Mahmut Tağar 15 saat önce Paylaş 15 saat önce Merhabalar arkadaşlar aracım bir iki gündür yolda giderken saliselik olarak akü lambasını yakıp söndürüyor ve gösterge ışıklarıyla farların parlaklığı artıp azalıyor. Bugün son belirti olarak gösterge sapıttı tüm ibreler bir yere kadar geldi durdu falan, ölçüm yaptığımda anlık 19 volta çıktığını gördüm voltajın bu neyden olabilir? Voltaj videosu Akü lambası Yorum bağlantısı
Ömer Sarıgül 8 saat önce Paylaş 8 saat önce (düzenlendi) *Motor - şase - akü eksi kutbu arası eksi kablolarını ve *Alternatör - akü arası pozitif kablolarını *Alternatör 3lu soketini kontrol edin edin. Genelde bağlantılar arası korozyon buna sebep olabilir. Alternatör 3lu sokette sarsıntıdan kopmalar olursa da yüksek voltaja kaçabilir. Arıza kodu okutturun bakalım ne kod neymiş Videoda ki duruma bakılır ise 3 lu sokette kopma olabilir. Titreşim sonrası yükselme gibi duruyor 8 saat önce tarihinde Ömer Sarıgül tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 5 saat önce Paylaş 5 saat önce Muhtemelen alternatörünüz gidici. Başka yerleri bozmadan acil kontrol ettirin derim. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 4 saat önce Paylaş 4 saat önce Hiçbir şekilde alternatör 19v'a çıkamaz akü bağlı iken. Akü güç bağlantısı veya akü içi köprü kopması var. Şayet voltaj doğru okundu iseki 19 v ile birçok ampül hemen patlar 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Tağar 3 saat önce Yazar Paylaş 3 saat önce Ömer Sarıgül yazdı: *Motor - şase - akü eksi kutbu arası eksi kablolarını ve *Alternatör - akü arası pozitif kablolarını *Alternatör 3lu soketini kontrol edin edin. Genelde bağlantılar arası korozyon buna sebep olabilir. Alternatör 3lu sokette sarsıntıdan kopmalar olursa da yüksek voltaja kaçabilir. Arıza kodu okutturun bakalım ne kod neymiş Videoda ki duruma bakılır ise 3 lu sokette kopma olabilir. Titreşim sonrası yükselme gibi duruyor Beyin test modunda Dtc 9317 kodunu veriyor, internetten baktığımda yüksek voltaj kodu olarak gösteriyor yani aslında olanlarla doğruluyor. Sokette sağlam gibi yolda gittiği yerde de yapıyor bu videoyu dururken şans eseri yakaladım. Sani Gerşon yazdı: Muhtemelen alternatörünüz gidici. Başka yerleri bozmadan acil kontrol ettirin derim. İlk olarak sis lambasını ve sinyal ampüllerini patlattı hocam yarın direkt götüreceğim. Servet Aydın yazdı: Hiçbir şekilde alternatör 19v'a çıkamaz akü bağlı iken. Akü güç bağlantısı veya akü içi köprü kopması var. Şayet voltaj doğru okundu iseki 19 v ile birçok ampül hemen patlar Akü daha yeni değişti aslında benim aklıma alternatör geliyor, bu lamba yanmaya başladığında ilk olarak sis lambasının ampülü patladı zaten ben ciddiye almadım başka bir sebebi vardır diye düşündüm ama galiba bundan. Yorum bağlantısı
Recommended Posts