İçeriğe Yönlendir

En Kötü Araba Kullanılan Şehirler

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

İlkay Başaran

Diyarbakır manyaktı ya bangladeş gibi. 1 yıl gözledim. Kaldırımda bile arkana bakarsın hiç olmazsa sepetli motor geliyordu.

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

Trafik düzeni olarak kötüyüz kabul ediyorum bunun sebebi ise bence çok plansız büyüme, bir kavşakta fazlaca bağlantı yolu olması ve yolların çukur/rögar/kasis/yama/asfalt yapısının kötü olması.

Burada şu var kim nerde kaptırırsa mantığı :) Kimin nereden nasıl geleceğini, durup durmayacağını, yol verip vermeyeceğini Sakarya'da yaşayan sürücüler önden tahmin yürüterek yerse mantığında ilerleyip duruma göre tepki verebiliyorlar ;) ben de yerine göre benzer hareketlerde bulunurum ama baktığım mesele şu olur "yol hakkı kimin?" benimse hiç geri vites yok ilerlerim ama karşımdakinin frene basmama ihtimaline karşılık tetikteyimdir çünkü görüş alanımdaki kişinin dengesiz olup olmayacağını bilemem. yol hakkı benim değilse adam gibi yolumu veririm hata yaptıysam özrümü dilerim.

Bu şehirde önsezileriyle hareket eden sürücüler yol haklarını da iyi biliyorlar ama maalesef uygulamıyorlar ki şu sinyal verme ve kavşak içindekine yol verme işini yapsalar geriye önemli bir şey kalmıyor. Kavşaktaki araç 54 harici plakaysa yol hakkını takan yok. Birde bayan sürücü sayımız ve toplu taşıma araçları (belediye,metrobüs,kırmızı dolmuş,mavi dolmuş,mor özel halk otobüsü ve tabi sarı taksi) çok fazla olduğundan dolayı ayrıca ülke geneli sabırsız millete dönüştüğümüz için ne yazık ki buradaki sürücüler trafikte dışarıdan gelenler için kötü/agresif/maganda/hızlı sürücü olarak görülüyor. Ama sürüş kabiliyeti olarak manevra refleksleri gayet iyi bir sürücü topluluğu olduğumuzu düşünüyorum :fiuw: 

Yorum bağlantısı
Metin Uzunoğlu
Koray Demir yazdı:

Trafikte 81,41 ve 54 plakalı ticari oto gördün mü direkt uzaklaşacaksın. Bu yüzden Düzce, Kocaeli ve Sakarya diyorum. Ankara da trafik kurallarına uyma konusunda oldukça kötüdür yaya geçidinde geçiş yapmakta olan yayaya durup yol veriyorum arkadaki araç hemen kornaya basıyor mesela.    

Düzce de göreve başladığımda 67 ve 41 plakalara dikkat et, traktör hatta bisiklet kullanmadan araba kullanmışlardır demişlerdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Eray Aksoylu yazdı:

Trafik düzeni olarak kötüyüz kabul ediyorum bunun sebebi ise bence çok plansız büyüme, bir kavşakta fazlaca bağlantı yolu olması ve yolların çukur/rögar/kasis/yama/asfalt yapısının kötü olması.

Burada şu var kim nerde kaptırırsa mantığı :) Kimin nereden nasıl geleceğini, durup durmayacağını, yol verip vermeyeceğini Sakarya'da yaşayan sürücüler önden tahmin yürüterek yerse mantığında ilerleyip duruma göre tepki verebiliyorlar ;) ben de yerine göre benzer hareketlerde bulunurum ama baktığım mesele şu olur "yol hakkı kimin?" benimse hiç geri vites yok ilerlerim ama karşımdakinin frene basmama ihtimaline karşılık tetikteyimdir çünkü görüş alanımdaki kişinin dengesiz olup olmayacağını bilemem. yol hakkı benim değilse adam gibi yolumu veririm hata yaptıysam özrümü dilerim.

