İçeriğe Yönlendir

Focus 1 - Soğutma Sistemi ve Hararet Sorunları

Necat Ertan

Recommended Posts

Sabahattin Görgülü
(düzenlendi)

Devirdaim deiğişti ve tüm sıkıntılar çözüldü :biggrin:

Nerede nasıl hallettiniz öğrenebilir miyim? Bir de fiyatı ne tuttu. Eğer reklam olur diye yazamazsanız sbgorgulu@gmail.com'a hususi olarak bildirirseniz sevinirim.

tarihinde Sabahattin Görgülü tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sedat Kuyucu

2003 model focus comfort lpg li aracım var. Bugün yolda giderken bir baktım hararet göstergesi sona dayanmış, araç 5. viteste hızım da 110 falandı. 3 yıldır araç bende ilk defa oldu. Neyse hararet ibresi sona dayanmış olarak görünce hiç durmadan aracı boşa alıp bir iki kez ara gazı verince 2 sn de ibre normal seviyesi olan orta ya geldi. Tekrar gaza yüklendim hız yine 110 , ibre yine en sona dayandı ve aynı işlemi yine yaptım normale döndü. Bunun üzerine sağa çektim kaputu açtım motoru kontrol ettim. yedek su deposunda antifiriz normal seviyede , motor normal gözüküyor. Neyse yine hareket ettim daha sonra gün içinde hiç yapmadı. Bunu neden yaptığını anlayamadım. Acaba yine yapar mı ? Aracıma 1 ay içinde yeni bobin buji kablosu ve bujiler takıldı. kırmızı antifiriz değişti. (Yanlız biraz maksimumun üzerinde doldurulmuş. 3 cm kadar) , Hava filtresi değişti. Gaz kelebeği ve rolanti müşürü tinerle yıkandı. Değerli görüşlerinizi bekliyorum..

Yorum bağlantısı
Ramazan Duru

müşir tamam ama aküyle bağlantısı ne olabilir acaba?bi de mertol bey bu hararet ibresi ve testteki dijital hararet göstergesi değerleri aynı yerden mi alıyor acaba.

Gerçi mutlaka ustaya baktırıcağız ama problemi anlayamazsam çatlarım meraktan

aynı arızadan bendede oldu yalancı hararet diye birşey araba hava yapıyor motor ısı göstergesi kırmızıya dayanıyor özellikle rampalarda düz yolda normale dönüyor.muhtemelen yakın zamanda antifiriz değişimi yaptırmışınız usta olmayan ellerde böyle arıza veriyor bu araçlar iyi bir ustaya götürün arabanın havasını T adında bi hortum ile alıyor şarj dinamosunu sökmesi gerekiyor biraz zahmetli eski şahinlerin havasını alma gibi değil sayğılar

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
ömer arslann

Mrb ilginize teşekkürler aracımda su eksiltmesi vardı bır eve geldıgımde hararetın sona dayandıgını gordum ve suyunu kontrol ettıgımde suyu baya azalmıstı tamırcıye goturdugumde aracın herhangı bı yerınde su kacagının olmadıgını ılaç atalım gormedıgımız kacak olursa o halledecegını soyledı ve su kaybını hallettık derken hararet durumu hasıl oldu müşür ve termostatı değiştirelim dediler iyi dedik 170 lirada ona verdik müşür 90 lira olurmu yaa neyse onlarıda degıstırdık ama nafıle aynı hamam aynı tas sorun çözen varsa lütfen yardım

merhaba müşürü değitir ama orijinal olsun orijinal olmadan olmuyor ben 4 tane denedim en sonunda orijinal oldu orijinali otosan seri numarası F65F - 6G004-AB YAKLAŞIK 150 TL civarı

Yorum bağlantısı
Ünal Doğar
http://www.ebay.com/itm/F65F-6G004-AB-Ford-Temperature-Sensor-SMP-TX91-/150846487176?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item231f26ba88 yurtdışından alışveriş yapan arkadaşlar aynı ürünü bu satıcıdan alabilirler, takip no veriyor, ürün orjinal, 17 dolar kargo ücreti alıyor.Parçacıların ne kadar insafsız olduklarını burdan görebiliriz.Ben ürünü rolanti sensörüyle istemiştim.Numarası tutmasına rağmen ürün 3000 motor escape için tasarlandığından randımanlı çalışmadı, buna rağmen satıcı iade aldı.
Yorum bağlantısı
Doğan Tüysüz
(düzenlendi)

Arkadaşlar merhaba,

2003 model focus comfort aldım yaklaşık 1 ay oldu ve 2 hafta önce yolda giderken aniden hararet göstergesinin kırmızıya geldiğini gördüm daha sona gaza basınca düştüğünü farkettim. Hararet göstergesi ani değişimler oluyor. Mesela 50 ile giderken frene basınca yükseliyor gaza basınca düşüyor bazende tam tersi oluyor. Ama arabada kesinlikle bir sorun olmuyor hararette yapmıyor kalorifer felan çalışıyor.

Bunu istanbulda bir tamirciye götürdüm müşülü ve termostatı değiştirdik usta bir daha olmaz dedi ama daha oradan cıkıp eve giderken yine aynı sorun yeniden oldu.

