Mehmet Dagdeviren 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Herkese Merhabalar Aracımı satışa koydum ama açıkçası son dönemde duyduğum dolandırıcılık olayları nedeniyle biraz tedirginim. İlanla ilgilenen kişilerden kimi bakanlıkta çalıştığını, kimi infaz koruma memuru olduğunu söylüyor. Hatta beğendiğim başka bir aracı aradığımda, araç sahibi daha konuşmanın başında “öğretmenim” diye kendini tanıtıyor. 😄 Açıkçası artık insanın aklına şu geliyor, Kime, neye güveneceğiz? Bugün bi arkadaş aradı, Avcılarda enerji bakanlığına ait bi binada kamu görevlisi olduğunu söyledi. Avcılarda böyle bi yer varmı bilmiyorum açıkcası. Yarın aracı görmeye gelecek.Eğer anlaşırsak satış gerçekleşecek. Güvenli ödeme yöntemiyle daha önce satış yapmadım.Bu ilk tecrübem olacak. Dolandırılmadan güvenli bir şekilde satış yapmak için nasıl bir yol izlemeliyim? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 saat önce Paylaş 1 saat önce Güvenli ödeme ile dolandırılman imkansız. Alıcı satıcı aynı banka ise Alıcı ve satıcı takasbank sistemine girecek. Alan alıcı satan satıcı kaydı başlatacak. Alıcı kişi galiba, satan kişiye gelen kodu banka ekranına girecek, bu sayede taraflar sistemde buluşacak. Satış rakamı olarak araç bedelinin tamamını girersen sorun olmayacak. Sistem düşük bir miktarla da başlatılabiliyor. Sen bunu kabul etme. Alıcı parayı gönderince noter zaten görüyor ve işlemi yapıyor. Sonrasında 10-15 dakika içinde para hesabına düşüyor. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 1 saat önce Paylaş 1 saat önce alıcının mesleğini söylmesi ne gereksiz ve garip bir şey 1 Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 55 dakika önce Paylaş 55 dakika önce Çağlar Bayur yazdı: alıcının mesleğini söylmesi ne gereksiz ve garip bir şey Bir tarihte yazlık kiralayacağım. Aradım daha selam demeden, adam ben doktorum dedi. Ne sorsam her cümleye ben doktorum sıkıştırıyor. Dayanamadım.Bey efendi muayene olmayacağım sadece kiralamak istiyorum dedim. 😄 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Dagdeviren 55 dakika önce Yazar Paylaş 55 dakika önce Mehmet Ozyurek yazdı: Güvenli ödeme ile dolandırılman imkansız. Alıcı satıcı aynı banka ise Alıcı ve satıcı takasbank sistemine girecek. Alan alıcı satan satıcı kaydı başlatacak. Alıcı kişi galiba, satan kişiye gelen kodu banka ekranına girecek, bu sayede taraflar sistemde buluşacak. Satış rakamı olarak araç bedelinin tamamını girersen sorun olmayacak. Sistem düşük bir miktarla da başlatılabiliyor. Sen bunu kabul etme. Alıcı parayı gönderince noter zaten görüyor ve işlemi yapıyor. Sonrasında 10-15 dakika içinde para hesabına düşüyor. Alıcı satıcı aynı banka değilse ne oluyor? Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 50 dakika önce Paylaş 50 dakika önce Mehmet Dagdeviren yazdı: Alıcı satıcı aynı banka değilse ne oluyor? Değişen birşey yok yine aynı. Satan kişi sisteme rakamı yazar(gerçek satış neyse o). Alıcı o paranın tamamını atmazsa noter satış yapamaz. En kötü ihtimal satış olmazsa havuzdaki para tekrar alıcıya geri yatar. Rakamı eksik yazmazsa satıcı dolandirilma imkanı yok bu sistemde 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 47 dakika önce Paylaş 47 dakika önce Mehmet Dagdeviren yazdı: Alıcı satıcı aynı banka değilse ne oluyor? Alıcı satıcı aynı bankada değilse sisteme geç düşüyor. Bu durumda Her iki taraf da edevletten takasbank işlemi başlatmalı. Bu hızlı düşüyor. Geri kalan kısmı aynı. Edevletten bu işlemi başlatabilmek için iki aşamalı güvenlik aktif edilmiş olmalı. Çağlar Bayur yazdı: alıcının mesleğini söylmesi ne gereksiz ve garip bir şey Satıcının da öyle. 1 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 38 dakika önce Paylaş 38 dakika önce Mehmet Ozyurek yazdı: Alıcı satıcı aynı bankada değilse sisteme geç düşüyor. Bu durumda Her iki taraf da edevletten takasbank işlemi başlatmalı. Bu hızlı düşüyor. Geri kalan kısmı aynı. Edevletten bu işlemi başlatabilmek için iki aşamalı güvenlik aktif edilmiş olmalı. Mehmet abi satarken aynı bankaydı noter yeni ruhsatı verdi internet bankaciligina girene kadar para yatmıştı Alırken farklı bankaları 5 10 dk geçti hesaba. Yorum bağlantısı
Ebrar Tüfek 18 dakika önce Paylaş 18 dakika önce Minibüsü alırken satıcıda ve bende ziraat vardı, adam 2 dk da şuraya bas buraya bas anlattı güvenli ödemede parayı havuza geçirdik,sms geliyor zaten, noterde hemen işlemi yapıldı çok basit, çok güvenli. Yorum bağlantısı
Recommended Posts