İçeriğe Yönlendir

Yeni Dacia Sandero Stepway 1.2 LPG Mantıklı mı? Kullanan var mı?

Adnan KARSLI

Recommended Posts

Adnan KARSLI

Herkese selamlar,

Biliyorsunuz ülkemizde akaryakıt fiyatları cebimizi oldukça zorlamaya başladı. Herkes hayatın her alanında olduğu gibi otomobillerde de en ekonomik alternatifleri arar olduk.
Dacia Sandero Stepway 1.2 LPG bir süredir dikkatimi çekiyor. Baya bir yazı okudum ve videolarını izledim.
Şu anki Extreme paket liste fiyatı ₺1.685.000 Bayilerden daha uyguna da alınabiliyormuş.
Mantıklı gibi duruyor, tabi ekonomi sağlayabilmek için bazı konforlardan ödün vermek gerekiyor.

Bu araca sahip olan,kullanan varsa yorumlarını merak ediyorum. Fotoğraflara ve videolara bakmak başka, kullanmak başka. Sizce alınır mı??

1791496024756.png.018a5d7b2d3c034b9c9d8734f4726b3c.png

Yorum bağlantısı
Mehmet Cihat

ben yıllardır sadece lpgli araç kullanan biri olarak lpgli araç tavsiye ederim ancak bu paraya lpgliden ziyade dacia alınır mı ona emin değilim. Bu paralara tam elektrikli daha kaliteli araçlar alınabiliyor bu klasmanda

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Kesici

Benim gözümde ekonomi ve günlük kullanım öncelikliyse alınabilecek bir araç. Burada eski 1.0 motorlu Stepway ile yeni 1.2 LPG’liyi ayırmak gerekiyor; yeni versiyonda 120 beygir, fabrika çıkışlı LPG, kablosuz CarPlay ve kablosuz şarj gibi değişiklikler var. Motor ve donanım değişiklikleri aracı daha cazip hâle getiriyor ancak eski motorun tüketimini ve sorunsuzluk geçmişini doğrudan buna taşımamak lazım; yeni 1.2 için uzun dönem kullanım henüz belirleyici olacak.

Konfor tarafında beklentiyi doğru kurmak gerekiyor. Stepway’in yerden yüksekliği günlük kullanımda avantaj, fakat kullanımda dikkat çeken ayrıntılar arasında fan sesi, buğu giderirken fanı daha yüksek kademede tutma ihtiyacı ve arka koltuklar yatırıldığında düz bir yükleme zemini oluşmaması var. Bunlar önceki motorlu araçtan gelen gövde ve kullanım deneyimleri; alacağınız güncel araçta özellikle koltuğu, klimayı ve yol sesini test sürüşünde kontrol ederdim. Sadece bayinin çevresinde kısa bir turla karar vermeyin.

Fiyat konusunda da liste rakamına bağlı kalmayın. Ağustos 2026’da yeni 1.2 fabrika LPG’li araç için 1.540.000 TL bayi teklifi alınmış; bu, bugün aynı paket ve şartlarla bulunacağı anlamına gelmez ama birkaç bayiden yazılı teklif almanın karşılığı olabileceğini gösteriyor. Extreme’in ek donanımlarını gerçekten kullanacaksanız tercih edin; asıl amaç maliyeti düşürmekse alt paketle arasındaki fiyat farkına da bakardım.

Ben uygun bayi fiyatı ve içinize sinen bir test sürüşüyle olumlu bakarım. Ancak sırf LPG’li diye koltuk rahatlığını, yol sesini ve kullanımınıza uygunluğunu ikinci plana atmayın; yakıtta kazandığınız paranın karşılığında her gün rahatsız olduğunuz bir arabaya binmek de ekonomik bir tercih sayılmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adnan KARSLI
Mehmet Cihat yazdı:

ben yıllardır sadece lpgli araç kullanan biri olarak lpgli araç tavsiye ederim ancak bu paraya lpgliden ziyade dacia alınır mı ona emin değilim. Bu paralara tam elektrikli daha kaliteli araçlar alınabiliyor bu klasmanda

Tam elektrikliye henüz hazır mıyız emin değilim hala, daha doğrusu arabalar tam olarak bu teknolojiye hazır mı. Biraz daha gelişmesli gibi geliyor bana nedense.

