bağlantısı
Oğulcan Akıncıoğlu 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Değer kaybı yaratacağını sanmıyorum satacağınız zaman tercih sırasında geri gider sadece, orjinal çıkma cam bulabilirseniz daha iyi olur ama camı tek vermeyebilirler komple set mekanizma değişebilir emin olamadım.Canınızı sıkmayın hallolur ama keşke kaskonuz olsaydı, sorunu çözdükten sonra plana almanızı şiddetle öneriririm.Hesabınızda bir leon daha alacak atıl para yoksa büyük risk. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Geçmiş olsun. Değer kayıplık bir olay yok. Fotoğraflar da var elinizde. Bu halinden ötürü fiyat kırmak isteyene satmayın zaten. İllettiğiniz cam markaları gayet iyidir. Çalışmaktan çekinmeyin. Yorum bağlantısı
Murat Sahın 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Geçmiş olsun. Kasko konusunda arkadaşlar söylenmesi gerekenleri söylemiş, oraya girmeyeceğim. Çıkma olarak bulmaya çalışın. Bulamazsanız söylediğiniz markalar iyidir. Montaj önemli. Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 1 saat önce Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Hasarın ne olduğunu gösteren fotolar var. Açılıp kapanma mekanizması düzgün çalıştığı sürece çok değer kaybı olacağını bende düşünmüyorum. Zaten buna takacak olan, sunroof'a kadar bir sürü bahane bulmuş olacaktır. 56 dakika önce tarihinde Baha Kanberoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eyüp Tekdemir 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce (düzenlendi) Anladım arkadaşlar sanayileri gezmek gerekecek çıkma için Çoğu arkadaşa sorduğumda ithal veya yan sanayi camın yanındsn bile geçme diyorlar çokmu sıkıntılı bu ithal camlar orjinal cam ile çok mu farkı var yoksa piyasanın bir şişirmesimi Sonuçta cam yani bunlar bu kadar aralarındaki absürt fiyat farkını anlayamıyorum herkes ayrı telden bir fiyat çekiyor Değer kaybı için mekanizmaya sorun yaratmadığı sürece bencede düşmemesi gerekiyor bir kaporta veya mekanik bir sorun değil cam yani sarf malzeme bu tip çok saçma işlerde kırlan ve toplaması zor bir malzeme yani esnemez bişi olmaz bu camdan dolayıda değer düşmez umarım experde de değiştiği gözüküyor sanırım 1 saat önce tarihinde Eyüp Tekdemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Eyüp Tekdemir 56 dakika önce Yazar Paylaş 56 dakika önce (düzenlendi) Ekonomik açıdan olimpia veya doraglass gibi firmalar mantıklı gibi eğer bu firmayla ilgili daha önce çalışmış veya bilgisi olan arkadaşlar memnunlar mı bı sorun yaşamışlar mı bu firmalara yaklaşımlar nasıl orjinaline yakın bı performansı varmıdır 56 dakika önce tarihinde Eyüp Tekdemir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 42 dakika önce Paylaş 42 dakika önce (düzenlendi) Eyüp Tekdemir yazdı: Ekonomik açıdan olimpia veya doraglass gibi firmalar mantıklı gibi eğer bu firmayla ilgili daha önce çalışmış veya bilgisi olan arkadaşlar memnunlar mı bı sorun yaşamışlar mı bu firmalara yaklaşımlar nasıl orjinaline yakın bı performansı varmıdır Camdan nasıl bir performans bekliyorsunuz Cam üretim teknolojisi 3 aşağı 5 yukarı aynıdır. Sunroof camı da ön cam gibi değildir. Öyle olsa bu şekilde patlamaz zaten. Mevzu, camın mevcut mekanizmaya düzgün oturup oturmayacağı bence. Ne kadar fark olabilir. Belki güneş ışığı biraz daha fazla hissedilir. Yoksa taş geldiği zaman veya kaza anında darbede her türlü patlayacak bir cam bu. Çıkma cam bakılabilir ama orijinal cam diye size fiyat verecekleri için maliyeti servisin verdiği fiyatın yarısına yaklaşacaktır. 40 dakika önce tarihinde Baha Kanberoğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gencay Bengli 31 dakika önce Paylaş 31 dakika önce Orijinal Cam: Aracınızın üreticisi tarafından özel olarak tasarlandığı için kasaya birebir oturur. Rüzgar sesi yapmaz ve su sızıntısı riskini en aza indirir. İthal Cam: Kalıpları bazen orijinali ile tam olarak aynı olmaz. Bu durum fitillerin tam kapanmamasına, aracın içinde rüzgar sesine veya su sızdırmasına yol açabilir. Orijinal Cam: Kırılma anında dağılmaz (temperli veya lamine cam yapısına sahiptir) ve yolcuları korur. Güneş ışınlarına (UV) karşı filtreleri tamdır. İthal Cam: Üretim standartları değişebilir. Bazı ithal camlarda UV filtresi bulunmaz. Güneş altında göz yorabilir veya dışarıdan gelen darbelere karşı daha dayanıksız olabilir Sektörde sorun çıkartmayacak cam firmalarından birisi de olimpia cam diyorlar. Onunda servis noktalarını aşağıdaki linkten ulaşabilir en azından bilgi alabilirsiniz. https://www.olimpia.com.tr/iletisim/servis-noktalari Yorum bağlantısı
Recommended Posts