Fatih Sarıkaya 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Üç kere yolda kaldım. Üçünde de ışıklarda beklerken bir den rölanti düzensizleşti ve stop etti. Bobini değiştirdik, çalıştı devam ettik. Sonra gene stop edip yolda bıraktı. Sonra bujileri değiştirdik. İki gündür bir şey yok. Sormak istediğim hafif bir devir dalgalanması var. Havamı alıyor bir yerden acaba. Araç LPG li. Aracı satın aldığımda LPG üzerinde vardı ama eski kit. Eskiyi söküp yeni nesil obd li kit taktırdım. Bu dalgalanma benzin ve LPG de ayırt etmeksizin yapıyor. Eklediğim videoda sadece motor çalışıyor birde fan. Klimayı kurutuyordum. O kapalı olsa da değişen bir şey yok. Araç içerisinde çalışan başka bir şey yok, farlar dahi kapalı. Klima açık olduğunda da bu şekilde devir saati oynuyor. Gaz kelebeğini söküp temizlemek istiyorum. Bunun gaz kelebeği arkada, zahmetli bir yerde. Kontrolsüz hava girişi var yada zengin fakir yakıt karışım gibi şeyler. Bu arada sensörleri temizledim. Sizin fikriniz nedir arkadaşlar. Devir saati sabit kalsın hiç oynamasın istiyorum. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Kontrolsüz hava girişi ilk kontrol edilecek nokta. Peşinden ateşleme sistemi, en son da kablolamaya bakmak gerekir. 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 4 saat önce Paylaş 4 saat önce 1.4 turbo tüpde valf yakar diye biliyorum. Valflerde sızıntı olabilir mi 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 3 saat önce Paylaş 3 saat önce 1.4 segman kiriyor öyle bir durum olabilir mi? Diğer ihtimalde turbo Manifold çatlaması. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 2 saat önce Yazar Paylaş 2 saat önce Ali Darbaz yazdı: 1.4 turbo tüpde valf yakar diye biliyorum. Valflerde sızıntı olabilir mi Bu aracı alırken bunu bilerek aldım. Mutlaka başıma gelecek bu. Ama bugün ama yarın. Valflerden kaçırsa arıza ışığı yakar. Yeterli basıncı yapamaz. Fiestamın valflerinden biri, 1 mm bile olmayan kırık yüzünden çok büyük performans düşüşü gösterdi ve arıza ışığı yaktı. Valfler yanmış olabilir mi? ola da bilir. Şuanda performansta düşüklük yok. Metin Akbal yazdı: 1.4 segman kiriyor öyle bir durum olabilir mi? Diğer ihtimalde turbo Manifold çatlaması. bunu yaptığı zaman yağ eksiltme olmaz mı. Manifold aklıma geldi. Duman testinde bir şeyler çıkar mı acaba, denesem. Sani Gerşon yazdı: Kontrolsüz hava girişi ilk kontrol edilecek nokta. İlk buna bakacağım. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Bu arabada bilinen bir lspi sorunu da var. Opellerde sıklıkça karşılaşıldı. Senin araman otomatik mi manuel mi. Sen daha önce de Chevrolet almıştın beğenmeyip satmıştım tekrar niye döndün chevrolet'e Yorum bağlantısı
Metin Akbal 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Fatih Sarıkaya yazdı: bunu yaptığı zaman yağ eksiltme olmaz mı. Manifold aklıma geldi. Duman testinde bir şeyler çıkar mı acaba, denesem. Valla 1.4T nin iki kronigini ekledim gerisine inan yorum yapamam. Turbodaki sorun genelde sıkıştırınca hata veriyor. Diğer türlü ya segman ya supap. Kompresyon testi ihtiyacı var. 1 Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Ali Darbaz yazdı: Bu arabada bilinen bir lspi sorunu da var. Opellerde sıklıkça karşılaşıldı. Senin araman otomatik mi manuel mi. Sen daha önce de Chevrolet almıştın beğenmeyip satmıştım tekrar niye döndün chevrolet'e Önceki 1.6 atmosferikti. Zaten ben onu hiç sevmemiştim. Aşırı yakıt tüketen ve gücü olmayan bir araçtı. Supap ve şanzıman revizyonunda yaptım ona. Kendini çekemeyen hantal bir kasası vardı. Ama yakışıklı arabaydı. Bu araç 1.4 manuel. 120 binde aldım. Ya bunu alacaktım yada rover veya ona benzer eski bir araç. Yüksek modelli bir araç istemedim. Çok km yapıyorum. Bende araç eskimiyor ama çok km yapıyor. Buda aracın değerini pul ediyor. Bunu da satmak için almadım. Son sahibiyim niyetiyle aldım. Bu aracı seviyorum. Yola gitmek isteyen bir araç. Gücüde iyi. Viraj ve rampa performansı da çok iyi. Karma tüketimim bir depo lpg ile 500 km. 1.25 fiesta ile yakıtı aynı ama ondan çok güçlü. Geminiye sormuştum, Ispi sorunu var demişti. Bu benim için sorun çünkü düşük devir sürmeyi seviyorum. 6.vitesde %8 eğimli rampayı vites düşmeden çok rahat çıkıyor. Ani gaz vermekten kaçınıyorum. Bunun yerine vites düşmeyi tercih ediyorum. Gaz vereceğim zaman da azar azar yapıyorum. Bir keresinde 6.vitesde rampa çıkarken sıkıştım durma noktasına kadar geldim, aptallığıma denk geldi, ani gaz verdim, yemedi tabi. Sonra vites düştüm devam ettim. Orada bir şey olmadı ama buda aracın limitlerini öğrenmemde yardımcı oldu. Yorum bağlantısı
