Recep Yavuz 37 dakika önce Paylaş 37 dakika önce Merhabalar. Balıkesir Edremit yolunu bilenler bilir. Havrana gelmeden Şapçı yokuşları var. Yolu yazdan yaza kullandığım için sürüşte dikkat etmeden inişte 100 - 110 km hızda virajlarda 70 lere falan düşmeye çalıştım. Haliyle araçta 6 yetişkin ve aracın kendi ağırlığını düşünürsek 2400-2500 kg lardaydı. Ancak frenlemede aracın içinde duyulabilecek kadar bir uğurtu sesi (vuvvvv şeklinde) duyuldu. Tekerleklerin yavaşlama sesine pek benzemiyor. Hatta Havran a düze geldiğimizde aynı hızda tekrar yavaşlamak için biraz fren kullandım düzde bu ses yok. Bu sesi özellikle çok dik eğimli yollarda yüksek hızlarda yapıyor. Düz de veya şehiriçindeki dik yokuşlarda düşük hızda herhangi bir ses yok. Disklerin artık inceldiğini biliyorum. Balatalar da iyi durumda. İnce diskler bu sesi yapar mı? Birçok araç çok daha hızlı iniş yapıyor ve fren yapıyor bu yokuşlarda. Araçlarınızda buna benzer sesler oluyor mu bu tarz yol durumlarında… Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 35 dakika önce Paylaş 35 dakika önce Balata ve disklerinizi kontrol ettirin. Balatanız azalmış sanırım. Yorum bağlantısı
Erdem Doğan 27 dakika önce Paylaş 27 dakika önce O yolda uzun sure fren yaparsaniz diskler isinir hatta yamulur, bu yuzden ses yapiyor. kisa sureli ama fazla fren yaparak hizi 70-80 e dusurup birakin, 90-100 gibi olunca tekrar fren yapin. Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 9 dakika önce Paylaş 9 dakika önce Disklerin yamuk olma ihtimali yüksek.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts