Mustafa Resül Kara 45 dakika önce Paylaş 45 dakika önce Merhabalar, bugün ön camı sildim ama kirli hali daha temizdi. Cam da yağlı bir tabaka oldu toz vs derken ön cam berbat hale geldi. Akşam karşıdan gelen arabaların farları da vurunca iyice sinir oldum. Ön camı nasıl tertemiz hale getirebilirim. Kimi diyor kolonya ile sil kimi diyor bebe şampuanı ile sil kimi sirke kimi cam sil yeterli... Sabah araba gölgedeyken cam temizlik işini halletmem lazım yeni bir bez alacağım orası kesin sonrası için tavsiye bekliyorum 😊 Yorum bağlantısı
Murat Sahın 26 dakika önce Paylaş 26 dakika önce Bulabilir misiniz hemen bilmiyorum, iki şey lazım. 1- kaliteli cam bezi (ben spark marka kullanıyorum, benzinliklerde satıyorlar, memnunum) 2- izopropil alkol (bunu internetten aldım, 3 fıs koca ön camı temizlemeye yetiyor, buharlaşınca iz bırakmıyor) Ön cam konusunda hassasım, neler denedim, bu ikisi çözüm oldu. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Hasan Şendağ 25 dakika önce Paylaş 25 dakika önce Hocam izopropil alkol iyidir 1 Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır 18 dakika önce Paylaş 18 dakika önce Ben değişik bir yöntem buldum kendimce Ilık 2-3 lt suyun içine yarım kapak evde kullandığımız yüzey demizleyici (dixi vb) lavantalıdan ekliyor güzelce karıştırıp sıradan bir bezle siliyorum ıslak ıslak (torpidoya bez serilebilir, güneş altında yapılmamalı) Sonra duru sulu bir bez ile deterjanını alıyorum yüzeyden. Ardından bildiğimiz bimden cam bezi adı altında satılan bezle yatay ve dikey silip kuruluyorum. Camdaki yağ benzeri maddelerde temizlenmiş oluyor. Aynaları cam gibi, camları ayna gibi yapıyor 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Resül Kara 13 dakika önce Yazar Paylaş 13 dakika önce Murat Sahın yazdı: Bulabilir misiniz hemen bilmiyorum, iki şey lazım. 1- kaliteli cam bezi (ben spark marka kullanıyorum, benzinliklerde satıyorlar, memnunum) 2- izopropil alkol (bunu internetten aldım, 3 fıs koca ön camı temizlemeye yetiyor, buharlaşınca iz bırakmıyor) Ön cam konusunda hassasım, neler denedim, bu ikisi çözüm oldu. İlbays mıydı neydi bir tane cam bezi vardı ama büyük ihtimalle kirli olduğu için ön camı mahvetti. Aslında yeni aldığım zaman güzel temizliyordu. İzopropil alkol yarın bulamam hafta içi sipariş veririm artık. Ahmet Hasan Şendağ yazdı: Hocam izopropil alkol iyidir Sulandırıp mı kullanıyorsunuz yoksa saf haliyle mi? Oğuzhan Çakır yazdı: Ben değişik bir yöntem buldum kendimce Ilık 2-3 lt suyun içine yarım kapak evde kullandığımız yüzey demizleyici (dixi vb) lavantalıdan ekliyor güzelce karıştırıp sıradan bir bezle siliyorum ıslak ıslak (torpidoya bez serilebilir, güneş altında yapılmamalı) Sonra duru sulu bir bez ile deterjanını alıyorum yüzeyden. Ardından bildiğimiz bimden cam bezi adı altında satılan bezle yatay ve dikey silip kuruluyorum. Camdaki yağ benzeri maddelerde temizlenmiş oluyor. Aynaları cam gibi, camları ayna gibi yapıyor Aracın ön camı yağlı gibi sarı güç ile bile girişebilirim valla 😃 ama öncelikle bezi değiştirmek istiyorum adam akılı sileyim cam kendine gelsin sonrası Allah kerim 😊 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 11 dakika önce Paylaş 11 dakika önce Beyaz atlet gibi temizleyene denk gelmedim, köpüklü sünger ve Çek Çek ile geçici olarak temizleyebilirsiniz. Sonrası kalan çizgileri Beyaz atlet ve cam sil ile giderirsiniz. Yorum bağlantısı
Oğuzhan Çakır 8 dakika önce Paylaş 8 dakika önce Mustafa Resül Kara yazdı: ama öncelikle bezi değiştirmek istiyorum Karbonlu cam bezleri var. denenebilir sadece ön cam için kullanılabilir Yorum bağlantısı
Recommended Posts