İçeriğe Yönlendir

ÇOK KORKTUM

Zeki Ağaçgözgü

Recommended Posts

Zeki Ağaçgözgü

Merhabalar.

Geçmiş olsun.Dün Aydın Sökede elektrikli aracın yandığı ve 12 saatte söndürülebildiği haberi beni çok korkuttu ve tedirgin etti.Aynı duyguları yaşayan başka arkadaşlar var mı acaba merak ediyorum.

Selamlar.İyi seyirler.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Ben de elektrikli araç kullanıyorum Zeki Bey. Acaba yangın kaynağı/sebebi neydi? Ya da ufak kaza tarzı bir şey mi oldu? Detayını bilmek lazım. Piro sigorta var bataryuaların bir kısmında yangın olduğunda elektrik akımını patlayarak kesiyor. Ve yangının büyümesini engelliyor. Aracın altını bir yere vurmuş ya da farklı bir sebebple bataryaya zarar vermiş olabilirler.

Evet zor ve korkulacak bir durum ama, yangın tüm araçlarda olabilir açıkçası... 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Hindenburgh faciasındada zeplinleri bitirdiler, muhtemelen bu yangın ile avm otoparkına elektrikli sokmayacaklar

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Lityumlu bataryalar yanma anında kendi oksijenlerini ürettiklerinden pilin sönmesi gibi bir durum söz konusu değil. En iyi ihtimalle ısıyı düşürebilirlerse, yeni hücrelerin de alev alması engellenebiliyor. Mevcutlar kendi kendine söndükten sonra da yangın duruyor.

Bu sebeple yanan bir araca söndürme değil, soğutma çalışması yapılabiliyor, etrafa zarar vermesi engelleniyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Ali Darbaz yazdı:

Hindenburgh faciasındada zeplinleri bitirdiler, muhtemelen bu yangın ile avm otoparkına elektrikli sokmayacaklar

Durduğu yerde hiç bir elektrikli aracın tutuştuğunu görmedim duymadım. Ya hareket halinde ya da şarjda iken oluyor bunlar.

Zeplinleri otoparka alıyorlar mıydı eskiden? (Nereden ne alaka kurduysan. :)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
H.Cenk Bayrakçı yazdı:

Durduğu yerde hiç bir elektrikli aracın tutuştuğunu görmedim duymadım.

Skywell'ler şu an durdukları yerde yanıyorlar. Geçen bakımdan çıkmış bir Skywell sahibinin 2 ay sonra şansa trim sesi yüzünden servise gittiğinde batarya korumasının yanarak siyahlaştığını farketmişler. Skywell kullanıcıları diken üstünde. Markadan da bir açıklama yapılmıyor.

• Beğen 1
  • Şaşkın 1
Yorum bağlantısı
Özgür ÇETİNKAYA
Sani Gerşon yazdı:

Skywell'ler şu an durdukları yerde yanıyorlar. Geçen bakımdan çıkmış bir Skywell sahibinin 2 ay sonra şansa trim sesi yüzünden servise gittiğinde batarya korumasının yanarak siyahlaştığını farketmişler. Skywell kullanıcıları diken üstünde. Markadan da bir açıklama yapılmıyor.

images?q=tbn:ANd9GcRRCQIaRVtGnOQrKCQc9T04YPwZB1rEIOME5qSy5DELgaGTVfhx8BNu2es&s=10
böyle bir açıklama vardı ama bunun ile mi alakalı tam bilmiyorum...

Yorum bağlantısı
ibrahim Tiryaki
Sani Gerşon yazdı:

Lityumlu bataryalar yanma anında kendi oksijenlerini ürettiklerinden pilin sönmesi gibi bir durum söz konusu değil. En iyi ihtimalle ısıyı düşürebilirlerse, yeni hücrelerin de alev alması engellenebiliyor. Mevcutlar kendi kendine söndükten sonra da yangın duruyor.

Bu sebeple yanan bir araca söndürme değil, soğutma çalışması yapılabiliyor, etrafa zarar vermesi engelleniyor.

hocam bu sıkıntı nmc mi yoksa lfp batarya tiplerinde mi yaşanmakta?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İstatistiklere göre en çok yananlar hibrit olanlar. sonra benzinliler geliyor. En son elektrikliler. 

Elektrikliler yanınca sönmediği için haber oluyor. 

• Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Emre Şimşek

Aslında daha iyi, bir kısmı yansa perte çıkmaz ama hepsi yanınca kaskodan parası alınır.

Uçağı da bu yüzden seviyorum. Ya ölürsün ya ölmezsin, arası yok:)

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon
Özgür ÇETİNKAYA yazdı:

böyle bir açıklama vardı ama bunun ile mi alakalı tam bilmiyorum...

Batarya sıvısından kaynaklandığı iddia etti marka ancak yanan araçlarda sürekli servis bakımlı olanları da vardı. Kimse inanmadı.

ibrahim Tiryaki yazdı:

hocam bu sıkıntı nmc mi yoksa lfp batarya tiplerinde mi yaşanmakta?

Lityum içeren tüm bataryalarda. Lfp olanlar sadece daha yüksek ısıya dayanabiliyor. nmc'leri bilmiyorum.

Mehmet Ozyurek yazdı:

İstatistiklere göre en çok yananlar hibrit olanlar. sonra benzinliler geliyor. En son elektrikliler. 

Elektrikliler yanınca sönmediği için haber oluyor. 

Link alabilir miyiz bu bilgiye istinaden?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• H.Cenk Bayrakçı
    • Ali Darbaz
  • Yeni Oluştur...