İçeriğe Yönlendir

Seat Leon Sunroof Camı Çatlaması

Eyüp Tekdemir

Recommended Posts

Eyüp Tekdemir
Ü.Emre Kartal yazdı:

Yansanayi, ithal vs vs gibi kavramların hiçbiri bir anlam ifade etmiyor. 

Mesleğim gereği cam sektörünü azbuçuk biliyorum. 

Hemen hemen hiçbir araç üreticisi kendi cam üretmiyor. Hepsi çevrenizin "yansanayi, ithal vs" diye tanımladıklarından alıyor. 

Peki fark ne? 

Camlarda belirli üretim standartları var, ayrıca markalar üreticilerden ekstra özel bir talepte bulunarak üretim yaptırabilir. Bunu da cam üzerinde yer alan kodlardan kısmen, camın parça kodundan çıkan bilgiler ile tamamen öğrenirsiniz. 

Atermik cam, renkli cam, uv korumalı, ışık gerçirgenliği, ısı geçirgenliği, ışık kırma indeksi vs vs. 

Marka logolu cam ile logusuz cam arasında olabilecek en büyük fark fiyat olacaktır. 

Belirli markalarda (büyük üreticilere ürün üretlenlerde) belirli şeyler zaten standart durumda. Haliyle sizi memnun etmeyecek bir şey olmaz, yeter ki yapılan iş düzgün olsun. En iyi malzemeyi de alsanız usta iyi olmazsa anlamı kalmaz. 

Kulaktan dolma, söylemek istemiyorum ama bilip bilmeden dediğimiz şekilde konuşanlara takmayın. 

Değer kayıbı vs vs oralara hiç girmeyin. Cam bu.... Diyelim ki değer kayıbı olacak, taktırmayacak mısınız? Böyle bir seçenek olmadığına göre şuanı düşünün, çözüme bakın. 

Kafayı çok takmaya değmeyecek kadar kısa hayat. 

Anladim dedikleriniz cok kafama yatti. Bu isin icinde oldugunuz icin size danismak istiyorum cunku 2 gundur sorup sorsturdugumda ithal veya yan sanayi hic takmayin diyolar experde hemen belli oluyormus cikma arayin diyolar yani sonucta cam oldugu icin neden bu kadar onerilmiyor bu satista karsi taraf icin bir kozmu olur yani cam bu tas seker tak kirilir ne yapabiliiz ki bundan sebep ilerde satarsam cunku boyle bir dusuncem var o yuzden soruyorum bu deger kaybina yol acarmi acarsada ne kadar bi deger kaybi yasatir deger kaybindan kastim pazarlik konusunda ne kadar pazarlik konusu olur aralarinda cokmu daglar kadar fark var yan sanayi ithall ile orjinal arasinda biri logolu biri logosuz mus. Cok sordum kusura bakmayin boyle bir sey ilk kez basima geliyor ilkinde camdir bisi olmaz dedim ama arastirdikca turlu turlu farklari cikiyor farkli farkli cok yorum geliyor ister istemez kafam karisiyor. Orjinale yakin en iyi cam firmasi nedir yan sanayi olarak tesekkurler simdiden ilgi alakaniz icin  

Gencay Bengli yazdı:

Orijinal Cam: Aracınızın üreticisi tarafından özel olarak tasarlandığı için kasaya birebir oturur. Rüzgar sesi yapmaz ve su sızıntısı riskini en aza indirir. 

İthal Cam: Kalıpları bazen orijinali ile tam olarak aynı olmaz. Bu durum fitillerin tam kapanmamasına, aracın içinde rüzgar sesine veya su sızdırmasına yol açabilir. 

Orijinal Cam: Kırılma anında dağılmaz (temperli veya lamine cam yapısına sahiptir) ve yolcuları korur. Güneş ışınlarına (UV) karşı filtreleri tamdır. 

İthal Cam: Üretim standartları değişebilir. Bazı ithal camlarda UV filtresi bulunmaz. Güneş altında göz yorabilir veya dışarıdan gelen darbelere karşı daha dayanıksız olabilir

Sektörde sorun çıkartmayacak cam firmalarından birisi de olimpia cam diyorlar. Onunda servis noktalarını aşağıdaki linkten ulaşabilir en azından bilgi alabilirsiniz.

https://www.olimpia.com.tr/iletisim/servis-noktalari

Olimpia takarsam orjinaline nerdeyse denk olurmu kalite bakimindan? Bu cam ilerde satis icin kalitesinden dolayi yinede pazarlik konusu olurmu ?

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal
Eyüp Tekdemir yazdı:

Anladim dedikleriniz cok kafama yatti. Bu isin icinde oldugunuz icin size danismak istiyorum cunku 2 gundur sorup sorsturdugumda ithal veya yan sanayi hic takmayin diyolar experde hemen belli oluyormus cikma arayin diyolar yani sonucta cam oldugu icin neden bu kadar onerilmiyor bu satista karsi taraf icin bir kozmu olur yani cam bu tas seker tak kirilir ne yapabiliiz ki bundan sebep ilerde satarsam cunku boyle bir dusuncem var o yuzden soruyorum bu deger kaybina yol acarmi acarsada ne kadar bi deger kaybi yasatir deger kaybindan kastim pazarlik konusunda ne kadar pazarlik konusu olur aralarinda cokmu daglar kadar fark var yan sanayi ithall ile orjinal arasinda biri logolu biri logosuz mus. Cok sordum kusura bakmayin boyle bir sey ilk kez basima geliyor ilkinde camdir bisi olmaz dedim ama arastirdikca turlu turlu farklari cikiyor farkli farkli cok yorum geliyor ister istemez kafam karisiyor. Orjinale yakin en iyi cam firmasi nedir yan sanayi olarak tesekkurler simdiden ilgi alakaniz icin  

Olimpia takarsam orjinaline nerdeyse denk olurmu kalite bakimindan? Bu cam ilerde satis icin kalitesinden dolayi yinede pazarlik konusu olurmu ?

Çok özet cümle,

Kimse size şu kadar değer kayıbı olur diyemez. Değer kayıbı olur da diyemez. 

Eksperde cam değişmiş yazsa ne olur yazmasa ne olur? Sosyal medyada vs her gördüğünüz şeyi ciddiye almayın. 

Çıkma takacaksın ve eksper o camın değiştiğini yazmayacak. Madem değer kayıbı oluyor, neden çıkma takıp durumu gizlemeye çalışıyoruz? 

Böyle yazıp çizenlere bir soruverin bir zahmet. Dolandırıcılık olmuyor mu? Yok gizlemeyip söyleyeceksek neden başka cam takmıyoruz, aynı kapıya çıkmıyor mu?

Tamamen safsata boş laflar. 

Yaptırıp geçin, çok kafaya takılacak bir şey değil. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...