İçeriğe Yönlendir

Chevrolet Cruze 1.4 lt SW Rolanti Dalgalanması

Fatih Sarıkaya

Recommended Posts

Ali Darbaz
Fatih Sarıkaya yazdı:

Haftada bir kere lpg dolduruyorum. 1000-tl şuan. Benzin ise 3 güne bir 2000-tl. Depoyu bitirmiyorum. Depo bitince doldurmak zor geliyor. Lpg nin müthiş avantajı var.

Yaşadığın sorunlardan dolayı uzun vadede LPG yakıtın bir avantajı olduğunu düşünmüyorum. Babamın Cruze 7 yılda iki defa termostat ve 1 defa yağ soğutucu bozması dışında 190000 km de hiç blok ve kapak üzerinde sıkıntı çıkarmadı. Ama yağ eksilmeye başladığı için 5w30 yerine 5w40 yağ koyduk. Sivasa gidip geldiğinde yarım litre yağ eksiltip ekranda yağ uyarısı alıyoruz.  Yağ Çubukta yarım çizgisinin altına inince en küçük yokuşta yağ seviye uyarısı vermeye başlıyor.  Liqui Molly Molygen 5w40 geçiş yaptık. Turbo motora uyarmı kontrol et uygunsa tavsiye ederim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Ama yağ eksilmeye başladığı için 5w30 yerine 5w40 yağ koyduk

üretenin tavsiyesi dışına taşmak işe gelince avantajlı olur genelde

• Mutlu 2
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

üretenin tavsiyesi dışına taşmak işe gelince avantajlı olur genelde

Aynı Yağı hem fiyatı ve viskozitesi nedeniyle Citroen C3 dede kullanmayı planlıyorum. 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ali Darbaz yazdı:

Yaşadığın sorunlardan dolayı uzun vadede LPG yakıtın bir avantajı olduğunu düşünmüyorum. Babamın Cruze 7 yılda iki defa termostat ve 1 defa yağ soğutucu bozması dışında 190000 km de hiç blok ve kapak üzerinde sıkıntı çıkarmadı. Ama yağ eksilmeye başladığı için 5w30 yerine 5w40 yağ koyduk. Sivasa gidip geldiğinde yarım litre yağ eksiltip ekranda yağ uyarısı alıyoruz.  Yağ Çubukta yarım çizgisinin altına inince en küçük yokuşta yağ seviye uyarısı vermeye başlıyor.  Liqui Molly Molygen 5w40 geçiş yaptık. Turbo motora uyarmı kontrol et uygunsa tavsiye ederim. 

LIQUI MOLY Special Tec DX1 5W30 bunu sipariş ettim. Pazartesi yağ bakımı var. Öncesinde mobil 5/30 koymuştum ama benim motor için mobil iyi değilmiş. Lspi sorunu yüzünden. Yoksa mobile güvenim tam. 5/40 bunda ağır gelmez mi. Şuan yağ eksiltme yok. Bu aracın çok güzel bir motoru var, her güzelinde bir kusuru var işte.

Az önce tekrar çalıştırıp bir yere gittim geldim. İlk çalıştırmada motor sanki dizel araçların re jenerasyon yaptığı gibi 20 saniye kadar sarsıldı, sonra normale döndü. Kelebeğe sıktığımız spreyden olsa gerek. Çekişinde muazzam değişiklik var. Önceden hantaldı. Sanki 140 lık değil de 90 lık gibiydi. Bilemiyorum, ne desem boş şuan. Deneyip göreceğiz. Keşke sıfırken elime geçseymiş. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ali Darbaz yazdı:

Aynı Yağı hem fiyatı ve viskozitesi nedeniyle Citroen C3 dede kullanmayı planlıyorum. 

sanayi bunu sevdi bence mahsuru yok 

• Beğen 1
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar
Çağlar Bayur yazdı:

sanayi bunu sevdi bence mahsuru yok 

Salı gününe 1x1 sandık motor yazıyorum. Aç karnına gelinecek. Sanayide yemek ısmarlanır zaten 😂

