İçeriğe Yönlendir

Suv Araç için XL Lastik Şart mı ?

Ali Kasım Yücesoy

Recommended Posts

Ali Kasım Yücesoy

İyi günler üstadlar..

Hyundai Tucson için xl lastik şart mı ? Biraz sert geliyor daha yumuşak bi lastikle değiştirsem sorun olur mu? 

Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal

Yük sınıfı 96 ise misalen 100 yapılırsa belki xl gerekmeyebilir. Ancak sertlik ne kadar değişir ona bakmak lazım

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

XL güzel bir yatırım bence. Sert yanaklar ile çukurlar daha az endişe verici.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Halit Demir

Michelin var benim tucsonda  çok konforlu yumuşak ama en başlarda  çakıl taşı bile batmıştı  lastiğe fazla yumuşak 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

o ebatta mesela açıklamada Xl yazmamış conti ama lasitk üstünde yazıyor zaten

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

serte alışın en güzeli. yahut lastik havasını bi tık azaltın. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

XL lastikler standart lastiğe göre daha yüksek yük taşıma kapasitesine sahiptir ve genellikle daha yüksek hava basınçlarına uygundur.

Ancak araç üreticisinin XL lastik kullanılması gereklidir ibaresi yoksa araç SUV sınıfta diye XL lastik takmak gerekli değildir.

XL lastikler normal sınıftaki lastiklere göre konfor açısından daha düşük ama daha dayanıklıdırlar.

Bence takacağınız lastiğin yük endeksi ve hız sınıfı fabrika verilerinin altında kalmamak şartıyla aracınızda standart lastik kullanmanızda sakınca yok.

Tabi ki tercih tamamen sizde:)

Yorum bağlantısı
Çağrı Alaf

Sadece SUV değil, lastik yanağı ince ise her halükarda XL tarafına giderim. Başkaları ne der pek umursamıyorum çünkü XL olmayan lastiğin ağır bir çukurda janta kadar esnediğini gördüm. XL lastik aynı yerde tıp tıp geçiyor. Bu da yanaktaki çelik konstrüksiyon kaynaklı. 

Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu
Çağrı Alaf yazdı:

Sadece SUV değil, lastik yanağı ince ise her halükarda XL tarafına giderim. Başkaları ne der pek umursamıyorum çünkü XL olmayan lastiğin ağır bir çukurda janta kadar esnediğini gördüm. XL lastik aynı yerde tıp tıp geçiyor. Bu da yanaktaki çelik konstrüksiyon kaynaklı. 

SUV tarzı araçlarda ince yanak zaten pek rastlanan bir durum değildir.Çok nadir olarak performansı yüksek ve bazı özel yarış ve modifiyeli araçlarda ince yanak tercih ediliyor.

Ayrıca yanaklarda çelik kuşak sadece RFT lastiklerde mevcut.Janta kadar esneyecek şekilde bir durum bence epey ciddi bir çukura düşme diye düşünüyorum.

Zaten bu durumda hiç bir lastik türü için güvenli olmaz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Erdem Doğan
  • Yeni Oluştur...