Ü.Emre Kartal 2 saat önce Paylaş 2 saat önce Merhaba herkese, Programı kısaca tanımlamak gerekirse; Elektrikli araç kullanmayı düşünen, kullanan birçok kişinin düşündüğü "acaba şarjım yeter mi?" ve "nerede şarj edebilirim?" sorularına çözüm getiren bir program olarak tanımlayabiliriz. Programı telefonunuza yükledikten sonra aylık/yıllık olarak premium üyelik alabiliyorsunuz. Premium üyelik almazsanız en temel fark olarak araçtan veri alma ve carplay/android auto ile kullanım şansı olmuyor. Bu özellikler olmayınca da kullanım faydalılığı ve rahatlığının büyük kısmı kaçırılmış oluyor. Yine sürüşlerinizi kayıt ederek, süre, hız, tüketim ve şarj süresi(varsa) gösteriyor. Yani tatile çıktığınızda toplam tüketim/maliyet gibi hesaplamaları yapmak çok pratik. Program üzerinden aracınızı seçiyorsunuz, standart gelen tanımlamalarla profilinizi oluşturuyor. Sonrasında sizin sürüşünüze göre kalibrasyonları program arkaplanda yaparak optimize ediyor. A noktasından B ye giderken size, anlık şarj ve rota durumuna göre nerede kaç dk/% kaça kadar şarj etmeniz gerektiğini, oraya varınca ne kadar şarjınızın kalacağını veriyor. Navigasyon/anlık trafik, süre, hız kameraları gibi bilgiler zaten var. Başka bir programa ihtiyaç duymuyorsunuz. Tercihlerinize bağlı olarak (şarj istasyonuna % 20 şarjla varayım, gideceğim yere ulaşınca şarjım % 30 olsun, x,y,z firmalarını kullan, a,b,c kullanma gibi) planlama yapıyor. Anlık veri aldığı için şarj istasyonu planını sizin o anki tüketim ve kalan şarj miktarınıza göre öne veya ileriye atma şansı oluyor. Bunu manuel olarak siz de yapabiliyorsunuz. Sık sorulan sorulardan biri de obd ile bağlantı ihtiyacı. Benim aracımda böyle bir durum oluşmadı, android auto ile veriyi telefon üzerinden aldı. (Araçta uzaktan erişim vs olmasına gerek yok, multimedyaya bağlı telefon olması yeterli) Yine başka sorular olursa da bilgim dahilinde paylaşabilirim Birkaç program görseli verelim; 4 2 Yorum bağlantısı
Ali Gülmez 1 saat önce Paylaş 1 saat önce vw id4 de arkadaşım obd cihazı ile kullandı Yorum bağlantısı
Recommended Posts