Bu şehirde önsezileriyle hareket eden sürücüler yol haklarını da iyi biliyorlar ama maalesef uygulamıyorlar ki şu sinyal verme ve kavşak içindekine yol verme işini yapsalar geriye önemli bir şey kalmıyor. Kavşaktaki araç 54 harici plakaysa yol hakkını takan yok. Birde bayan sürücü sayımız ve toplu taşıma araçları (belediye,metrobüs,kırmızı dolmuş,mavi dolmuş,mor özel halk otobüsü ve tabi sarı taksi) çok fazla olduğundan dolayı ayrıca ülke geneli sabırsız millete dönüştüğümüz için ne yazık ki buradaki sürücüler trafikte dışarıdan gelenler için kötü/agresif/maganda/hızlı sürücü olarak görülüyor. Ama sürüş kabiliyeti olarak manevra refleksleri gayet iyi bir sürücü topluluğu olduğumuzu düşünüyorum :fiuw: 

Eray gözünü seveyim kassan iki tane bulvarımsız cadde var zaten. Merkez camiinin oradaki 4 yolu geçtin mi şehir bitiyor zaten :) Ha Serdivan za zu şehire dahil ediyorsan başka tabi :)

Bu arada adapazarı diğerleri kadar kötü, daha fazla değiller bence. En azından İzmirliler gibi kavşağın son noktasına kadar en sol şeritten gidip son 50 metrede kılıçlamasına Çeşme sapağına dalmıyorlar. :)

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu
Mertol Kip yazdı:

Eray gözünü seveyim kassan iki tane bulvarımsız cadde var zaten. Merkez camiinin oradaki 4 yolu geçtin mi şehir bitiyor zaten :) Ha Serdivan za zu şehire dahil ediyorsan başka tabi :)

Bu arada adapazarı diğerleri kadar kötü, daha fazla değiller bence. En azından İzmirliler gibi kavşağın son noktasına kadar en sol şeritten gidip son 50 metrede kılıçlamasına Çeşme sapağına dalmıyorlar. :)

hahah :biggrin: haklısın abi bi de o var öyle uzun uzadıysa çevre yolu olmayınca tüm trafik şehir içinden akmak zorunda. bu arada Sakarya dediğinde bu civarlarda Adapazarı, Serdivan ve Erenler birleştirilerek düşünülüyor ki zaten Sakarya'nın merkezini bu 3 ilçe kaplıyor o yüzden 3 ilçe olarak konuştum :) geri kalan 13 ilçe zaten merkezden uzak ve küçük olduğu için merkez ilçelere nazaran trafik pek yok diyebilirim :) bu arada İzmir konusunda da hak veriyorum hanım tarafı izmir merkezde olduğu için sık sık izmire gidip geliyorum izmirin sürücüleri ile sakaryanın sürücüleri yakın sayılırlar :) izmirde daha çok geriliyorum 

Yorum bağlantısı
Serkan Gülderen

bizim bir dillere destan yazlık kavşağımız var 14 giriş-çıkış, birde metrobüsümüz var, bu kavşaktan sağlam çıkana ödül veriyoruz. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ

Trafik sorunu şehirlerin coğrafi konumu, nüfusu, belediyenin ne kadar düzgün iş yaptığı ile bağlantılı fakat trafik kurallarına uyulması tamamen denetleyenlerin yani trafik polislerinin işini ne kadar düzgün yaptığı ile alakalı.

Bir trafik kuralının geçerli olması için denetlemenin adil bir şekilde yapılması gerekir. Bu yoksa trafik kuralına uyan ile uymayan arasında bir fark kalmayacağından insanlar işine geldiği gibi davranır. 

Yaşadığım şehirden örnek vereyim, ana arterlerin birçoğunda ortalama hız kameraları var. Trafik genel olarak buna uyuyor mecburen. Ama diğer trafik kuralları neredeyse yokmuş gibi. Şehirdeki trafik polisleri radar kurmaktan başka bir şey yapmıyor. Yada onlara söylenen neyse sadece onu yapıyor. Sürekli kullandığım ana yollardan birindeki dönel kavşakta sürekli bir trafik polisi olur. Sanırım onlara söylenen şey belli saatlerde kamyon ve tırların şehir içine girmelerini engellemek. Bunun yanında dönel kavşakta yol benim olmasına rağmen diğer sürücü üzerime çıkacak, polisin gözü önünde oluyor durum... Kornalar küfürler havada uçuşuyor. Adamlar kılını kıpırdatmıyor. Yoğun trafikte emniyet şeridinden kaynak yapanlar (polis araçları da dahil), kaldırımdan gidenler vs çok fazla. Bunlara da müdahale etmiyor trafik polisleri. Trafik polislerinin işini yapıp yapmadığını denetleyen bir sistem var mı ? Bildiğim kadarıyla yok. 

