Yalçın Karaca2 6 Ocak 2012 Paylaş 6 Ocak 2012 Motor sıcakken biraz zor anlaşılır malum buharlaşma olacaktır. Arabaya kuru bir zeminde park edin ve büyük ihtimal lpg hortumlarının oralardan kelepçelerden ve lpg regülatöründe su giriş dirsekleri var onlardanda kaçırabiliyor ben 2 ay aramam sonucunda kaçagı bulmuştum. Birde böyle deneyin yasin bey.. Resimdeki parçadanda kaynaklana bilir. Ama herzaman iyi bir ustaya göstermek gerekir. Hafta sonu gelebilseydiniz size yardımcı olabilirdim ama malesef kpss kursum başladı bu hafta sonu :/ Teşekkür ederim o parçalara bir bakayım. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 6 Ocak 2012 Paylaş 6 Ocak 2012 Aynen o dirseklerler benim araçta da değişti.Oralardan sızma oluyordu.Göz ile görülüyordu ancak araç hareket halindeyken sanırım artıyordu.Çünkü rolantide bakınca mevcut sızmayla eksiltme olmaz gibi duruyordu.Değiştikten sonra eksiltme tamamen kesildi.Her yerde bu dirsekleri değişmiyorlar komple regulatörü değişelim falan diyorlar dikkatli olun Yorum bağlantısı
Yalçın Karaca2 6 Ocak 2012 Paylaş 6 Ocak 2012 Aynen o dirseklerler benim araçta da değişti.Oralardan sızma oluyordu.Göz ile görülüyordu ancak araç hareket halindeyken sanırım artıyordu.Çünkü rolantide bakınca mevcut sızmayla eksiltme olmaz gibi duruyordu.Değiştikten sonra eksiltme tamamen kesildi.Her yerde bu dirsekleri değişmiyorlar komple regulatörü değişelim falan diyorlar dikkatli olun Burda o dirsekleri değişeceklerini zannetmiyorum komple değişelim derler galiba . Usta torna vida ile motor ve kayış sesi dinliyor arızayı anlamak için.... Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 7 Ocak 2012 Paylaş 7 Ocak 2012 Aracı rampada deneyin Bekir Bey. Çok sürat yapmanız da önemli değil.. Hava yaparsa rampada yapar.. Evet hafif uzun rampalarda bile kendini belli eder. İki hafta sonra konyaya gideceğim inşallah. oradan da afyon'a. Yoda denemiş olurum. Hem orada tanıdık ustalar var. Bir baktıracağım. Antifiriz yoğunluğundan başlayacağım önce... Yorum bağlantısı
Göktürk Çiçek 7 Ocak 2012 Paylaş 7 Ocak 2012 arkadaşlar kesin çözüm ben 2 yıl yaşadım bu hadiseleri ve yeni çözüldü o kadar mantık dışı şeyler söyledilerki müşür değiştir ,antifirize su kat ,termostata delik deldir ,arabanın arkasını kaldır,lifte alalım,motor kapak üzerinde bulunan tapaları açalım,termostat ve müşür özelliğini kaybetmiş ,yalancı ikazmış bir şey olmazmış ,müşir altına pul koyalım yetkili yetkisiz bütün ford servislerinde hava alma işini yaptırdım param zamanım gitti ford focus hava alma işlemine kesin çözüm bir aparat sayesinde hiç bu kadar basit olacagını tahmin etmezdim antifirizi koy motara bas marşa çalıştır devam et yola fan açmış termostat hortum sökelim kesik hava gelmesi hiç bir kontrol yapmadan antifirizi motra koy yola devam açma diye bir şey yok yüzde yüz garanti çorumda gazi tuygun eser ford özel servis çorum şehirlerarası otobüs terminali giriş çıkış kapısı karşısı Yorum bağlantısı
