Atahan Gülen 26 Ağustos Paylaş 26 Ağustos Herkese Selamlar, 93 Bin km de ki 21 model Ecosport 1.0 aracımın triger ve yağ pompası kayışlarını değiştirmeyi düşünüyorum, Yetkili servislerden 120 ile 165 bin arası çeşitli fiyatlar aldım. Bu fiyatların sizce de bu kadar yüksek olması normal mi? Servis haricinde Sakarya - Düzce - Bolu -Ankara çevresinde bu işi düzgün yapabilecek bir servis bir usta öneriniz olur mu? Değerli fikirlerinizi rica ederiz :) 1 Yorum bağlantısı
Mertol Kip 26 Ağustos Paylaş 26 Ağustos Sandık motoru kaç paraymış o arabanın? Sapıttılar iyice. 4 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 27 Ağustos Paylaş 27 Ağustos Bize getirme demenin farklı yolu olsa gerek. Aklıma bir şey takıldı 2021 modelde trigerin kayış yerine zincir olma ihtimali var. Sizdeki kesin kayış mı? 1 Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen 27 Ağustos Paylaş 27 Ağustos sakarya da modern oto engin usta ile görüşün tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Cem Dilmen 27 Ağustos Paylaş 27 Ağustos Onlar nasıl fiyatlar öyle ya gerçekten. Abarttılar resmen . Sandık motor ne kadar ki gerçekten. Bence direk iyi bir usta bulup dışarda yaptırın. 50 60 bine yaparlar diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 27 Ağustos Paylaş 27 Ağustos Hiç mi değişmez bu servisler 2020de focus'u aldığımda triger+devir daim değiştireyim diye niyetlendim. Servis o zaman sadece trigere 4800 +KDV istemişti. Sanayide 1600 TLye triger+devirdaim+ mazot filtresi değişimi + yağ bakımı yaptırmıştım Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 27 Ağustos Paylaş 27 Ağustos Baha Kanberoğlu yazdı: Hiç mi değişmez bu servisler 2020de focus'u aldığımda triger+devir daim değiştireyim diye niyetlendim. Servis o zaman sadece trigere 4800 +KDV istemişti. Sanayide 1600 TLye triger+devirdaim+ mazot filtresi değişimi + yağ bakımı yaptırmıştım Diğer markalarda pahalı ama ford çok çok daha bir pahalı. Senele sonra bile hafızadan silinmez rakamlar Yorum bağlantısı
Harun Özden 28 Ağustos Paylaş 28 Ağustos (düzenlendi) Ford servis ücretleri premium araçlarla yarışıyor maalesef. Ankara'da Helvacı Ford Ekrem Usta garantili yapıyordu, bir görüşün isterseniz. Ecosport'ların hepsinde triger ıslak kayış diye biliyorum. Revizyonlu motoru anlamak çok kolay aslında: trigeri zincir olanda turbo arkada, ıslak kayış olanda önde Islak Kayış Zincir 28 Ağustos tarihinde Harun Özden tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Atahan Gülen 23 saat önce Yazar Paylaş 23 saat önce Değişim işlemlerini sanayide yaptırmak biraz zor ustalar dokunmak istemiyor korkuyor bilmiyor vs, motor kilitleme aparatlarından ziyade krank kasnağının sıkılması için bir aparat söz konusuymuş herkeste olan bir alet değil. Eski servis çalışanı ve bu motoru ciğerine kadar bilen bir ustaya orijinal parçalar ile yaptırdık. 65 bin civarı tuttu toplamda, turbo yapışmış sökememişler cıvataları koptu dedi usta turboyu neden söktüğünü sormadım demekki ihtiyaç duydu, tornacı vs gelmiş arabaya, ustalar için normal şeyler tabi ancak bizim için biraz maceralı oldu. Araç üzerinde 93 bin km boyunca kullanılan kayışları özellikle inceledim çok da değiştirmeye gerek olmadığını gördüm hafif çatlaklar vardı fakat en az 20-30 bin daha giderdi bence durumları gayet iyidi. Sonuç olarak aracın garantiden çıkmasının ardından güzel bir bakım yaptırdığımı düşünüyorum. Triger den külbütör contasına şanzıman yağından su ve yağ oringlerine ön krank keçesine kadar kapsamlı bir bakım oldu. 50 bin sonra bir bakım sırasında karteri açıp kayışın durumuna bakacağız artık Bu bakım sonrası anladım ki doğru yağ kullanıldıktan sonra bu kayışlara çok da bişey olmuyor araçtan bu ıslak kayış mevzusu nedeniyle biraz soğumuştum fakat kaygılarım bu bakımda son buldu. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 14 saat önce Paylaş 14 saat önce Islak kayış mevzusu bi garip geçen ark 308 aldı geçmiş bakımları belli olmayan bi araç araç 60 bin de trigeri değiştirdik çıkan kayış son günlerini yaşıyormuş. Yorum bağlantısı
Harun Özden 13 saat önce Paylaş 13 saat önce Islak kayış yağ pompasında ise çok sorun olmuyor, emisyondan dolayı bir çok marka bu sistemi kullanıyor. Trigerde kullanılan ıslak kayışta bakım ve kullanım önemli. Etken nokta yağ seyrelmesi (yağa yakıt karışması, oil dilution) Yağa karışan yakıt yağı bozduğu gibi ıslak kayışı da aşındırıyor. Yağa yakıt karışması en çok soğuk motorda marş sonrası oluyor. Ayrıca motor aşırı ısındığında (motoru çok zorlandığında) beyin motoru soğutmak için fazla yakıt gönderiyor silindirlere, bu da yağa yakıt karışmasını hızlandırıyor. Bu nedenle kullanım şartlarına göre bakım yapılması gerekiyor. Sürekli kısa mesafe veya sıkışık trafikte kullanılan araçta, sürekli sıkıştırılan yüksek performanslı kullanılan araçta bakım erkene çekilmeli, servisin tavsiye ettiği aralıklar beklenmemeli 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Fatih Keskin yazdı: ark 308 aldı sana sormadan almıştır kesin Yorum bağlantısı
Recommended Posts