ismailavci 2 saat önce Paylaş 2 saat önce (düzenlendi) İyi forumlar herkese, Bütçeme uygun bir araç bakıyorum. İstanbulda yaşıyorum ev iş arası 3 km. Toplu taşımayı kullanmayı sevmem zorunda olmadıkça o yüzden istanbul içi de sık sık araç kullanacağım. 2-3 ayda bir Ankara 'ya, yılda 1-2 defa da Antalya 'ya gitmeyi hedefliyorum. Sorunsuzluk, yakıt tüketimi ve nispeten donanımlı, yakışıklı bir araç arıyorum. En fazla 1-2 yıl kullanıp satacağım ve elektrikli araç almayı hedefliyorum. Baktığım araçları aşağıda listeledim. Sizlerin önerisi ne olurdu? Fiat Egea Cross 1.4 Fire Lounge (Evet otomatik değil biraz yorucu olacak ama LPG ile tam uyumlu ve kriterlerimi karşılıyor. Performans ne kadar düşük olur emin değilim ama beni üzmeyeceğini düşünüyorum.) Fiat Egea 1.6 Multijet Urban (Açıkçası Cross kadar yakışıklı ve donanımlı değil ve yakıt tüketimi de LPG 'ye oranla baya yüksek. Ama performansı çok iyi ve otomatik. Tabii sürekli kısa mesafe gideceksem EGR ve DPF sorunu da var.) Kia Rio 1.0 TGDI Elegance Tekno (otomatik ve 1.0 motor olduğu için yakıt tüketimi nispeten düşük olacaktır. Başka bir bilgim yok ama bu araç hakkında) Fiat Egea 1.6 E-Torq (Bu araç için de otomatik ve lpg uyumu var. Ama performansı düşük ve yeterince donanımlı değil. Ayrıca sedan egea yakışıklı da görünmüyor) Renault Zoe (menzil sıkıntısı hariç güzel araba ama yolda çok şarj için bekleme yapılır ve ikinci el satışı düşük olduğunu düşünüyorum. Yakıt maliyeti neredeyse yok gibi bir şey) Sizlerin önerisini de merak ediyorum. Tavsiyeleriniz benim için altın niteliğindedir. 2 saat önce tarihinde ismailavci tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Görkem Karakaş 2 saat önce Paylaş 2 saat önce 3 km şehir içi kullanılacaksa benzinli olsun, otomatik olmasıyla egea 1,6 mantıklı seçenek.. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 2 saat önce Paylaş 2 saat önce ismailavci yazdı: Fiat Egea 1.6 E-Torq (Bu araç için de otomatik ve lpg uyumu var. Ama performansı düşük ve yeterince donanımlı değil. Ayrıca sedan egea yakışıklı da görünmüyor) İmzamdaki aracı kullanıyorum 1,5 seneyi geçti, Sadece sedanı yok bendeki HB kasa Donanım olarak ne lazım? Benim araçta Çarpışma önleyici sistem ve ACC var mesela. Yorum bağlantısı
Cihat Küçükay 2 saat önce Paylaş 2 saat önce ismailavci yazdı: İyi forumlar herkese, Bütçeme uygun bir araç bakıyorum. İstanbulda yaşıyorum ev iş arası 3 km. Toplu taşımayı kullanmayı sevmem zorunda olmadıkça o yüzden istanbul içi de sık sık araç kullanacağım. 2-3 ayda bir Ankara 'ya, yılda 1-2 defa da Antalya 'ya gitmeyi hedefliyorum. Sorunsuzluk, yakıt tüketimi ve nispeten donanımlı, yakışıklı bir araç arıyorum. En fazla 1-2 yıl kullanıp satacağım ve elektrikli araç almayı hedefliyorum. Baktığım araçları aşağıda listeledim. Sizlerin önerisi ne olurdu? Fiat Egea Cross 1.4 Fire Lounge (Evet otomatik değil biraz yorucu olacak ama LPG ile tam uyumlu ve kriterlerimi karşılıyor. Performans ne kadar düşük olur emin değilim ama beni üzmeyeceğini düşünüyorum.) Fiat Egea 1.6 Multijet Urban (Açıkçası Cross kadar yakışıklı ve donanımlı değil ve yakıt tüketimi de LPG 'ye oranla baya yüksek. Ama performansı çok iyi ve otomatik. Tabii sürekli kısa mesafe gideceksem EGR ve DPF sorunu da var.) Kia Rio 1.0 TGDI Elegance Tekno (otomatik ve 1.0 motor olduğu için yakıt tüketimi nispeten düşük olacaktır. Başka bir bilgim yok ama bu araç hakkında) Fiat