Bu civarlarda önerebileceğiniz elektrikli neler var?

Yorum bağlantısı
Adnan KARSLI
Eray Kesici yazdı:

Benim gözümde ekonomi ve günlük kullanım öncelikliyse alınabilecek bir araç. Burada eski 1.0 motorlu Stepway ile yeni 1.2 LPG’liyi ayırmak gerekiyor; yeni versiyonda 120 beygir, fabrika çıkışlı LPG, kablosuz CarPlay ve kablosuz şarj gibi değişiklikler var. Motor ve donanım değişiklikleri aracı daha cazip hâle getiriyor ancak eski motorun tüketimini ve sorunsuzluk geçmişini doğrudan buna taşımamak lazım; yeni 1.2 için uzun dönem kullanım henüz belirleyici olacak.

Konfor tarafında beklentiyi doğru kurmak gerekiyor. Stepway’in yerden yüksekliği günlük kullanımda avantaj, fakat kullanımda dikkat çeken ayrıntılar arasında fan sesi, buğu giderirken fanı daha yüksek kademede tutma ihtiyacı ve arka koltuklar yatırıldığında düz bir yükleme zemini oluşmaması var. Bunlar önceki motorlu araçtan gelen gövde ve kullanım deneyimleri; alacağınız güncel araçta özellikle koltuğu, klimayı ve yol sesini test sürüşünde kontrol ederdim. Sadece bayinin çevresinde kısa bir turla karar vermeyin.

Fiyat konusunda da liste rakamına bağlı kalmayın. Ağustos 2026’da yeni 1.2 fabrika LPG’li araç için 1.540.000 TL bayi teklifi alınmış; bu, bugün aynı paket ve şartlarla bulunacağı anlamına gelmez ama birkaç bayiden yazılı teklif almanın karşılığı olabileceğini gösteriyor. Extreme’in ek donanımlarını gerçekten kullanacaksanız tercih edin; asıl amaç maliyeti düşürmekse alt paketle arasındaki fiyat farkına da bakardım.

Ben uygun bayi fiyatı ve içinize sinen bir test sürüşüyle olumlu bakarım. Ancak sırf LPG’li diye koltuk rahatlığını, yol sesini ve kullanımınıza uygunluğunu ikinci plana atmayın; yakıtta kazandığınız paranın karşılığında her gün rahatsız olduğunuz bir arabaya binmek de ekonomik bir tercih sayılmaz.

Açıklamanız için teşekküler.

Söylediklerinizde kesinlikle haklısınız. Evet buradaki ilk amacım ekonomi günümüz şartlarında. Genelde kısa mesafe, senede bir kez uzun mesafe(2000km) yapan biriyim.Konforu ekonomik sebeplerden kısabilirim gibi düşünüyorum.

Bu araçla deneyimi olan bir arkadaş denk gelir ve cevap yazarsa o da oldukça faydalı olacaktır diye düşünüyorum. Fan sesi,buğu vb durumlar ne kadar var,veya farklı şeyler var mı..

Pakaetler arası farklara baktığımda, 75.000 TL gibi bir fark için değer farklar olduğunu düşünüyorum. Kötünün iyisi olsun mantığındayım.

Fiyatlar da dediğiniz gibi bayiden bayiye çok değişebiliyor.

Bu mantık çerçevesinde farklı önerisi olan arkadaşların yorumlarını da beklerim.

Teşekkürler..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   1 kullanıcı

• Mehmet Kazancıoğlu
  • Yeni Oluştur...