İçeriğe Yönlendir

Araç Tavsiyeleri

Emre Demirkıran

Recommended Posts

Emre Demirkıran

Herkese selam.

Yaklaşık 900.000- 1.050.000 TL bütçem var, çok az esneyebilirim. Manuel vites düşünüyorum. Aracı uzun yıllar kullanmayı planlıyorum, o yüzden önceliğim işletme maliyeti düşük, sanayi dostu ve yakıtı üzmeyen bir araç olması.

Kafam dizel, turbo benzin ve LPG arasında karıştı. Haftalık düzenli uzun yol da yapıyorum.

Aradığım kriterler:

• Manuel vites
  • Mümkünse 1.4-1.6 turbo veya ekonomik bir dizel/LPG'li seçenek
  • İç hacmi çok dar olmasın (4 kişi rahat etsin)
  • Uzun yolda sessiz ve konforlu olsun
  • Yakıtı mümkün olduğunca düşük olsun
  • Kronik sorunu az, parçası ve ustası bulunan bir model olsun
    Haftalık 500 km yol yapacağım
Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren
(düzenlendi)

Fiat Egea'yı tarif etmişsiniz.

tarihinde Mehmet Dagdeviren tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

1.6 e torq Egea alınır, LPG ile binilir. Dizel LPG nın iki katı yakıyor şuan.  Benzin de 2.5  katı yakıyor. Yada bütçeye biraz daha ek yapıp  elektrikliye geçilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Emre Demirkıran
İnan Çınar yazdı:

1.6 e torq Egea alınır, LPG ile binilir. Dizel LPG nın iki katı yakıyor şuan.  Benzin de 2.5  katı yakıyor. Yada bütçeye biraz daha ek yapıp  elektrikliye geçilir.

1.3 multijet yakıt tüketimi baya düşük kafamı karıştırmıyor değil.

Yorum bağlantısı
Serhat Işık

tanıdığımın 2017 dizel 97 bin km c3 var. bir parça boyası var diye biliyorum. ilgilenirseniz yönlendireyim.

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
(düzenlendi)
Emre Demirkıran yazdı:

1.3 multijet yakıt tüketimi baya düşük kafamı karıştırmıyor değil.

Bende  2011 LPG li Fiesta ve 2015 dizel C Max var. Km ye 2.5 TL LPG yakıyor. Km ye 4.5 - 5 TL dizel yakıyor. 

Senelik  25.000 km yapsanız ( haftalık 500 km hesabınızla) 55 bin TL 1 senede cebinizde kalıyor.

1.3 Multijet az yaksa bile 40 binden aşağı düşmez aradaki fark 

tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Emre Demirkıran
İnan Çınar yazdı:

Bende  2011 LPG li Fiesta ve 2015 dizel C Max var. Km ye 2.5 TL LPG yakıyor. Km ye 4.5 - 5 TL dizel yakıyor. 

Senelik  25.000 km yapsanız ( haftalık 500 km hesabınızla) 55 bin TL 1 senede cebinizde kalıyor.

1.3 Multijet az yaksa bile 40 binden aşağı düşmez aradaki fark 

Çok güzel söylüyorsunuuz lpgli alayım diyede çok eski donanımdan uzak bir araba almak istemiyorum o paralara en mantıklı lpg ne olabilir yaptığım yol yarısı yokuş yukarı beni çokta yorsun istemem açıkçası

Yorum bağlantısı
Ayhan Asil
Mehmet Dagdeviren yazdı:

Fiat Egea'yı tarif etmişsiniz.

+1

Yorum bağlantısı
İnan Çınar
İnan Çınar yazdı:

Manuel tercihi dikkatimden kaçmış. Egea 1.6 e torq hepsi otomatik vites.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   2 kullanıcı

• İnan Çınar
    • Emre Demirkıran
  • Yeni Oluştur...