İçeriğe Yönlendir

Chevrolet Cruze 1.4 lt SW Rolanti Dalgalanması

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Fatih Sarıkaya

Üç kere yolda kaldım. Üçünde de ışıklarda beklerken bir den rölanti düzensizleşti ve stop etti. Bobini değiştirdik, çalıştı devam ettik. Sonra gene stop edip yolda bıraktı. Sonra bujileri değiştirdik. İki gündür bir şey yok. Sormak istediğim hafif bir devir dalgalanması var. Havamı alıyor bir yerden acaba. Araç LPG li. Aracı satın aldığımda LPG üzerinde vardı ama eski kit. Eskiyi söküp yeni nesil obd li kit taktırdım. Bu dalgalanma benzin ve LPG de ayırt etmeksizin yapıyor. Eklediğim videoda sadece motor çalışıyor birde fan. Klimayı kurutuyordum. O kapalı olsa da değişen bir şey yok. Araç içerisinde çalışan başka bir şey yok, farlar dahi kapalı. Klima açık olduğunda da bu şekilde devir saati oynuyor. Gaz kelebeğini söküp temizlemek istiyorum. Bunun gaz kelebeği arkada, zahmetli bir yerde. Kontrolsüz hava girişi var yada zengin fakir yakıt karışım gibi şeyler. Bu arada sensörleri temizledim. Sizin fikriniz nedir arkadaşlar. Devir saati sabit kalsın hiç oynamasın istiyorum. 

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kontrolsüz hava girişi ilk kontrol edilecek nokta. Peşinden ateşleme sistemi, en son da kablolamaya bakmak gerekir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

1.4 turbo tüpde valf yakar diye biliyorum. Valflerde sızıntı olabilir mi

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

1.4 segman kiriyor öyle bir durum olabilir mi? Diğer ihtimalde turbo Manifold çatlaması.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ali Darbaz yazdı:

1.4 turbo tüpde valf yakar diye biliyorum. Valflerde sızıntı olabilir mi

Bu aracı alırken bunu bilerek aldım. Mutlaka başıma gelecek bu. Ama bugün ama yarın. Valflerden kaçırsa arıza ışığı yakar. Yeterli basıncı yapamaz. Fiestamın valflerinden biri, 1 mm bile olmayan kırık yüzünden çok büyük performans düşüşü gösterdi ve arıza ışığı yaktı. Valfler yanmış olabilir mi? ola da bilir. Şuanda performansta düşüklük yok. 

Metin Akbal yazdı:

1.4 segman kiriyor öyle bir durum olabilir mi? Diğer ihtimalde turbo Manifold çatlaması.

bunu yaptığı zaman yağ eksiltme olmaz mı. Manifold aklıma geldi. Duman testinde bir şeyler çıkar mı acaba, denesem.

Sani Gerşon yazdı:

Kontrolsüz hava girişi ilk kontrol edilecek nokta.

İlk buna bakacağım.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu arabada bilinen bir lspi sorunu da var. Opellerde sıklıkça karşılaşıldı. Senin araman otomatik mi manuel mi. Sen daha önce de Chevrolet almıştın beğenmeyip satmıştım tekrar niye döndün chevrolet'e

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Fatih Sarıkaya yazdı:

bunu yaptığı zaman yağ eksiltme olmaz mı. Manifold aklıma geldi. Duman testinde bir şeyler çıkar mı acaba, denesem.

Valla 1.4T nin iki kronigini ekledim gerisine inan yorum yapamam. Turbodaki sorun genelde sıkıştırınca hata veriyor. Diğer türlü ya segman ya supap. Kompresyon testi ihtiyacı var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Alptuğ Özcan
  • Yeni Oluştur...