Yakup Amanvermez 7 Ocak 2012 Paylaş 7 Ocak 2012 arkadaşlar bu işlem bu işlem çok kolay Arkadaşımdır Gazi TUYGUN .Göktürk Bey'in söylediklerine de aynen katılıyorum arkadaşlar.Çözümün tek ve kesin adresi Çorum'daki ford kullanıcıları için Eser ford servisidir. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Ocak 2012 Paylaş 7 Ocak 2012 arkadaşlar kesin çözüm ben 2 yıl yaşadım bu hadiseleri ve yeni çözüldü o kadar mantık dışı şeyler söyledilerki müşür değiştir ,antifirize su kat ,termostata delik deldir ,arabanın arkasını kaldır,lifte alalım,motor kapak üzerinde bulunan tapaları açalım,termostat ve müşür özelliğini kaybetmiş ,yalancı ikazmış bir şey olmazmış ,müşir altına pul koyalım yetkili yetkisiz bütün ford servislerinde hava alma işini yaptırdım param zamanım gitti ford focus hava alma işlemine kesin çözüm bir aparat sayesinde hiç bu kadar basit olacagını tahmin etmezdim antifirizi koy motara bas marşa çalıştır devam et yola fan açmış termostat hortum sökelim kesik hava gelmesi hiç bir kontrol yapmadan antifirizi motra koy yola devam açma diye bir şey yok yüzde yüz garanti çorumda gazi tuygun eser ford özel servis çorum şehirlerarası otobüs terminali giriş çıkış kapısı karşısı O aparatı ford, Teknik Servis Bülteni olarak yayınladı diye diye dilimizde tüy bitti ama çoğu usta o tsb'ni ni hiç okumadı bile... Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Ocak 2012 Paylaş 7 Ocak 2012 Motor soğutma sistemi ile ilgili her işlemden sonra, fan açana kadar beklenir, her tamir kılavuzunda bu yazar. Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 1 Şubat 2012 Paylaş 1 Şubat 2012 müşür,pul vs hikaye..saf antifiriz istemiyor bu araba..hepsi bu..aldığınız antifirizin üzerinde de yazıyor zaten:en iyi performans için %50 sulandırın diyor..Su katmaktan çekinmeyin..Erzurumdayım -33 ü gördüm sulandırılmış antifirizle..boşuna çekmişiz bu sorunu onca zaman..(çekilen kırmızı antifirizide sulandırıp cam suyu yaptım..kırmızı kırmızı güzel oldu..) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Şubat 2012 Paylaş 1 Şubat 2012 (çekilen kırmızı antifirizide sulandırıp cam suyu yaptım..kırmızı kırmızı güzel oldu..) Camı yağlandırmadı mı ? Kaputta yağlı bir iz bırakmadı mı ? Bence boyayı bile bozar.. Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 2 Şubat 2012 Paylaş 2 Şubat 2012 Camı yağlandırmadı mı ? Kaputta yağlı bir iz bırakmadı mı ? Bence boyayı bile bozar.. 1 litreden 4 litre kadar cam suyu yaptım,6 aydır kullanıyorum..ne camda yağlanma,ne iz,ne boyada bozma vs oldu..markette satılan o uyduruk mavi cam sularından çok daha kullanışlı..maviler donardı bu şehirde,benim karışım hiç donmadı daha.. Yorum bağlantısı
Rıfat Serttaş 2 Şubat 2012 Paylaş 2 Şubat 2012 (düzenlendi) Sevgili Fordclub üyeleri, Focus I ile yaşanan hararet sorununu ben de yaşadım ve bu forumdaki tüm yazıları okudum. Çok da fikir sahibi oldum ama çözümünü bir türlü bulamamıştım. Muğlada yaşıyorum, 2001 model Focus GHIA'm var, sizlerin yaşadığı hararet sorunlarını ben de yaşadım ve 3 yıldır bu işe kafa yoruyordum. Sizler gibi termostat ve devridaim pompası ile hatta radyatör tıkanıklığını bile araştırdım ama sorun oralarda değildi. Radyatörde Hava alma sorunu olabilir ama... Motor çıkışına ayrıca dijital bir temometre koydum. Aracıma fan çalıştığı zaman yanan bir lamba koydum. Fanın ne zaman çalıştığını görebiliyordum. Otobanda 110-120 km hızla gittiğimde hemen herzaman sürekli fan çalışıyordu. Biliyorsunuz fan çalışma sıcaklığı 104 derece. Fan çalıştığı zaman aracın dijital sıcaklık göstergesinde 87-88 derece