İçeriğe Yönlendir

2014 Captur Manuel

Fikri Keleş

Recommended Posts

Fikri Keleş

Bu sefer tercihimi 2014 model captur 1.5 dci manuel olarak kullandim.Müthiş bir yol tutuş ve konfor beklemiyordum ama sandığımdan daha az cikti,sanirim lastiklerde balans var yuksek hızlarda titreme yapıyor bakılacak.

Bakımları yeni yapılmış,lastikler 2024 yılı,

Anahtarsız giriş,çalıştırma,Android carplay,start-stop var.Teyp olarak hiç çekmese de telefon Bluetooth bağlantı hızı idare eder hızda.radyo uygulaması yükledim telefona onu da ordan hallediyorum.

Yakit olarak memnun edecek gibi.Bir zaman deneyimleyeyim bakalım.Bir geçiş araci olarak şimdilik benimle arkadaş 

20261004_173152.jpg

20261004_173211.jpg

IMG-20261002-WA0020.jpeg

• Beğen 10
Yorum bağlantısı
Yunus Gökhan Ay

Hayırlı olsun , focus ne oldu ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Yunus Gökhan Ay yazdı:

Hayırlı olsun , focus ne oldu ?

Focus gitti bu geldi 

Evren Barış Özbek yazdı:

Hayırlı olsun. :nazar:

Teşekkür ederim 

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Hayırlı olsun, bu aralar maşallah iyi değişiklik yapıldı, manuel özellikle mi tercih edildi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
(düzenlendi)
Aydın Sert yazdı:

Hayırlı olsun Fikri Hocam.

Teşekkür ederim 

Selçuk Bakış yazdı:

Hayırlı olsun, bu aralar maşallah iyi değişiklik yapıldı, manuel özellikle mi tercih edildi?

Evet ben manueli daha cok seviyorum trafikte eski model araclar aldığım icin otomatik stresli oluyor,hele yarı otomatik 208 den sonra 

tarihinde Fikri Keleş tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

:nazar:

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Hayırlı olsun. Güzel duruyor. Yüksek Clio gibi. Yol tutuşu olarak Focusla kıyas yapmamak lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Kesici

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın. Yakıt konusunda beklentinizin karşılık bulacağı muhtemeldir. Uzun yolda sakin kullanımda klima açık 4,8 litre civarı, hızın arttığı ve iniş çıkışların olduğu yolda 5,4 litre civarı tüketim bekleyebilirsiniz. 100 ile 130 km/s arasında tüketim farkı belirginleşiyor; ekonomik kullanıma daha iyi karşılık veriyor.

Konfor tarafında süspansiyonun darbeleri kabine hissettirmesi biraz keyif kaçırabiliyor. Özellikle bozuk zeminde yumuşak bir otomobil hissi vermiyor. İç mekân ferahlığı ve yüksek oturma pozisyonu ise güzel tarafları. Arka koltuğun kaydırılabilmesi de ihtiyaca göre bagajdan veya diz mesafesinden kazanmayı sağlıyor.

Yüksek hızda bir miktar rüzgâr sesi alabiliyor ama bunun dışında dizel motor sesi açısından rahatsız edici olması beklenmez. Titreme işini hallettikten sonra yol tutuş ve konforu yeniden değerlendirmeniz daha sağlıklı olur; şu an o sıkıntı sürüşten aldığınız keyfi de etkiliyor.

Bakımları yeni yapılmış olması güzel. Triger ve devirdaimin de o bakıma dahil olup olmadığını öğrenmekte fayda var. Anahtarsız giriş, çalıştırma ve telefon bağlantısıyla günlük kullanımda işinizi görecek donanım da mevcut. Geçiş aracı olarak yakıtıyla memnun edebilir; en belirgin tavizi süspansiyon konforu gibi duruyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aytac Sakal
(düzenlendi)

Hayırlı Olsun Kazasız Belasız, :nazar:..Ben uzun yolda 4 lt altını görüyordum.

tarihinde Aytac Sakal tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
(düzenlendi)

Tek tek alıntı yapmak yerine hepinize ayri ayri tesekkur ederim cok daha iyilerine sahip olun :flowers:

Eray Kesici yazdı:

Arka koltuğun kaydırılabilmesi 

Bunu denemedim,hafta sonu denerim bakiim.

