İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Soğutma Sistemi ve Hararet Sorunları

Necat Ertan

Recommended Posts

Rahmi Çalışkan

arkadaşlar bu şekilde bir t boru takıldı..ama hararet sorunu tkrar oldu...acaba havasını mı iyi alamadılar,yoksa bu t botu yanlş yere mi takıldı bilmiyorum..bundan sonra napmalıyım....

yakından çekilmiş bir resmi daha...

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

hımmmm... meşhur t boru bu demek ki. termostatı da değiştiriyorlar diye duymuştum. sizde yapılmadı mı termostat değişimi? yaşar usta baksa da bi yorumda bulunsa....

Yorum bağlantısı
Refik Karakaya
hımmmm... meşhur t boru bu demek ki. termostatı da değiştiriyorlar diye duymuştum. sizde yapılmadı mı termostat değişimi? yaşar usta baksa da bi yorumda bulunsa....

rahmi bey yada fikret bey her ikinizde t boru işlemi yaptırdınız heralde.. Faydası olmasada maliyeti ne oldu merak ediyorum.

Ayrıca termostat değişiklşiği yapıldımı acaba. Yaşar usta yorumlarınızı bekliyoruz.... ben servis tarafından 400 milyon talep edildiğinden biraz ağırdan alıyorum. Belki arkadaşlardan çözen olurda daha ucuz yollu bizde hallederiz diye.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

hortumun şekli dogru. yalnız termostat degişmemiş ise problem tekrarlar. problemin tam anlamıyla ortadan kalkması için bu kite oygun özel termostat takılması gerekiyor.

başka sorusu olan :p;)

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

usta sende mevcut mu bu termostattan? ;):p

benim araç yine yaptı bu gün hararet. üstelik ibre fırlayınca çekişten aşırı derece düşüyor... :):good1:

Yorum bağlantısı
Özay Uçar

Ankara, İstanbul gibi şehirlerde yaşayan arkadaşlar Çağlar abi, CUB, abicim sizin oralarda bulunmaz mı bu termostattan? Kafaya koydum ben, kendim yapacağım ben bu işi......

Yorum bağlantısı
Yetkin Akın

Bu sisteme uygun Termostat'tan kasıt nedir nasıl bir termostatır derecesimi düşük yada yüksek? yada deliklimi,valflimi nedir yani?****

Yorum bağlantısı
Rahmi Çalışkan

Arkadaşlar bu t boruya kırşehirde 20 lira+10 lirda işcilik 30 liraya taktırdık..ama termostat değişmedi..ve yine hararet olayı tekrar başladı...ozaman buna uygun bir termostat hangisi onu taktıralım..bnm düşüncem araabnın havası ii alınmadığı için takrarlayabileceği yönünde..eğer hangü termostat kaç derecelik taktıracağız yazarsanız sevinirim...

hortumun şekli dogru. yalnız termostat degişmemiş ise problem tekrarlar. problemin tam anlamıyla ortadan kalkması için bu kite oygun özel termostat takılması gerekiyor.

başka sorusu olan ;):secret:

yaşar usta doğru dedniz dediğim gib termostat değişmedi..nasıl bir termostat taktıralım..peki taktırınca tekrar havasını aldırmalımıyız??* bu konuda hangi termostatı taktralım kaç derecelik..yardımcı olursanınız sevinirim...

Yorum bağlantısı
Serkan Beyaz

slm yıne olmadı yaşar usta bu sıtenın moderötörlerinden bilen yokmu bu sorunu istbuldayım nasıl taktırabılırım bu t boruyu yardım lütfen ve nasl termostat alıcaz yardımlarınızı beklıyorum

Yorum bağlantısı
Serkan Beyaz

ya şu kiti koskoca istanbulda yaptıran yok mu Allah aşkına yaşar usta özel termostat demişsin nasıl oluyor özel termostat yardımcı olabilirmisin

Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal
Termostat 74 C olunca kaloriferin feri kalmaz..

Ben demiyorum, Ford diyor.

Yorum bağlantısı
Resul Yoldaş

benim aracımdada hararet sorunu var. şuan antifriz seviyesi maximum seviyenin üzerinde genleşme kabına takılı iki küçük boru seviyesinde bunun bir zararı olurmu? birde yeşil ile kırmızı antifirizi karıştırdım. zararı ne olur?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
benim aracımdada hararet sorunu var. şuan antifriz seviyesi maximum seviyenin üzerinde genleşme kabına takılı iki küçük boru seviyesinde bunun bir zararı olurmu? birde yeşil ile kırmızı antifirizi karıştırdım. zararı ne olur?