sıcaklık gösteriyordu. Yokuş çıkarken de aynı sorunları yaşıyordum.Kış mevsiminde mesela 8-10 derece civarındaki hava sıcaklığında da aynı şeyler oluyordu. Kısa keseyim şimdilik sorunumu çözdüm: Nasıl mı ? Orijinal termostatımı söktürdüm, motor çıkışına (hortumun içine) 86 derecelik renault termostatı taktırdım şu an herşey normal gibi. 250 km yol yaptım motorun dijital göstergesi max 96 dereceye çıktı (bilenler için :Milas boğa yokuşunda). Bir haftadır kullanıyorum, Şimdilik sorunum yok gibi, radyatörün havasını bile aldırmaya gerek kalmadı. Sizlere de sorunsuz Focuslar diliyorum. Rıfat SERTTAŞ 2 Şubat 2012 tarihinde Rıfat Serttaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 6 Şubat 2012 Paylaş 6 Şubat 2012 (düzenlendi) Yarı yıl tatilinde memlekete (Afyon) gittim. Afyonda antiifirzi 38 den 28 e düşürttüm. Dün geldim Muş'a.Ramapalarda çoğunlukla yaptı. Ancak bazı rampalarda iyice sıkıştırdıktan sonra ayağımı gazdan çekip, ibre ortaya yaklaşınca gaza tekrar yüklenince, ibre ortaya geliyordu . Bu şekilde çoğu rampayı ibre ortada iken çıktım. 6 Şubat 2012 tarihinde Bekir Yığrık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ünal Doğar 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 Hocam en yakın zamanda umarım bu sorundan kurtulursunuz.Sorununuz lpg sisteminin bizim soğutma sistemiyle uymusuz olmasından dolayı motorun hava yapmasıdır.Aracı götürdüğünüz ustalar parça vb. değişiklik yapmak isteyeceklerdir.Anladığım kadarıyla Mehmet Bey'in de tavsiye ettiği gibi en masrafsız çözüm yolundan başlamışsınız.Bu sorunu asmış biri olarak size iki çözüm yolu önereceğim . 1.Lpg kalorifer sistemine T ile mi bağlanmış bunu kontrol ettir(Bu da bir nevi bypasstır.), Bir de lpg borularında veya soğutma sisteminde tıkanma var mı? 2.Forumda resimlerini de bulabileceğin bypass kiti var.Resimleri bir ustaya gösterdiğinde tornacı yardımıyla bu işlemi rahatlıkla yapabilirler işlemi yaptırdıktan sonra bir de termostatı da değiştirmeyi unutma. Bu kısmi hararet işi başına uzun vadede iş açabilir.1. uygulamanın maliyeti 30 tl civarındadır.2. işlemin ise T'yi kendin yaptırırsan120 tl civarında daha sonrada Ayhan abinin dediği gibi bir güzel motor havası alınacak.Sen ne kadar motorun havasını alsan da yoksa motor yine hava yapacaktır.İlk iş lpg bağlantılarını kontrol ettir, ben bu sorundan böyle kurtuldum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2012 Paylaş 7 Şubat 2012 1 litreden 4 litre kadar cam suyu yaptım,6 aydır kullanıyorum..ne camda yağlanma,ne iz,ne boyada bozma vs oldu..markette satılan o uyduruk mavi cam sularından çok daha kullanışlı..maviler donardı bu şehirde,benim karışım hiç donmadı daha.. Saf alkol temin edin.. Erzurum için.. 1 alkol 2 su oranında karıştırın... Misler gibi cam suyu olur... Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Saf alkol temin edin.. Erzurum için.. 1 alkol 2 su oranında karıştırın... Misler gibi cam suyu olur... Kamyoncularda görüp denemiştim alkolü..arabanın içi berbat kokmuştu abi..ama limon esansı bulunursa bir yerlerden on numara cam suyu olur işte bu karışım..(buralar -30un altına düştü bu hafta ve kırmızı cam suyumda dondu..nazar değdi galiba ) Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Kamyoncularda görüp denemiştim alkolü..arabanın içi berbat kokmuştu abi..ama limon esansı bulunursa bir yerlerden on numara cam suyu olur işte bu karışım..