Serkan Öz 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 (düzenlendi) Arabamın kaskosu ay sonunda bitecek, Axa oyaktan kaskoluydu, ama ben kasko yaptırırken aracın rayiç bedelinin %10'undan fazla hasar yapmazsam hasarsızlık indirimi bozulmayacak denmişti. Şimdi öğrendim ki bu özellik artık yokmuş. Ayrıca mini onarım paketi denen autoking hizmetide axa oyakta yokmuş. Benim kaskom %60 indirimliydi zaten yine hasar yok Başak'ta yılda bir hasar(limitsiz) kaskonun indirim oranını etkilemiyormuş, yıllık bir cam hasarı hakkı ayrıca var. mini hasr olayı da var. Başak'ın fiyatı axa'dan 200ytl kadar pahalı. Başka hangi şirketlerde "hasarsızlık koruma" ve "mini onarım paketi" var? Daha önemlisi Başak ile son zamanlarda sorun yaşayan oldu mu? Çünkü bir çok anlaşmalı servis iptal edilmiş, malum Başak fransız grupama'ya satılmıştı.. Biraz uzun yazdım ama daha kısa yazacak kadar zamanım yoktu 17 Mayıs 2007 tarihinde Serkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 Serkan, Öyle bir konuya girmişsin ki.. Çıkması çok zor.. Senin bahsettiğin konuların Koç Allinaz'daki durumunu açıklayabilirim sadece.. Başka şirketler hakkında yorum yapmam.. Koç Allianzda iki çeşit poliçenin püf noktalarını yazacağım sadece: Diğer poliçe çeşitlerine girmeyeceğim. 1- Tüm Oto Poliçesi: Bu poliçede; Mini onarım, anahtar kaybı, Yol yardımı, Hukuksal koruma teminatları vardır.. 2- Süper Oto Poliçesi: Bu poliçenin Tüm oto poliçesinden farkı; Yeni trafiğe çıkmış olan araçların bir yıl içinde pert olması sonucunda anahtar teslimi sıfır araç verilir veya bedeli ödenir.. Kiralık araç temini hizmeti vardır.. Daha bir çok ıvır zıvır teminat vardır ama önemli olan fark bu iki teminattadır.. Tüm Koç Allinaz kaskolarında Cam kırılması sınırsızdır.. Hasarsızlık bozulmaz adeti ödemli değildir.. Şartı şudur; Camı anlaşmalı olmayan bir yerde değiştirirsen minimum 100 lira veya % 15 kesinti yapılır.. Tüm poliçelerde hasarsızlık indirimi; % 65'e kadar çıkmaktadır.. Tüm poliçelerde hasar anında hasarsızlık indirimi iki basamak geri gitmektedir.. (Mini onarım hariç) Yani % 65 ile hasar alırsan bir sonraki yıl % 50 ile yenilersin.. Tüm poliçelerde i. m.m. teminatlarında manevi tazminatlar ödenir.. (istenmesi halinde) TSK Mensubu, Öğretmen, Üniversite Öğretim Üyesi, Emniyet Mensubu, Mülki idare mensubu, Yargı mensupları, Eczacılar ve TSK mensubu Eşlerine % 10 Özel indirim vardır.. Poliçeler tek, iki veya çok sürücü şeklinde yapılabilir.. tek veya iki sürücü seçilirse % 12,5 oranında indirim yapılır.. Ayrıca koç grubu çalışanlarına oranı dönem dönem değişen oranlarda indirimler vardır.. Normalde % 15'den aşağı değildir.. Ödemeler peşin veya %25'i pşein geri kalanı 7 eşit taksit şeklindedir.. Koç Allianz'da 3H dediğimiz Hızlı Hasar Hizmet'i uygulaması vardır.. Bu noktalara gidersiniz, anında araç görülür, hasar tespit edilir. aynı gün olamazsa bile ertesi gün çekinizi alır gidersiniz.. Aracı istediğiniz yerde ve şekilde yaptırırsınız.. Aracınızı istediğiniz yerde yaptırabilirsiniz.. Koç Allianz sadece yetkili servislerle anlaşma yapmaktadır. Bu da sizin tercihinize kalmıştır.. Camda durum farklıdır, her ilde yeteince camcı ile anlaşma yapılmıştır.. İşin garip yanı, yetkili servislerin çoğunun cam anlaşması yoktur.. Carglass ve doraglass ile anlaşma vardır.. Bu arada; Yazmayı unuttuğum çoğu şey vardır mutlaka soru gelirse zevkle cevaplarım.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 Yok o kadar değil ama eksper falan beklemek zorunda kalmıyorsun. Ufak tefek şeyler için faydalı bir hizmet.Aynı gün yazacaktım da.. Mertol heralde ertesi gün almıştı diye düşünerek öyle yazmıştım.. Düzeltiyorum arkadaşlar.. : Şayet parça veya işçilik fiyatlarında tereddütler oluşur ise sağlıklı bilgiye ulaşılması da zaman alırsa bu süreç uzayabilir.. Yorum bağlantısı
