Selçuk Keleş 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Emre Şimşek yazdı: Benim bildiğim akünün en ideal saklama şekli %55-60 arasında bir dolulukta olması. O nedenle hiç biri tam dolu değil. Araca takmadan bence hepsinin bir şarj edilmesi lazım ama bizdeki satıcı mantığı çak-geç şeklinde. Nasılda 2 yıl içinde bitmeyecek. 2 yıl sonra da kimse gelip satıcısıyla kavga etmez. Zaten kullanıcı hatası diye bir tabir varken kim şarj etsin ki? O lityum bataryalar için geçerli. Kurşun asitlerde max şarjda beklemesi makbul. Ü.Emre Kartal yazdı: Tam dolu batarya grubu beklediğinde ömrü daha kısa oluyor. Ayrıca üretim maliyetini artırıyor, taşıma sırasındaki riskleri artırıyor vs vs. Zaten sağlıklı bir araçta kısa sürede toparlar. Ayrıca eskisi gibi 8-10 seneler artık hayal. Hem üretim kalitesi, şekli değişti hem de araçların ihtiyacı arttı. Yeni araçlar çok hassas akü konusunda. Üzerine birde kısa mesafe kullanımları da artınca 3-4 sene arası değişim istiyor çoğu Bahadır TÜFEKCİ yazdı: Akülerin saklanma koşulları ile alakalıdır bence. Kimyasal reaksiyonu yavaşlatmak için serin ortamda saklanması gerek. Yaz mevsimindeyiz, sıcaklıklar ile göre 30-40 dereceyi görüyor. Satıcıların da buna hiç dikkat ettiklerini düşünmüyorum. Akü son kullanıcıya gelinceye kadar 25-40 derecede 1.5 ay gezse sizin ölçtüğünüz değerlerde olur zaten. Kapasite kaybı çok olmaz ama, 60 amperlik akü 57 amperlik olur diyeyim kabaca. Bunu da kullanıcı nasıl fark edebilir, edemez Zaten saklama koşulları nedeniyle tam şarjlı gelmeli ki zamanla deşarjdan çok etkilenmesin. Servet Aydın yazdı: Yapay zekanın sunduğu voltaj değerleri pek doğru değil. Ortam ısısı 25 derece olan sıfır hava temaslı aküler 7-8 ayda ufaktan başlıyor zayıflamaya. Yavaş şarj ile toparlar. Diğer husus eski 60 ah akü ile yeni 60ah akülerin fiziksel farkları. Yeni aküler daha hafif ancak pszh değeri yüksek. Çok ömür bekleme Benim dediğim değerler üreticilerin belirttikleri rakamlar. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Valla Selçuk kurşun asit akü icat edildi edileli aynı. Üretici kaçacak kapı aralıyor. Dandik akü yapmasınlar 🍆 Yorum bağlantısı
Recommended Posts