İçeriğe Yönlendir

Bursa'da Önerebiliceğiniz Peugot Özel Servis

Emrecan Kalaycı

Recommended Posts

Emrecan Kalaycı

Bursa'da önerebilir önerebiliceğiniz bir peugot özel servis varmıdır acaba hakkını veren ustalığı güzel fiyatları çok abartılmamış işinin ehli bir usta özel servis.

Yorum bağlantısı
Eray Kesici

Bursa için forum önerilerinde şu üç isim var:

1. RMS Otomotiv — Küçük Sanayi: Aradığınız ustalık ve makul fiyat konusunda en açıklayıcı yorum burada. TechTurkey’de bir kullanıcı, iki ortağın yetkili servisten ayrıldığını, birinin mekanik diğerinin elektronik üzerine çalıştığını söylüyor. Kendi aracındaki sorunları doğru tespit ettiklerini, fiyatların piyasa seviyesinde olduğunu ve bazı küçük işlemlerden ücret almadıklarını belirtmiş. Bu, kullanıcının deneyimi; bugünkü fiyat için ayrıca teklif almak gerekir.

2. İl-Be Otomotiv — Citroën/Peugeot özel servis: Aynı TechTurkey konusunda önerilen diğer isim. Ancak ulaşabildiğim içerikte RMS kadar ayrıntılı bir işçilik ve fiyat değerlendirmesi bulunmuyor. Alternatif teklif almak için listeye eklenebilir.

3. Mesut Oto: Peugeot Türkiye forumunda, 308 için Bursa’da bakım yaptırılabilecek Peugeot özel servisi olarak adı verilmiş. Öneri 2015 tarihli; mevcut adresini, ekibini ve fiyatını gitmeden teyit etmek gerekir.

Ben önce RMS ile görüşürdüm. 1.5 BlueHDi için arıyorsanız triger bakımıyla 8 mm eksantrik zinciri dönüşümünü ayrı kalemlerle fiyatlandırmalarını, kullanılacak parçaları ve işçilik garantisini belirtmelerini isteyin. Forumdaki genel servis memnuniyeti, bu motorun zincir işlemini yaptıkları anlamına gelmez; özellikle bunu sorun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Tavsiye usta denince bir anım geldi aklıma. Konu ile alakasız ama, konu sahibi kızmaz İnşallah.

Bir gün arkadaşımın biri, bana usta tavsiyesi verdi. Genç biri, bilgisayarla bakıyormuş. Arıza kaydına göre de işlem yapıyormuş. İşin özeti bu aslında velakin ballandıra ballandıra anlatılıyordu. Bende o zaman cruze vardı. Ona hem bakım yaptırırım hem de araç hareket halindeyken stop ediyordu bir gösteririm dedim. 

Ustaya gittik. Durumu anlattım. Az işim var beklersen bakayım dedi. Neyse biraz bekledim. O arada ustayı ve yaptığı işi uzaktan takip ediyorum. Bir müddet sonra istem dışı arabayı çalıştırıp vınladım oradan. Herkes her işi yapamaz. Peugot yapan Peugot yapar, Ford yapamaz. İçten yanmalı aynı özellikte motor olabilir ama çok farklılıkları var. 

Bir gün bu arkadaşın Ford scorpio aracı vardı. Hararet yaptı. Aracı bu genç ustaya götürdü. Dedim o adam o işi yapamaz. Bu iş üst kapağı söküp conta takmaktan ibaret değil. Gel beni dinle, bu aracın ustası Antalya'da filanca adam. Bu arabayı ancak o yapar. Dinlemedi beni. Aradan 3 ay geçti. Araç 3 ayda anca çıktı. Ama nasıl çıktı. Silindirlerden bir yada iki tanesine sıvı karışıyor :) 2.3 motorlu araç oldu sana twin motor. Tekrar söktü yaptı, olmadı. Ben biliyordum zaten yapamayacağını ama kafasında bitirmiş adama anlatmak, Ferhat'ın yaptığı işi yapmaktan daha zor. 

Araç öyle bir yıl yattı ve sonra Adana'ya birine satıldı. Adana'da motoru sökmüşler, usta beni arıyor. Patron bu aracın motoruna kısa biyel kolu takılmış, bu nasıl olmuş böyle diyor. Onu yapan muhteşem ustaya sormak lazım dedim. Ben o araca Antalya'da motor yaptırdım, saat gibiydi. Sonra hararet yaptı, Gazipaşa'da biri motor yaptı. Ne olduysa ondan sonra oldu. Hiç bir fikrim yok dedim. Tabi adam sonrasında motoru yapmış. Usta dediğin o araçtan anlıyorsa o motoru yapar zaten. Bu araç bende olduğu dönemde hararet yaptığında, benim ustam ben bu motoru yapamam demişti ki bu adam yılların tecrübesine sahip biriydi. 

Gün oldu devran döndü, sular aktı mevsimler değişti aradan 7-8 sen geçti ve ben bir cruze daha aldım. Elektrik işleri için yıllardır gittiğim elektrikçime gittim. Hazır sanayide iken motor bakımınıda yaptırayım dedim ama benim usta çok yoğundu. Elektrikçime tanıdığın biri varsa benim aracın yağ bakımını yapalım dedi. Elektrikçim bana bir arkadaşının olduğunu söyledi. Adamı tarif ettiğinde bizim scorpioyu twin motor yapan kişi olduğunu hatırladım. Elektirikçime, birader bırak arabayı ben ona bisiklet yağlatmam dedim :hahahoho:

Her işi yapmaya soyunandan uzak durmak lazım.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...