Uğur Koçyiğit 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 Koç allianz iyidir iyidir,dimi mehmet abi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 Sen benden daha iyi bilirsin Uğur.. Pertçi başı sensin.. Yorum bağlantısı
Serkan Öz 17 Mayıs 2007 Yazar Paylaş 17 Mayıs 2007 Doğuş grubu çalışanına yok mu indirim Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 ben koç çalışanıyım ama mehmet abiden bi fayda göremedik Erdeem konuşturma beni.. Bikere sen kim oluyorsun araç babayın.. İkincisi daha ne yapsaydım.. Senin 1176 liraya yaptırdığın kasko bende 800 mü 900 mü çıkıyordu.. Hemde daha iyi bir poliçeydi.. Üçüncüsü sana fiyat vermiş olmam bile senin için bir şans.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 Allah razı olsun.. Bende zaten yaptırmasın diye yüksek rakam vermiştim.. Yoksa senin kasko 700'e falan olur du Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 Erdem, sevimliyimdir, hoş sohbetimdir ama salak değilim.. Senin arabaya kasko yapılır mı yahu.. Aklımı peynir ekmekle mi yedim ben.. Şaka tabi olm. küsme sakın.. Yorum bağlantısı
Tamer Ergen 17 Mayıs 2007 Paylaş 17 Mayıs 2007 Anadolu sigorta askeri personele %30 indirim + Auto king hizmeti veriyor. Yorum bağlantısı
Gökhan inal 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 bu askeri personele şu an askerliğini yapmakta olan personel de dahil mi acep? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 Askeri personel kimliği olan herkesin yararlanması gerekir.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 Daha sonra kimse gelipte şu kimliğini ver demez.. Ayrıca kasko süresi bitene kadar askerliğinin veya diğer indirim konularının devam etmesi gibi şart aranmıyor veya taahhüt alınmıyor ki Selo.. Bir sorun olmaz.. Yorum bağlantısı
Tamer Ergen 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 iyide o zaman kasko yapıldı 3 ay sonra askerliği bitti nolcak o zaman .. zamlı tarifeyemi geçecek .. bence kadrolu askeri personel içindir bu durum ... aksi ise mantıksız ... personel indirimi aldıysanız herhangi bi hasar durumunda askeri kimlik kartını ibraz etmek gerekiyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 personel indirimi aldıysanız herhangi bi hasar durumunda askeri kimlik kartını ibraz etmek gerekiyor.Lütfen Sigorta Şirketi Belirtelim.. Yorum bağlantısı
Tamer Ergen 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 Lütfen Sigorta Şirketi Belirtelim.. anadolu sigorta. başıma geldiği için biliyorum bunu. Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 Benim de kaskom yakin zamanda dolmak uzere, kaskoyu astrayi alirken satin aldigim yerin (arkas) calistigi basak sigorta dan yaptirmistim.. Daha once calinan arabam koc allianz ile kaskoluydu ve acenteden olmasa da merkezden son derece memnun kalmistim, dolayisiyla koc allianz a donmeyi dusunuyorum.. Ancak kafamda bazi sorular var, Mehmet Bey icin :-) - Tum ve Super Oto policeleri arasindaki farklar bu kadar ile sinirli mi? Arabam artik 1 yasini gectigi icin Super Oto yaptirmam cok da gerekli degil gibi geliyor bana artik, yaniliyor muyum? - Belki hatirlarsiniz, arabayi ben almistim ama babam da sen bunu da caldirirsin diyerek el koyup alip gitmisti Su anda ruhsati benim uzerime olan, 34 plakali ancak Eskisehir'de (26) babam tarafindan (tek sofor) kullanilan hasarsiz bir arac var.. Kaskoyu yaptirirken benim adima oldugu icin tek sofor vs gibi indirimlerden faydalanamayacagim degil mi? - Basak sigortadan baska bir firmaya gecmek icin dikkat etmem gereken noktalar nelerdir? zahmetleriniz icin tesekkur ederim.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 Gökhan Bey; Süper Oto'nun diğer farklarından da bahsedeyim seçimi siz yapın.. Süper oto'da olup Tüm oto da olmayanlar; -Koltuklardaki sigara yanıklarının onarımı, -İhtiyari çapraz mali mesuliyet (Gökhan Tuna olarak süper oto poliçesi sahibi iken benim kaskosuz arabamla gider Selo'nun araya çarparsan ve suçlu olursan, benim kaskosuz arabaya verdiğin zarar ödenmez ama Selo'nun arabaya verdiğin zarar ödenir) -Kiralık araç temini veya ikamet iline geri dönüş, aracın ikamet iline gönderilmesi, Allah esirgesin, cenaze veya hasta nakilleri, bulunamayan ilaçların temini, anlaşmalı sağlık kuruluşlarında indirimler, Kaza yeri ikamet ili dışında ise konaklama masrafları, Ulaşamadığınız birine ulaştırmak istediğiniz mesajların iletilmesi Gibi ek teminatlar var.. Aracınız trafiğe çıkalı bir yıldan fazla olduysa anahtar teslimi temiantından faydalanamzsınız.. Araç senin adına ve sende 30 yaşından küçük olduğu için tek veya 2 sürücü indirimi alamazsınız.. Sen Eskişehirden ikametgah ilmuhaberi alabilirsen il indirimi uygulanabilir.. Yani 34'ün yüksekliğinden etkilenmezsin.. Başak Sigortadan başka sigortaya geçmek için yapman gereken bişey yok.. Başak'tan Koç'a 6 ay içinde geçersen hasarsızlık indirimin korunur.. Başka şirketlerin bu uygulaması nasıl bilmiyorum.. Sadece bu süreye dikkat et.. Lazım olan şey sadece eski poliçe bilgilerin.. Süper Oto Tüm Oto Yorum bağlantısı
Osman Ünal 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 Sen Eskişehirden ikametgah ilmuhaberi alabilirsen il indirimi uygulanabilir.. Yani 34'ün yüksekliğinden etkilenmezsin.. E şimdi bende araca İstanbul'da biniyorsam ve araç 34 plakalı ise, başka bir ilden ilmuhaberi alırsam il indiriminden yararlanabiliyormuyum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 E şimdi bende araca İstanbul'da biniyorsam ve araç 34 plakalı ise, başka bir ilden ilmuhaberi alırsam il indiriminden yararlanabiliyormuyum.Önemli olan ikametgah ilmuhaberi.. Bana gelir ve benim arabam 34 plaka ama ben Nevşehir'de yaşıyorum dersen ve Yasal ikamet belgesi olan ikametgah ilmuhaberini getirirsen, Kasko fiyatın Nevşehir tarifesi ile hesaplanır.. Yorum bağlantısı
Gökhan inal 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 şimdi ben askeri kimliğimi kullanarak personel indiriminden yaptırsam temmuz sonu askerliğim bittikten sonra -Allah korusun- kaskoyu kullanmak zorunda kalırsam başıma ne gibi bir sorun gelir? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 şimdi ben askeri kimliğimi kullanarak personel indiriminden yaptırsam temmuz sonu askerliğim bittikten sonra -Allah korusun- kaskoyu kullanmak zorunda kalırsam başıma ne gibi bir sorun gelir?7 yıldır koç allianz acentesiyim.. Nasıl ederiz de biz bu hasarı ödemeyiz, yada napıp ta kıvırabiliriz gibi bir mantıkta olduklarını hiç görmedim.. Hiç bir hasarda da bu adam öğretmenmiş kimliğini isteriz, bu adam askermiş bakalım asker mi, bunun araç çokluğu indirimi varmış hani diğer poliçeleri dediklerini görmedim.. Bizdeki mantık şudur poliçe imzalanıp verildiyse iş bitmiştir.. Burda uygulama sadece bir indirimdir.. İndirimi talep eden siz veren onlar.. siz talep etmişsiniz onlar vermiş.. Elinizde sözleşme var ve bu sözleşmede askerliği devam ettiği sürece falan diye bişey yazmıyor.. Sadece özel indirimler bölümünde askeri personel indirimi şu kadardır diye bir yazı yazıyor.. Yani sigorta şirketleri istediği zaman bal gibi ortada hiç bir belge olmadan da bu veya buna benzer indirimler açabilir kullanabilir.. Bir sorun olmaz.. İçiniz rahat olsun.. Başka şirketleri bilmem.. Yorum bağlantısı
Osman Ünal 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 (düzenlendi) Önemli olan ikametgah ilmuhaberi.. Bana gelir ve benim arabam 34 plaka ama ben Nevşehir'de yaşıyorum dersen ve Yasal ikamet belgesi olan ikametgah ilmuhaberini getirirsen, Kasko fiyatın Nevşehir tarifesi ile hesaplanır.. Tamam demekki sana geleceğiz, bide en ucuz ili söylesene. 18 Mayıs 2007 tarihinde Osman tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Osman Ünal 18 Mayıs 2007 Paylaş 18 Mayıs 2007 Nevşehir İkametgah ilmuhaberini hazırla o zaman. Yorum bağlantısı
Recommended Posts