Emin Ozan 1 saat önce Paylaş 1 saat önce 1.6 CDTI Astra J modelinde aracı 2. viteste gaz pedalını bıraktığımda yani araç kompresöre bindiğinde kaputtan bir ıslık sesi duyuyorum. Bu ıslık sesini gazı bıraktığımda araba boştayken yada diğer viteslerdeyken duymuyorum. Egzozdan beyaz duman, çekiş düşüklüğü vs de görmüyorum. Birde yine araç vitesteyken gaz pedalına bastığımda bir vuğultu sesi geliyor. Vuruntu veya sürtünme gibi değilde sanki kulaklarına su dolarda etrafı buğultulu duyarsın ya, tıpkı bu tarzda bir vuğultu sesi var gibi. Bu sesi de tüm viteslerde duyuyorum. Önceden bu sesler yoktu, aracın şanzımanını yaptırdık, usta bir yeri yaparken başka yeri bozdu herhalde 🙄 Bu sorunlar için bir sorunu yok dedi usta ama sizce başka yere götürmem gerekir mi yoksa normal midir? Yorum bağlantısı
Emin Ozan 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Mehmet Yeter yazdı: Porya gibi görünüyor. Arabayı şanzımancıdan ilk aldığımda devir 2000 lere çıktığında bir sürtünme sesi vardı. Sanki dönen pervaneye bir şey değdirirsinde pervane dönmekte zorlandığı için bir ses çıkarya, aynı bu sesi duyuyordum birde, motor kulakçıkları gevşemiş, bu sürtünme sesini kestik bir motorcuda. Islık sesi de biraz azaldı gibi ama tamamen kesilmedi. +100km/h sonrasında ciddi bir uğultu sesi de vardı zaten 4 teker bilyasını değiştirtik peşine. 1 Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Takozlar orjinal değilse fark eder. Ayrıca yırtık/delik/gevşek hortum da ses yapar Yorum bağlantısı
Murat Azalma 31 dakika önce Paylaş 31 dakika önce V kayışın geçtiği bilye-rulman grubundan geliyor gibi. şarj dinamo bilyesi klima kompresör kasnağı yada gergi bilyesi gibi yerler. Yorum bağlantısı
Recommended Posts