(buralar -30un altına düştü bu hafta ve kırmızı cam suyumda dondu..nazar değdi galiba ) Saf alkol kokutmaz ki..Siz sanırım rakı dan bahsediyorsunuz Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Saf alkol kokutmaz ki..Siz sanırım rakı dan bahsediyorsunuz Alkol sirkesi yapımında kullandığımız (sanırım meksikadan geliyordu) %100 saf alkolü kullanmıştım..Rakı olsa iyi abi hastane gibi kokuyordu..Kokunun bendeki çağrışımı:bir hastane odası,şişman bir hemşire ve elinde kocaman iğnesi gibi bir şeydi..varsın cam pis kalsın Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Meksika alkolü demek ki kokuyor..Sirkemi yapıyordunuz yoksa tekila falan mı Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 8 Şubat 2012 Paylaş 8 Şubat 2012 Meksika alkolü demek ki kokuyor..Sirkemi yapıyordunuz yoksa tekila falan mı saf alkol üretimi bizim ülkede yok galiba..yanlış hatırlamıyorsam şeker kamışından yapılan saf alkol ihracatı izne tabi yapılıyor güney amerikadan..tekilayı bilmem ama vişneli likör yapmışlığımız çoktur Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 10 Şubat 2012 Paylaş 10 Şubat 2012 (düzenlendi) Geçen pazar günü 5 şubatta konyadan 06:30 da yola çıktım. (Konya-Adana-Osmaniye--Antep-Urfa-Diyarbakır-Bitlis-Muş'un Kasabası ).Ereğliden sonra otobana girdim. Osmaniye'yi geçtikten sonra rampada baya bir sıkıştırdım. Kırmızıya baya bi yaklaştı. Sonrasında yukarıda anlattığım gibi: "Yarı yıl tatilinde memlekete (Afyon) gittim. Afyonda antiifirzi 38 den 28 e düşürttüm. Dün geldim Muş'a.Ramapalarda çoğunlukla yaptı. Ancak bazı rampalarda iyice sıkıştırdıktan sonra ayağımı gazdan çekip, ibre ortaya yaklaşınca gaza tekrar yüklenince, ibre ortaya geliyordu . Bu şekilde çoğu rampayı ibre ortada iken çıktım." çoğu rampayı ibre ortada iken çıktım. Hararet kırmızıya yaklaşmadan önce hiç bir rampayı ortada iken çıkamamıştım. Hareret baya bi yükseldikten sonra (kırmızıya gelince) sistemin havası azda osun kendiliğinden alınmış olabilir mi? 10 Şubat 2012 tarihinde Bekir Yığrık tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Gökhan Bilge Aldırmaz 18 Şubat 2012 Paylaş 18 Şubat 2012 bugün farkettim,motor suyu minimum çizgisinin altına inmiş..depo kapağında antifiriz kalıntıları vardı..muhtemelen oradan kaçırmış..lpg bağlantı noktalarını kontrol ettim herhangi bir sızıntı yok..750 ml antifiriz-su karışımı tamamladım..aklıma takılan şu:bu soruna sadece depo kapağındadır diyebilirmiyiz?(-30 derecede en uzun yolum 80 km ve aracı hiç sıkıştırmadım,hararet ibresindede herhangi bir oynama olmadı..) Yorum bağlantısı
Bekir Yığrık 18 Şubat 2012 Paylaş 18 Şubat 2012 bugün farkettim,motor suyu minimum çizgisinin altına inmiş..depo kapağında antifiriz kalıntıları vardı..muhtemelen oradan kaçırmış..lpg bağlantı noktalarını kontrol ettim herhangi bir sızıntı yok..750 ml antifiriz-su karışımı tamamladım..aklıma takılan şu:bu soruna sadece depo kapağındadır diyebilirmiyiz?(-30 derecede en uzun yolum 80 km ve aracı hiç sıkıştırmadım,hararet ibresindede herhangi bir oynama olmadı..) Depo kapağı ile alakası var. Orijinali ile değiştirin derim... Yorum bağlantısı
Recommended Posts