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Şimdi bu liqui molynin bende bir hikayesi var. O zamanlar motosiklet kullanıyorum. Yağ değişimi hasıl oldu. Parçacıma gittim. Yeni bir yağ geldi, Alman malı, kaliteli dedi. Elimi castrole atmıştım. Dedim, yemek hariç her şeyde yeni şeylere açığım. Benim motor o zaman sohc du. Denedim çok memnun kaldım. Aracıma da koydum. Koyma delimisin diyenler bile oldu. Bana koyma diyenler sonra liqui ci oldu. Sonra üstten çift eksantrikli motosiklete geçtim. Tek milde iyi olan yağ çift milde beni mutlu etmedi. Viteslerim kazık gibi oldu. Işıklarda motoru boşa almak zorlaştı. Bende castrole döndüm. Her yağ numarası uygun olsa bile her motora uymuyor. Ben arabada mobilciyim. Mobili tek geçerim. Amma işte şuan kullandığım motorda bu yağın ateşlemeyi hortlatma riski var. O yüzden ya motül ( bu yağı hiç sevmem, aldım kullandım. Tek milli dede çift millide de pek bir artısını göremedim. Bana göre şehir efsanesi ) ya da liqui moly. Ben liqui molyi tercih ederim. Diyeceğim oki çoğu şeyler hayatta tecrübe ederek kazanılıyor.  Cruze alınca bir kaç ustanın eline düştüm. Bildiğinden şaşmamak lazım. Yeminle youtube videolarda silecek motoru yüzünden motor indiren ustalar komedi mizahı ile anlatılır ama bunlar gerçek. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
(düzenlendi)

İlk video n13 motorun yağ pompası sesi. İkinici video ise kendim çektim. İlk bakımda kullandığım motor yağı ile ikinci bakımda liqui molly geçmeme istinaden çıkan ses. Herşey ortada. harika dememle mutluluğum anlamışsındır.  

tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Liqui molly aynı mobil gibi kaliteli bir yağ. Değişim zamanı huyumdur çıkan yağa bakarım. 10 binde bakıma girerim. Çıkan yağ bir 10 bin daha gider. Mesela şuan araçta mobil var. Bugün çubuğu çekip baktım. Yağ hala ilk gün ki gibi. Rengi bile değişmemiş. 

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Fatih Sarıkaya yazdı:

Liqui molly aynı mobil gibi kaliteli bir yağ. Değişim zamanı huyumdur çıkan yağa bakarım. 10 binde bakıma girerim. Çıkan yağ bir 10 bin daha gider. Mesela şuan araçta mobil var. Bugün çubuğu çekip baktım. Yağ hala ilk gün ki gibi. Rengi bile değişmemiş. 

Buradaki videomda  3500 km kullandığım yağı, engine flush ile boşaltıyorum. Bil bakalım bu hangi yağ. Liqui molly Toptech 4200 . 

Neden bu yağı tercih ettim, içlerindeki en yüksek deterjanlı ve düşük küllü yağ bu idi. Bu yağ normalde benim motoruma göre değil. 

Bu motor yağı aslında Bmw ile sertifiyeli. 3 defa kısa süreli bakımdan sonra motordan artık motor yağı berrak akmaya başlayınca, değişim kilometresini uzattım. 

Şu an 8000 km geçti. çubuğu çekince berrak gördüğü için biraz sallıyorum. 10000 olmadan gene değiştireceğim. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Bu engine flush sonrası aracımın vti valfi düzelmeyince, yenisini taktım. Eski valf üzerindeki mikro filtreler neredeyse hepsi açıktı. Bu parça yaklaşık bir insan baş paramağı kadar. üzerindeki metal süzgec neredeyse tertemiz. Bu görüntüden sonra bol deterjanlı Top Tec 4200 kullanmaya devam ettim. 

AP1GczMY7hSITUOd7GrvfY2xxTWtamhp85UNb58J AP1GczOBTmSd9j8DsAO7HwoL7cyZBk1LIcUYkA3o

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Çağlar Bayur yazdı:

ne demek o?

Çağlar abi sen sevmedin herhâlde bu yağı :)

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz
Çağlar Bayur yazdı:

ne demek o?

Normalde görmeyi umduğum şey bu idi. 

E34zOUJcuv4jLiq4LYjBvZ0YYFI-1920.jpg

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya
Ali Darbaz yazdı:

Bu engine flush sonrası aracımın vti valfi düzelmeyince, yenisini taktım. Eski valf üzerindeki mikro filtreler neredeyse hepsi açıktı. Bu parça yaklaşık bir insan baş paramağı kadar. üzerindeki metal süzgec neredeyse tertemiz. Bu görüntüden sonra bol deterjanlı Top Tec 4200 kullanmaya devam ettim. 

AP1GczMY7hSITUOd7GrvfY2xxTWtamhp85UNb58J AP1GczOBTmSd9j8DsAO7HwoL7cyZBk1LIcUYkA3o

Çok temiz Ali. Yağ çok temiz. İnsanın baktıkça bakası geliyor. Yaş değişiminde yağ böyle çıkınca ben uzun uzun parmaklarımda ovuşturarak hem hissediyor hem de bakıyorum. Ne yağ yapmış adamlar diyorum sonra.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...