Egea 1.6 E-Torq (Bu araç için de otomatik ve lpg uyumu var. Ama performansı düşük ve yeterince donanımlı değil. Ayrıca sedan egea yakışıklı da görünmüyor) Renault Zoe (menzil sıkıntısı hariç güzel araba ama yolda çok şarj için bekleme yapılır ve ikinci el satışı düşük olduğunu düşünüyorum. Yakıt maliyeti neredeyse yok gibi bir şey) Sizlerin önerisini de merak ediyorum. Tavsiyeleriniz benim için altın niteliğindedir. Egea E-Torq veya Kia Rio olur. Egea 1.4 Fire uzak durun, Egea Multijet için sizin yapacağınız km çok az, yakıt ve bakım masrafları sizi üzer. Skoda Skala, Citroen C3, Peugeot 208 bakabilirsiniz. Elektrikli derseniz bu fiyatlara MG 4, Opel Corsa-E, Renault Zoe olabilir. Yorum bağlantısı
ismailavci 1 saat önce Yazar Paylaş 1 saat önce Görkem Karakaş yazdı: 3 km şehir içi kullanılacaksa benzinli olsun, otomatik olmasıyla egea 1,6 mantıklı seçenek.. Egea 1.6 E-torq 'dan bahsediyorsunuz doğru mudur? Alptuğ Özcan yazdı: İmzamdaki aracı kullanıyorum 1,5 seneyi geçti, Sadece sedanı yok bendeki HB kasa Donanım olarak ne lazım? Benim araçta Çarpışma önleyici sistem ve ACC var mesela. Model yılı biraz düşük ama yine de bakacağım tavsiye için teşekkürler, ACC olması çok iyi, Car play olması özellikle benim için önemli, dışardan ekran taktırmak istemiyorum orjinalliği bozmayı sevmem Sinan Akgöl yazdı: 1.6 etorq lpg otomatik. İkinci el satış hızı nasıl peki bilginiz var mı? Cihat Küçükay yazdı: Egea E-Torq veya Kia Rio olur. Egea 1.4 Fire uzak durun, Egea Multijet için sizin yapacağınız km çok az, yakıt ve bakım masrafları sizi üzer. Skoda Skala, Citroen C3, Peugeot 208 bakabilirsiniz. Elektrikli derseniz bu fiyatlara MG 4, Opel Corsa-E, Renault Zoe olabilir. C3 ve 208 de baktım ama 1.2 puretech motor sıkıntılı deniyor ondan emin olamadım. 20bin küsür km de grandland motoru gitmiş tanıdığım var tabi nasıl bir bakım yaptı bilmiyorum Elektrikli olarak renault zoe bana menzili düşük ve şarj süresi uzun geldi ikinci el satışı nasıl bilmiyorum, MG4 için de bütçe yetersiz geliyor maalesef Cihat Küçükay yazdı: Egea E-Torq veya Kia Rio olur. Egea 1.4 Fire uzak durun, Egea Multijet için sizin yapacağınız km çok az, yakıt ve bakım masrafları sizi üzer. Skoda Skala, Citroen C3, Peugeot 208 bakabilirsiniz. Elektrikli derseniz bu fiyatlara MG 4, Opel Corsa-E, Renault Zoe olabilir. 1.4 fire 'ın nasıl bir sıkıntısı var peki bilginiz var mı? Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl 1 saat önce Paylaş 1 saat önce ismailavci yazdı: İkinci el satış hızı nasıl peki bilginiz var mı? C3 ve 208 de baktım ama 1.2 puretech motor sıkıntılı deniyor ondan emin olamadım. 20bin küsür km de grandland motoru gitmiş tanıdığım var tabi nasıl bir bakım yaptı bilmiyorum. Ikinci elinin yavas oldugunu vs duymadim sizin gibi bakan kullanici kitlesi var. 1.2 puretechte 2023 2024 sonrasi olan servis bakimli hepsi alinabilir. 3kmlik yolda size kışın ortalamasi 6.5 7lt olur. Sehir disindada efendi giderseniz 5ltlerde gezersiniz. Yorum bağlantısı
Alptuğ Özcan 54 dakika önce Paylaş 54 dakika önce ismailavci yazdı: Model yılı biraz düşük ama yine de bakacağım tavsiye için teşekkürler, ACC olması çok iyi, Car play olması özellikle benim için önemli, dışardan ekran taktırmak istemiyorum orjinalliği bozmayı sevmem Benim araçta orjinal dokunmatik ekran var, kablolu Android Auto ve Carplay var 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts