İçeriğe Yönlendir

Eski Focusa, Makyajlı Focus Farı Takmak

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Merhaba arkadaşlar,

2000 Model, 2.0 Ghia Sedan Focusa 2004 modellerde yer alan Yeni tip far montajı yaptım.

Montaj aşamasında, herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Far kalıp olarak aynı idi.

ANCAK:

Far yükseklik ayarı çalışmıyordu. Yeni farda bağlantılar değiştirilmiş, Eski farda, Normal Şasiden paralel alınan nötr, Yeni farda 7 nolu pinle dışardan gelmekteydi.

Yine amacını anlayamadığım bir şekilde sabit olan + uç eskisinde parktan alınmış olmasına rağmen yeni farda kısa farlarla paraleldi.

YAPILMASI GEREKENLER:

1- Yeni farda 7 nolu pinden gelen motor (-), Ortak şasiden paralel alınacak.

2- Yeni farda 2 nolu pinden kısa fara paralel gelen motor sabit (+), Burdan kesilip, parka paralel bağlanacak,

3- Tesisattan gelen far ayar (+), Yeni fardaki 5 nolu pine takılacak..

4- Yeni farın içindeki sinyallerin yanması isteniyorsa, Tampondaki sinyallerden paralel bağlanacak.

Eski Far Şema

Gönderilen Resim

Yeni Far Şema

Gönderilen Resim

Eski far

Gönderilen Resim

Yeni Far

Gönderilen Resim

Yorum bağlantısı
Evren Barış Özbek

Ben bu sitedekilerle tanışmadan önce, kendi halinde bir sürücüydüm.

Ama baktımki, Mertol bey arabasını, Sümer Bey de arabasının içini değiştirdikçe mutlu oluyor.

Bende şimdilik dışından ufak ufak başladım ve çok mutluyum. Sıra içinde. Eminiki mutluluğum katlanacak.

Ağbi ne mutlu sana.Vallahi imreniyorum.Çünkü ben artık arabamla ilgilenmeyi geçtim kendimle ilgilenemiyorum.Sabah 6.30 evden çıkıyorum, akşam mesai yoksa 7-7.30 gibi varsa eve gidişim belli olmuyor.En basitinden arabamı yıkıyamıyorum bile.Eğer mesaiye kalmamışsam ve yıkamacıda sıra yoksa ancak öyle yıkatabiliyorum.

Diğer taraftan ilgimi oturduğum yerden forum vasıtasıyla sürdürebiliyorum.

:D

Yorum bağlantısı
  • 2 yıl sonra...
Nejdet Dinar

valla ne yalan söyliyim çok hoş değil mükemmel olmuş :) nazardan korusun sizi.. başarılarınızın devamını diliyorum.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bismillah...

Yine eski konumun biri hortlamış...

Sağolun Nejdet Bey.

Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

işte neden fordclubtr sorusuna en iyi cevap yıllar sonra devam edebilen bir konu.

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

benim kullandığım sonar angel eye farların soketleri makyajlı soketleri içindi bu şema ile eski sokete çevirdim.. 2 tane yükseklik motoru taktım herşey sorunsuz..

teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
yok abi takmadım hala orjinalleri var üstünde dün deniyim dedim çalışıyormu diye ikiside çalışmıyor makyajlı farı takmadım....

Motorlar bozulmuştur..

Parkların yanıyor mu ?

Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada

kısa farlar açıkken deniyorsun Sinan dimi?

kolay kolay bozulmaz onların motoru diye duymuştum..

Yorum bağlantısı
  • 3 ay sonra...
İbrahim Şen

valla abi yeni farların xenon diye bağırıyor ve sesi ta buraya kadar geliyor biliyormusun. :kutlama:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
valla abi yeni farların xenon diye bağırıyor ve sesi ta buraya kadar geliyor biliyormusun. :kutlama:

Farkındayım.. ama mevcut farlarla olmuyor... Yeni farlarda bütçe istiyor.. Artık biraz bekleyeceğiz..

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...