İçeriğe Yönlendir

Trafikte Yeni Düzen


Hasan Aksüt

Recommended Posts

Hasan Aksüt

"BELEDİYELER DE CEZA KESECEK

Trafik suçuna ilişkin suç ve ceza tutanağı düzenleme yetkisi trafik polisi ve jandarmanın yanı sıra, kendi sınırları içinde büyükşehir belediyeleri, il belediyeleri ve nüfusu 50 binin üzerindeki belediyelerin trafik görevlilerine tanındı.

KREDİ KARTI İLE ÖDEME YAPILABİLECEK

Halen trafik ekiplerinde taşınabilir POS cihazları olmadığ için uygulanamamakla birlikte, trafik para cezalarının kredi kartıyla ödenebileceği hükmü yasaya eklendi. Kredi kartıyla ödendiğinde ayrıca tutanak düzenlenmeyecek.

EHLİYETLERİN DE

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Bu yazdıklarının çoğu (tüm haber ajanslarına geçtikleri) luzumsuz detaylar. Belediyelerin ceza meselesi iyi. Ama suistimale çok çok çok açık. İyice rüşvete gidecek.

En önemlisi GİZLENMİŞ POLİS olacak mı bana sorarsanız? Şu andaki uygulamada bunu emniyet istemiyor. Polislerle konuştum.

Mevcut durumda polis kavşakta varsa dikkat ediyoruz (ediyorlar) yoksa etmiyoruz. Halbuki Amerikada edindiğim en önemli tecrübelerden biri polisin saklanamsı olayıdır ki nereden ne zaman çıkacağını bilmediğin için "ya varsa" diyerek hep uyarsın kurallara. Kurallar da kuraldır tabi. E5 üzerine 30 la git yazmazlar. Yazarlarsa da gidilir. herkes yavaş gider.

Turkiyede trafik polisinin görevi sanki Araçları Koyun sürüsü gibi itelemek park edenlere devam et demek. Halbuki polis ceza kesmeli hiç uyarmamalı. Vatandaş uyarıya alışıyor, bişey olmuyor yani.

dörtlüleri açıyorsun, dükkana giriyorsun, polis anons ederse çıkıp çekiyorsun. Ne anladım ben bundan? O zaman trafik işareti hiç koymasınlar.

Trafik polisi ile asayiş polisi bazı noktalarda ortak hareket edebilmeli. bu da çok önemli.

Tek gözlüler gibi çoğunluğu ilgilendirmeyen detaylara girmiş haber.. malesef.

Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan

Zabıta deyince gençlik zamanlarımda Ankara Kumrular sokak aklıma geldi. Orada önce zabıtalar yanlış park yapan araçların tekerlerine kelepçe demir takıp kilitleyerek hareket edemez hale getiriyorlardı. Sonrada Şoför kapısına kocaman yapışkanlı kağıt yapıştırıp, kelepçeyi söktürmek istiyorsan şu nolu telefonu ara yazıyordu. Hem o kağıt camdan zor çıkardı, hemde ceza ödenmeden arabayı kaldıramıyordunuz. Kaldırımlara park edilmeden önce iki kere düşünüyordu. http://www.otoclubturkiye.com/forum/public/style_emoticons/default/lol.gif Onedenle benim görüşüm Zabıta olayında olumlu yönde.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...