Maksimum seviyesinin üstünde ise ısınınca genleşemez... Dolayısı ile genleşme kabı bir işe yaramaz hale gelmiş..

İki antifiriz, içerik olarak farklıdır..

Sizin aracınızdaki organik olmalıydı...

Değiştirin ve seviyeye getirin lütfen...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ford karıştırmayın der. Karışmış ise, boşaltılmalı, organik olan kırmızı konmalı.

Yorum bağlantısı
Serkan Beyaz
Ford karıştırmayın der. Karışmış ise, boşaltılmalı, organik olan kırmızı konmalı.

çağlar bet istbulda bu kiti takan usta yokmu birde ben antifirizi ustaya sormadım hangisinden koydun diye ondanda yapabilirmi bu hararet olayı ?

saygılar

Yorum bağlantısı
Resul Yoldaş

cevaplar için çok teşekkür ederim. antifirizi değiştirip normal seviyesine getirecem.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Farklı antifirzden hararet yapmaz; tüm soğutma sistemine sadece antifriz doldurulmamaış ise yani susuz antifriz. Soğutma sistemine kit takanı şahsen hiç görmedim, söz konusu kiti de. Detay yardım ihtiyacınız var ise; 0212 2304841 den Osman a bir ulaşın.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Guest Ahmet Arslan
(düzenlendi)

Merhaba Değerli Ford Kullanıcıları

Bu konuda önceki sayfalarda yazmıştım sorunumu. 2004 Focus GHİA 67500 km de ki aracımın devirdayım'dan antifriz kaçırdığını. Bugün tekrar ustaya gösterdim ve kesinlikle devirdayımdan kaçırdığını söyledi. Devirdayımı değiştirmem gerektiğini söyledi. Biraz araştırdım bunun orjinali var spot piayasası varmış Orjinalinden almak istiyorum.Ardahandayım. Uygun alabileceğim bir adres irtibat verebilir misiniz?

tarihinde Ahmet Arslan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Özgür Çetin
Bugün başıma oldukca ilginç bişey geldi.

5 dakikalık şehiriçi trafiğinde araba hararet yaptı.İşin ilginç tarafı bundan sonra başlıyor.

Ön taraftan buharlar çıkmaya başlayınca önce göstergeye baktım ve herşeyin normal olduğunu gördüm."heralde sıcak motor suyla temas edince buhar çıktı" diye düşünürken buhar iyiden iyiye arttı.Arabayı kenara park edip yavaşca kaputu açtım.Su haznesinde bir damla su kalmamıştı.Marketten su alıp radyatör suyunu tamamladım.Biraz rölantide çalıştırıp motorun her tarafına baktım ama herhangibir kaçak falan göremedim.Benim tahminim fan arızalandı ve açılmadı.Ama aklıma takılan konu, göstergede niye artış olmadı?Yarın yine servisin yolu göründü.

C-max dizelimi aldığımda ki 132 bin km.deydi, bostancı sanayide murat ustaya götürdüm, taunuscu eski namlı ustalardan, ilk görüşmemizde su seviyesine bakmıştı eksik falan dedi, tamamladı, ardından bir hafta sonra bakıma götürdüğümde tekrar ilk hareketi suyu kontrol etti ve yine eksilmiş kaçak var bakım öncesi kaçağı arıyalım dedi,ok dedim,kaldırdık aracı lifte alt

tan baktık su izleri blokda gördük, fakat nerden olabileceği konusunda tam tespit yapamadık pasif halde bir su sızntısı gelmiyordu motordan yada hortumlardan, motoru çalıştırdık tekrar kontrol ettik alttan üstten yine bir kaçağa raslamadık, ardından usta gaz verdi ben ayna ile baktım, plastik termostat yuvasının pres birleşim yerinden sadece gaz verildiğinde damlama şeklinde su verdiğini gözlerimle gördüm, benden önceki sahibi tüm türkiyeyi dolaşan bir işadamıydı ve bu halde nasıl kullanmış ve motoru almamış şaştım kaldım, neyse ustada çıkması varmış taktı 50 tlye saydı saolsun allah razı olsun,bir de şu bilgiyi verdi bana bu araçta hareret olurrsa hararet ibresi bir anlık artar ve yine normal seviyeye döner dedi, yani hareret göstergesi sıkıntılıymış bilginize araç hararet yapsada göstergeden anlamak kolay değil dedi,bilginiz olsun..

Yorum bağlantısı
Guest Ahmet Arslan

arkadaşlar aracının devirdaimini değiştiren yok mu, bunun orjinali ford marka mı oluyor?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Tedarikçi imalatıdır, Ford markalı olmaz. Yetkili servis teki bile.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...