Ali Darbaz 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Selamlar, eski aracınızdaki 1.6 atmosferik motor ve ağır kasa deneyiminizi okuyunca kendi aracımızdan bahsetmek istedim. Bizde de pederle ortak kullandığımız, yaklaşık 7 yıldır bizde olan bir Chevrolet Cruze var. Sizin bahsettiğiniz o hantallık hissi büyük ihtimalle otomatik şanzımandan kaynaklanmıştır diye tahmin ediyorum. Bizim Cruze manuel vites ve kaputun altında ilk dönem üretimlerden olan, değişken emme manifoldu (VIS) bulunmayan 117 beygirlik 1.6 (F16D4 / GM LXV) motor var. Maksimum torku almak için 4400 devir bandına çıkmak gerekiyor; yani atmosferiğin o devir çevirme karakteristiğini tam anlamıyla yaşatıp manuel vitesle birleşince araba gayet canlı hissettiriyor. Açıkçası ben geçmişte 68 beygirlik Hyundai i10, Skoda Forman ve ara ara 1.5 dizel Fiesta'lar gibi daha düşük güçteki araçlar kullandığım için, Cruze'un performansı bizi ailece fazlasıyla tatmin etti. Hatta şu ana kadar sahip olduğumuz en güçlü araç konumunda diyebilirim. Bugüne kadar 35-40 kez uzun yola çıktık ve çok şükür bir kere bile bizi yolda bırakmadı. Sizin yeni 1.4 manuel aracınızda aradığınız o atikliği bulmanıza ve aracın limitlerini bilerek keyifle kullanmanıza çok sevindim. Kazasız belasız sürüşler dilerim! Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya 40 dakika önce Yazar Paylaş 40 dakika önce Ali Darbaz yazdı: Selamlar, eski aracınızdaki 1.6 atmosferik motor ve ağır kasa deneyiminizi okuyunca kendi aracımızdan bahsetmek istedim. Bizde de pederle ortak kullandığımız, yaklaşık 7 yıldır bizde olan bir Chevrolet Cruze var. Sizin bahsettiğiniz o hantallık hissi büyük ihtimalle otomatik şanzımandan kaynaklanmıştır diye tahmin ediyorum. Bizim Cruze manuel vites ve kaputun altında ilk dönem üretimlerden olan, değişken emme manifoldu (VIS) bulunmayan 117 beygirlik 1.6 (F16D4 / GM LXV) motor var. Maksimum torku almak için 4400 devir bandına çıkmak gerekiyor; yani atmosferiğin o devir çevirme karakteristiğini tam anlamıyla yaşatıp manuel vitesle birleşince araba gayet canlı hissettiriyor. Açıkçası ben geçmişte 68 beygirlik Hyundai i10, Skoda Forman ve ara ara 1.5 dizel Fiesta'lar gibi daha düşük güçteki araçlar kullandığım için, Cruze'un performansı bizi ailece fazlasıyla tatmin etti. Hatta şu ana kadar sahip olduğumuz en güçlü araç konumunda diyebilirim. Bugüne kadar 35-40 kez uzun yola çıktık ve çok şükür bir kere bile bizi yolda bırakmadı. Sizin yeni 1.4 manuel aracınızda aradığınız o atikliği bulmanıza ve aracın limitlerini bilerek keyifle kullanmanıza çok sevindim. Kazasız belasız sürüşler dilerim! Teşekkür ederim Ali. Senin i10 hatırlıyorum. Hiper yapıyordun onla. Bizdeki otomatikti. Şuan kullandığım 1.4 t ile 1.6 atmosferik aralarında çok fark var. Gemini lpg de kullandığım için Ispi sorunun büyük ölçüde olmaz dedi. Yüksek oktan bu sorunları ortadan kaldırır diyor. Bununla birlikte özel yağ kullanırsan büyük orantıda bu dertten kurtulursun dedi. Örnek olarak verdiği yağ. Ben Mobil 1 ESP Formula P 5W30 koydum. Bu yağın motor özelliklerimi karşılamadığını söyledi. Ne kadar haklı bilemiyorum. Mobil de güzel yağ ama gemini beğenmedi. Motora bobin ve buji taktım. Atmosferik motora benzer basit bir motoru varmış gibi görünüyor. Atmosferik motora turbo takmışlar gibi. Superb nin kaputu açtığımda bana çok karışık göründü ama bu öyle değil. Bende kazasız belasız keyifli sürüşler dilerim. Tekrar sağ ol. Yorum bağlantısı
Recommended Posts