İçeriğe Yönlendir

1.9 TDI Passat Araca 10W40 Yağ Zarar Verir mi?

Umut Demirtaş

Recommended Posts

Umut Demirtaş

Herkese iyi forumlar,1.9 TDI Passat aracım var,yeni aldım sayılır.250000 km’de yağ bakımına girdi içinde 5W30 vardı bu yağı aşırı derecede yakınca usta 10W40 önerdi ancak baktığımda bu yağ bu araca uyumsuz gözüküyor.Bir sonraki bakıma kadar çok sıkıntı olur mu yoksa yeniden değiştirmek mi gerek?

Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Öncelikle hayirli olsun kazasiz belasiz. Yağdan ziyade yaği neden yaktiğina odaklanmak gerekiyor. Usta klasik olarak yağ yakısını azaltmak icin kalın yagi tercih etti. 10w40ta bir sonraki bakima kadar eksilme yapacaktir. 1.9tdi kursun gecirmez motordur ancak siz kullandikca 1000kmde bir yag olcumunu yapip takipte kalin. Sonucta bir sorun var arac yag yakiyor. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bir sonraki bakıma kadar yakmayacak mı? Kontrol edip eksildikçe ekleyin 5/30. Ayda bir litreye tolere edebilirsiniz.

Mavi duman mı var?

Yorum bağlantısı
Umut Demirtaş
Sinan Akgöl yazdı:

Öncelikle hayirli olsun kazasiz belasiz. Yağdan ziyade yaği neden yaktiğina odaklanmak gerekiyor. Usta klasik olarak yağ yakısını azaltmak icin kalın yagi tercih etti. 10w40ta bir sonraki bakima kadar eksilme yapacaktir. 1.9tdi kursun gecirmez motordur ancak siz kullandikca 1000kmde bir yag olcumunu yapip takipte kalin. Sonucta bir sorun var arac yag yakiyor. 

Öncelikle eyvallah hocam.Öneriniz için de teşekkür ederim.

Çağlar Bayur yazdı:

aşırı yakma miktarı nedir ve nasıl ölçüldü 

Hocam şöyle,aracı aldığımda km 248500 idi bakımları 244000 de yapıldı dendi 249700kmde yağ çubuğunu çektiğimde bir gram yağ yoktu.

Mehmet Göktürk yazdı:

Bir sonraki bakıma kadar yakmayacak mı? Kontrol edip eksildikçe ekleyin 5/30. Ayda bir litreye tolere edebilirsiniz.

Mavi duman mı var?

Mavi duman göremedim hocam şimdilik.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Demirtaş
Ersen şahin yazdı:

Asıl problem neden yağ eksiltiyor bunu bulmak lazım

Valla hocam aracın turbosu da yapılalı çok olmamış ancak ekspertiz turbo hortumunu kontrol ettirin demişti ustama da gösterdim bir sıkıntı yok dedi acaba Burdan intercoolere yağ basıyor olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Kolay gelsin. Önce sorunun kaynağını bulmak gerekli. Kendinize ehil bir VW tamircisi bulun her şeyden önce.

Yorum bağlantısı
Bahadır TÜFEKCİ
Umut Demirtaş yazdı:

Valla hocam aracın turbosu da yapılalı çok olmamış ancak ekspertiz turbo hortumunu kontrol ettirin demişti ustama da gösterdim bir sıkıntı yok dedi acaba Burdan intercoolere yağ basıyor olabilir mi?

Turbo nun yağ basma ihtimali varsa iyice kontrol ettirin bence. Motor olmadık yerde ambeleye kalkarsa büyük masraf açar size. 

Araç ısınınca yağın biraz daha kalın olmasını istiyorsanız 10w40 yerine 5w40 koymak daha mantıklı. 

Aracın neden yağ yaktığını tespit edip ona göre önlem almak gerek.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Umut Demirtaş
Murat Sahın yazdı:

Kolay gelsin. Önce sorunun kaynağını bulmak gerekli. Kendinize ehil bir VW tamircisi bulun her şeyden önce.

Ankara da var mı hocam önerebileceğiniz?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Umut Demirtaş yazdı:

aldığımda km 248500 idi bakımları 244000 de yapıldı dendi 249700kmde yağ çubuğunu çektiğimde bir gram yağ yoktu.

ölçüm değil gözlem olmuş bu. yağ konur çubukta kontrol edilir sonra 1000km geçer ve tekrar bakılır vs. devam eder. 10/40 la eziyet etmeden önce ben olsam böyle yapardım

Yorum bağlantısı
Oğuzkan Işık
Umut Demirtaş yazdı:

İlka Volskwagen/ivedik

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Bilgin

Çok geçici bir çözüm olur ve mevcut sorunu da büyütebilir.

Çağlar Bayur yazdı:

ölçüm değil gözlem olmuş bu. yağ konur çubukta kontrol edilir sonra 1000km geçer ve tekrar bakılır vs. devam eder. 10/40 la eziyet etmeden önce ben olsam böyle yapardım

En önemlisi bu tabi. Bakımda çubuk neredeydi bilmiyorsunuz, 5000 km geçmiş bir de.

Umut Demirtaş yazdı:

Hocam şöyle,aracı aldığımda km 248500 idi bakımları 244000 de yapıldı dendi 249700kmde yağ çubuğunu çektiğimde bir gram yağ yoktu.

Haa, bir de bakımları yapıldı "dendi" diyorsunuz, bu durumda bunu hiç veri olarak kabul edemeyiz zaten. İyi ve uyumlu bir 5w30 ile siz değişip gözlemleyin mutlaka. O bakım yapıldı mı nasıl yapıldı sadece Allah bilir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Murat Sahın
Umut Demirtaş yazdı:

Oğuzun söylediği yere gidin. 

Oğuzkan Işık yazdı:

İlka Volskwagen/ivedik

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Umut Demirtaş
  • Yeni Oluştur...