Araban soğudum bir çözümü bilen veya başına böyle birşey gelen varmı acaba? Lütfen yardımcı olunuz.

tarihinde Doğan Tüysüz tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Doğan Tüysüz

ya ankaradan aldım arabayı oradaki bir ustayla görüştüm oda öyle dedi. buradaki adam havasını aldım dedi ama beceremedimi acaba

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Canım kardeşim hiç uğraşma.Muhtemelen aracında yeşil yada mavi antifiriz var.Antifirizi komple boşalt ford yedek parça satıcılarından bulacağın orjinal kırmızı antifiriz koy.Sorunun kalmayacaktır.Saygılar. :flowers:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Doğan Tüysüz

abi antfiriz kırmızı veya pembe gibi bişeydi aynıydı yinede degiştik ama sonuc aynı.

sani beylikduzundeyim

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

abi antfiriz kırmızı veya pembe gibi bişeydi aynıydı yinede degiştik ama sonuc aynı.

sani beylikduzundeyim

Doğan bey,

Kesin çözüm istiyorsanız Maslak'ta Çağlar bey'in yanına uğrayın. Akşamına probleminiz çözülmüş olur. Sürekli git gel ile alacağınız stres, harcayacağınız para da cebinizde kalır.

Yorum bağlantısı
Doğan Tüysüz

Doğan bey,

Kesin çözüm istiyorsanız Maslak'ta Çağlar bey'in yanına uğrayın. Akşamına probleminiz çözülmüş olur. Sürekli git gel ile alacağınız stres, harcayacağınız para da cebinizde kalır.

Adresini bana mesaj yazabilirmisiniz ? 1 ay olmadan arabadan soğudum ya

Yorum bağlantısı
ömer arslann

Arkadaşlar merhaba,

2003 model focus comfort aldım yaklaşık 1 ay oldu ve 2 hafta önce yolda giderken aniden hararet göstergesinin kırmızıya geldiğini gördüm daha sona gaza basınca düştüğünü farkettim. Hararet göstergesi ani değişimler oluyor. Mesela 50 ile giderken frene basınca yükseliyor gaza basınca düşüyor bazende tam tersi oluyor. Ama arabada kesinlikle bir sorun olmuyor hararette yapmıyor kalorifer felan çalışıyor.

Bunu istanbulda bir tamirciye götürdüm müşülü ve termostatı değiştirdik usta bir daha olmaz dedi ama daha oradan cıkıp eve giderken yine aynı sorun yeniden oldu.

Araban soğudum bir çözümü bilen veya başına böyle birşey gelen varmı acaba? Lütfen yardımcı olunuz.

merhaba doğan bey bendede aynı sorun olmuştu ben hararet müşürü ile çözdüm kendinizde değiştire bilirsiniz bujilerin yanında 19 anahtar ile sökün orijinali ile değiştirin sorun çözülür ama mutlaka orijinal olsun yan sanayisi tutmuyor %100 müşür başka yerde arama paran cebinde kalsın önümüz kış:-)

Yorum bağlantısı
Sezgin Yılmaz

Arkadaşlar merhaba uzun zamandır foruma giremiyorum ve benim bu hararet sorunu çözümü her müdahile sonrası hüsranla sonuçlandı yukarıda yazdığım gibi denemedim şey kalmadı en sonunda Club Ford Bulgaria bulgaristan ford paylaşım forumu bizimki gibi orada da bizim gibi bu sorunla uğraşan çok, bir arkadaş sorunu denemedi şey kalmadıktan sonra jonta değişimine kadar ,kendince bir çözüm bulmuş bu çözüm de şu.

1-orjinal termostat iptal ediliyor içi boşaltılarak tekrar yerine takılıyor.

2- reno 9 veya 12 termostatı alınıyor 82c lik fiyatı 10lira ve çıkmacıdan uygun hortum alınıyor ve içine termostat takılıyor ve üstüne oynamaması için kelepçe takılıyor.

3- motordan radiatore giden sağ üst hortum sökülüyor ve termostat motor tarafına gelecek şekilde montaj tamamlanıyor.

Maliyeti ucuz olunca birde bunu deneyim dedim ve şuan problem yok ilerisi ne gösterecek bilemem. 2000 motorlu ford fokuslarda termostat hep yukarıda motor çıkışında amerikan 1,6 fokuslarda yukarıda neden avrupa fokuslarda motor girişinde bunu anlamadım bulgar forumunda bunlar da tartışılıyor bızım burada bunlardan haberimiz yok.

Benim şimdiye kadar yaptığım işlemler.

1-ısı mişürü değişimi

2-3 ad. termostat

3-devirdaim

4-20 litre antıfriz havaya gitti

5- şu meşur sakarya arat ford servisine gidildi ta Gebze den kesinlikle kimseye tavsiye etmem yetkili servisliği elinden alınmış bir servis basit bir yer.

Bulgar forumunda şahsın biri anlatıyor ki 15 ad. orjinal termostat değiştirmiş çalışanını bulana kadar, hep vurguladıkları şey termostat hava olayı hikaye yedek su deposu daki kapak havayı alıyormuş o siteden bunları öğrendim.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Ali Toprak

Arkadaşlar Bandır'madan Eskişehir'e giderken hararet problemi nedeniyle ''T'' kiti takılmış olduğu halde hararet bir anda kırmızıya geliyor 1,2 saniye sonra ayn hızla geri geliyordu.Bu gün termostatı 74-89 derecelik termostatla değiştirdim.(eskisi 82-97 derecelik di.)Gage menüden takip ettiğim kadarı ile hararet 98 dereceden yukarı çıkmadı.Hız yaklaşık olarak 120 , mesafe 20km. Eski termostat la aynı yolu aynı şartlar altında gittiğimde hararet''100 ile 105 derece'' arasında oluyordu.eski termostatı kontrol ettiğimiz de çok yavaş olarak açıldığını ancak çok hızlı kapandığını gözlemledik.Bu da termostat açar açmaz radyatörden gelen soğuk suyun bir anda termostatı kapattığını düşünüyoruz.Çünki hava o kadar soğukdu ki fan devreye girdikten sonra radyatörden geçen suyun sıcaklığını 30 derece olarak ölçtük.Şimdilik bir sıkıntı yok. Bir değişiklik olursa sizleri bilgilendiririm.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...