O yüzden bence başlık en kötü trafik polisleri, amirleri hangi şehirde diye düzenlenmeli :) 

Yorum bağlantısı
Mertol Kip
Serkan Gülderen yazdı:

bizim bir dillere destan yazlık kavşağımız var 14 giriş-çıkış, birde metrobüsümüz var, bu kavşaktan sağlam çıkana ödül veriyoruz. :biggrin:

O köprü yapmak için 3-5 sene insanları çamur içinde bıraktıkları kavşak mı? Sağa dönünce hastaneye giden düz gidince kendini Kandıra da bulduğun ajhsgdkjahgs

Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

İstanbul da semtler, genelde çoğu şehirden büyüktür.  Ben, Ümraniye'ye Hindistan diyordum , öyle bir keşmekeş trafiği vardırki. Gerçi gitmeyeli epey epey oldu değişmişimidir ?

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Fatih Uzun

Ben de Antalya da ki sürücülerden çok rahatsız oluyorum,bütün ışıklarda emniyet şeridine girip yeşil yandığı gibi sola atlıyorlar,hiç kullanmadığım kadar sağ aynayı kullanıyorum orada.

Yorum bağlantısı
Ali Gülmez

Sakaryanın kötü olması akıllı kavşak ile ilgili

trafik çok yoğun ve ışık yok o nedenle kafasını sokan dönebiliyor ilk giren en hızlı çıkıyor o nedenle tam bir kaos

Ayrıca karadenizli insan sayısının çok olması ve gergin oldukları için en ufak şeyden silahlı kavga bile çıkabiliyor trafikte

Aslın da hızlı büyüyen tüm il ve ilçelerde tafik kötüdür. Eskişehirde öyle hızlı geliştiği için trafik kötü maalesef

Yorum bağlantısı
Mehmet Yeter

Dikkat edilmesi gerekenlerden biri de köy ve kasaba gibi küçük yerleşimler. Trafik yoğunluğu az olduğu için kuralsızlık olabiliyor. Her an bir traktör çıkması veya bir amcanın önünüze atlaması yaşanabilir. 

Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek

10 yıllık ehliyet tecrübem ile

55-52-28-19 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Herkes Ankara trafiğine kötü demiş ama ben çok sevdim oranın trafiğini. Akıcı bir trafik var iş çıkış saatini saymazsak, sinyal şerit değiştirme ve genelde uyuluyor ve korna sesi pek duymadım. Sivas'a gelince arabanın kornası olduğunu hatırlıyorum :fiuw:

Yorum bağlantısı
Metin Akbal
Selçuk Bakış yazdı:

Herkes Ankara trafiğine kötü demiş ama ben çok sevdim oranın trafiğini. Akıcı bir trafik var iş çıkış saatini saymazsak, sinyal şerit değiştirme ve genelde uyuluyor ve korna sesi pek duymadım. Sivas'a gelince arabanın kornası olduğunu hatırlıyorum :fiuw:

İstanbul da Ankara dam daha rahat araba sürüyorum :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış
Metin Akbal yazdı:

İstanbul da Ankara dam daha rahat araba sürüyorum :)

Orada hiç kullanmadım ama bende Sivas'tan daha rahat sürüyorum Ankara'da 

• Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu
(düzenlendi)
Alptuğ Özcan yazdı:

Ankara çok kötü artık

Sakarya diyenler Ankarada araba kullanmamışlardir. Bir daha trenle giderim muhtemelen.

Sakaryada her kavsagin ayri kurali var. Trafik kurallarindan ayri. Giris yeri, seridi filan bilmiyorsan debelenirsin😊

tarihinde Baha Kanberoğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...