Suan ilk depoda 5.1 i goruyorum ama 5 in altina düşecektir 

İnan Çınar yazdı:

Yol tutuşu olarak Focusla kıyas yapmamak lazım.

Focusun yol tutuşu beni forddan soğuttu.Nedendir o arabayla 120 yi geçmeye korkuyordum.Kac kez gittim baktırdım yururde sorun yok dendi ama bana hayal kırıklığı bıraktı 

Bunda 100 ü geçmiyorum o ayri :biggrin:

Yorum bağlantısı
Murat Sahın

Birde bana diyorlar çok araba değiştiriyor diye....

Hayırlı olsun. Kazasız belasız binilsin.

Fikri Keleş yazdı:

Focusun yol tutuşu beni forddan soğuttu.Nedendir o arabayla 120 yi geçmeye korkuyordum.Kac kez gittim baktırdım yururde sorun yok dendi ama bana hayal kırıklığı bıraktı 

Bunda 100 ü geçmiyorum o ayri :biggrin:

mk1 mk2 ve mk3 kullandım hepsi de efsane yol tutuyordu. Mk4 de kullandım ama onun sınırlarını denemedim ama sahibi çok memnun yol tutuşundan. Muhakkak anlaşılamayan bir sorun vardır focusun yol tutuşu kötü ise. :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
(düzenlendi)
Murat Sahın yazdı:

focusun yol tutuşu kötü ise. :) 

Benim ise 6. Ford aracım idi,bunun karın ağrısı belki jant,belki amortisör ama kime göstersem sorun bulamadi ...

Çok araba değişme meselesi hayatımda hep oldu,bazısı 2 3 yil gider,  bazısı ilk soğumamda ilana cikar.Sonuçta bir cuval cıvata 

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Fikri Keleş yazdı:

Benim ise 6. Ford aracım idi,bunun karın ağrısı belki jant,belki amortisör ama kime göstersem sorun bulamadi ...

Çok araba değişme meselesi hayatımda hep oldu,bazısı 2 3 yil gider,  bazısı ilk soğumamda ilana cikar.Sonuçta bir cuval cıvata 

Bir avuçtan fazla sanki :crazy:

Adsız.jpg

• Mutlu 4
Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Fikri hayırlı olsun 🧿 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş
Adnan Çakır yazdı:

Fikri hayırlı olsun 🧿 

Sagol abi

Yurdaer Elay yazdı:

Bir avuçtan fazla sanki :crazy:

Çuvala sığar civataları

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer

Fikri abi hayırlı uğurlu olsun 🧿 

Degisiklik olmus, hem segment hem marka olarak.. Güzel günlerde kullan.. Yazın bi akrabanın multimedyasına güncelleme yapabilmek icin cok ugrastim ama olmadı.. Navi süresi dolmustu.. 

O sürecte de mavi beyazlısını epey kullanma sansım oldu sehirici gayet güzeldi hosuma gitmisti.. 

Sende alisinca pratik olusunu seversin 🧿🧿

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ

Hayırlı olsun hocam. Tatlı araba

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sinan Akgöl

Hayirli ugurlu olsun kazasiz belasiz iyi gunlerde kullanin🧿

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör

Hayırlı olsun. Sıkışık İstanbul  trafiğinde  muhtemelen manuele bol küfür edecen.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikri Keleş

Teşekkür ederim hepinize :flowers:

Haşmet Güngör yazdı:

Sıkışık İstanbul 

Yok be dedem,manuel daha pratik geliyor bana,bas debriyaja aksın..Amaa klasik reno debriyaji beton gibi oldugu icin ayakkabi tabanı delinecek yine :biggrin:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...