Umut Salman 7 saat önce Paylaş 7 saat önce Merhabalar, Bildiğiniz üzere her araçta kullanılabilecek antifriz aynı değil. Özellikle VW Grubu araçlarda G12, G12+, G13, G12 Evo gibi farklı standartlar bulunuyor ve aracın soğutma sistemine uygun spesifikasyondaki ürünün kullanılması gerekiyor. Ben de aracımın soğutma suyunu daha önce kendim binbir uğraşla tamamen değiştirmiş; saf su + G13 antifriz kullanmıştım. Seviyeyi de genleşme kabında belirtilen MIN-MAX aralığına uygun şekilde ayarlamıştım. Ancak 3-4 ay önce gittiğim bir usta, yapılan bir parça değişiminin ardından eksilen soğutma suyunun üzerine habersiz daha önce adını dahi duymadığım kırmızı renkli bir markanın antifrizini eklemiş. Geçtiğimiz günlerde farklı bir yerde yapılan işlem sırasında da bir miktar soğutma suyu döküldü. Bu kez de eksilen miktarın yerine yine farklı ucuz bir markanın habersizce antifrizi eklendi. Benim anlamadığım ustalar neden ellerinde bulunan herhangi bir antifrizi sisteme eklemekte bu kadar rahat davranıyor? Mevcut G13 ile ne olduğu belli olmayan veya eski tip bir antifrizin karıştırılması; uzun vadede korozyon tortu gibi sorunlar oluşturamaz mı? Bana mı denk geliyor bu tarz kendini hiç geliştirmeyen kişiler hepsi mi bu şekilde? Yorum bağlantısı
Ü.Emre Kartal 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Eklenen miktara bağlı ancak belirli özellikleri sağlıyorsa, renk olarak farklı değilse sorun olmaz. Genelde çeşme suyuyla tamamlarlar, antifriz ekleyenlerle karşılaşmakta şans. 1 Yorum bağlantısı
Coşku Mert 6 saat önce Paylaş 6 saat önce (düzenlendi) bu kadar hassasiyet sahibi olup aracını ustalara teslim ediyorsan zaten başlı başına bir sinir harbi kaçınılmaz oluyor ya içine sine sine herşeyi kendin yapacaksın yada hiçbir şeyden anlamıyormuş gibi davranıp aracını teslim edeceksin. arası yok 6 saat önce tarihinde Coşku Mert tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 6 saat önce Paylaş 6 saat önce Maalesef bizdeki kullanıcı bilgisi ustanın spesifik olarak o araca ait bilgisinden fazla olduğu çok oluyor. Adam okumamış ki araştırmayı da bilmediği gibi önemsemeden bildiğini okuyor. Sonrası Coşku Beyin söylediği gibi tam bir sinir harbine dönüşüyor. Dahası söylesen dert söylemesen dert oluyor. “Bana işimi mi öğretiyorsun?” ile başlayıp hoyrat hoyrat devam ediyor ilişki. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 5 saat önce Paylaş 5 saat önce kalitelisini bulundurup müşteriye fatura edince sonra o müşteri arkadaşına lt sine 1000 tl verdim derse, arkadaş tavsiyesi ile bir daha o ustaya gitmez. o taraftan bakılabilir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts