İçeriğe Yönlendir

Yunanistan Notları


Can Karacaer

Recommended Posts

Can Karacaer
(düzenlendi)

Askere gitmeden bir izin yapayım dedim. Çoktandır bir yurtdışı tatili yapmak istiyordum, aklımdaki ülkelerin en ucuzu ile başladım. Daha önce burayı gören, mutlaka şunu yap diyecek var mı?

tarihinde Can Karacaer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Can Karacaer
Şimdiden iyi yolculuklar Can.

Sağol...

Teknolojiden anlayanlara sorayım, bende Canon 2S IS 5.0 MP makine var, 2 GB hafıza kartı alsam problem yaşar mıyım, yoksa 2 tane 1'lik mi alayım?

Yorum bağlantısı
Mustafa Eski

hayırlı yolculuklar.

2 gb yaklaşık 700 fotoğraf demek,yeter herhalde.

Yorum bağlantısı
Can Karacaer
Genç bekar ve askerlik öncesi için tatil yeri arıyorsan ideal yer St.Petersburg'tan ötesi olamaz. :D

Orayı ben de isterdim ama çok tuzluya gelir şimdi. Yunanistana 70 YTL otobüs bileti. Çok seçici değilim, Yunanlılarla da iyi insanlar :D

Herkese iyi dilekleri için teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Film çekmeyeceksen 1 gb kart yeter..

Birde 5 mp ile çekim yapmak zorunda değilsin.. Ben çoğu resmi 2.0 çekiyorum..

Güle güle giiit, güle güle gel..

Artık sirtaki yapar tabak kırarsın oralarda. :D

Yorum bağlantısı
Sertaç Selim Sarıca

İyi tatiller, güle güle git, güle güle gel

Yorum bağlantısı
Can Karacaer
Valla Karamurat gibi Türkün gücünü göstermeden gelme. İlerde bakarsın Karacerakisler bu palikaryaların mekanında başbakan falan olur.

:D Tuğçe Kazaz vakası vardı bir, içimize oturan... Neyse konu çok tehlikeli yerlere gidiyor...

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı

Endaksi, eferisto poli... Son yangınlardan sonra ne oldu bilmem ama,Can, Atina'ya gidiyorsan, ucuz lokantalar var orada ve yemekleri bize yabancı değil, yaprak sarması, şiş vb. ..Yemekten önce bizdeki lavaşla tereyağı gibi orada lavaş ve zeytinyağı gelir, ama zeytinyağları süperdir.

Uzonun tadına bak derim. Atinanın her yeri tarih kokar, şu meşhur tapınağı gör. Zaten Yunanca levhaları görmezsen Türkiye'de zannedersin kendini... Fotoğrafları bekleriz.

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
O artık maria. Sen de bir mariayı tuğçe yapar dönersin. Evet konu tehlikeli yerlere gidiyor. Biri beni banlasın.

Niye banlıyalım ki,i klavyene hakim ol sen de...

Yorum bağlantısı
Şems Akça

Selaniğede uğrayabilirsiniz. Çok güzel biyer.Aynı izmir. İşkembe çorbasının ve kokoreç in yasaklanacağı dönemde gitmiştim :D (2003) Ama sabah işkembe çorbası içtim akşamda kokareç yemiştim orda hemde yapanlar yunandı :D Atamızın evinide ziyaret edebilirsiniz. Birde devam ediyomu bilmiyorum ama uluslararası ticaret fuarı vardı her sene eylül sonu ekim başı gibi.

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Perşembe akşamı Selanik'e otobüs bileti aldım. Önümüzdeki cumaya kadar ordayım. 3 gün Atina 3 gün Selanik yaparım. ucuz bir oto kiralama bulursam Selanik Atina arasını kıyıdan kıyıdan yaparım...

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Perşembe akşamı Selanik'e otobüs bileti aldım. Önümüzdeki cumaya kadar ordayım. 3 gün Atina 3 gün Selanik yaparım. ucuz bir oto kiralama bulursam Selanik Atina arasını kıyıdan kıyıdan yaparım...

Sümbül kirala...:rolleyes:

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

http://www.renault.gr/renault/renault_range.php

Açıp baktım, Yunanistan'da Sümbül yok. Yunanlılar için büyük kayıp :rolleyes:

Oto kiralama şirketlerinde en ucuz araba Hyundai Atos gözüküyor, muhtemelen ondan kiralarım. 3 gün 90€. Otelin geceliği 30€ olduğuna göre 3 gün arabada yatarsam bedava gezmiş olurum. Ah, bir de param olacaktı benim :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Can Karacaer

Geri geldim.

Cümleten hoşbulduk...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Yediklerini de anlat gördüklerini de.. :)

Hoşgeldin..

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Yunanistan notlarımızı yazalım.

SELANİK

İlk önce Selanik'e gittim. İzmir'in ikiz kardeşi olduğu zaten hissediliyor. Ben İzmiri çok iyi bilmediğimden istanbul'dan örnek vereceğim. Şimdi Moda burnu'nu (Dondurmacı Ali Usta'dan Starbucks'a) gözümüzün önüne getirelim. Oranın atmosferini ve tadını bozmadan üzerine nişantaşı caddelerini yapıştıralım. (Snobluğunu değil ama sağlı sollu dükkanları- kafeleri) Biraz da Fenerbahçe-Dalyan kattık mı işte Selanik. Kesinlikle yaşanası bir şehir. Denizden başlayarak ilk on cadde ve bunları dikine kesen sokaklar Valikonağı tadında. Kaldırımlar tıklım tıklım yürüyenler ve alışveriş yapanlarla dolu. Bütün sokaklarda kafeler var ve hepsinde masa bulmak zor. Gündüz kahvesini gece içkisini içenlerle dolu. Özellikle Kordondaki caddede çok kaliteli barlar var. Buradaki mekanlar daha çok Caddebostan ya da yeşilköydeki mekanların tadında.

1 milyon nüfus var ve büyük şehirlerdeki gibi uçurum yok. Herkes İngilizce biliyor. McDonalds'taki kasiyer, büfeci, yer süpüren belediye görevlisi hatta selpak satan çocuk bile. Şehrin varoşu yok, varsa bile çok dışındadır ve en azından merkezinde hissedilmiyor.

İstanbul'da yaşayamayacak olsam yaşamayı düşüneceğim yerlerin başında gelir. Hareketli, gürültülü cıvıl cıvıl bir şehir ama bir o kadar da sorunsuz. (İstanbul'a göre tabiiki)

Ayrıca kızlar çok güzel. Öyle üstün ırk filan değiller ama çok çekiciler. Gece dışarı çıkarken öyle kot pantolonun altına Converse çekip çıkan bir kız bile yok. Hepsinde topuklu ayakkabı etek vs. var. Ben bile dışarı çıkarken tatil günümde traş oldum da çıktım.

Burada uzo'yu da denedim. Tam çakma rakı. Kola bardağı boyunda bir bardağa buz doldurulup içine uzo kunuyor su yok. Zaten buzdan beyazlaşıyor. Konsantrasyon oranının bozulmaması için çabuk içmek lazım. Zaten rakıya göre çok hafif. Önüne getirseler "ne lan bu adam gibi yeni rakı yok muydu" derim.

Bir çok osmanlı eseri var. Kalesi, çarşısı kiliseye çevrilmiş camileri... Ama sanırım izleri de silmeye çalışmışlar. Örneğin Atatürk'ün evinin olduğu sokakta başka ev yok. Hepsi yıkılıp apartman olmuş. Düşünün, öyle 5-10 ev daha olsa Üsküdar sokağı gibi olacak sokak.

Şemsiyeler ne ben de anlamadım. Ama güzel bence...

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Ve son olarak Kavala...

Kavala'ya araba kiralayarak gittim. 1.2 manda gücünde bir Fiat Manda. sümbül'ü bana arattı diyeceğim, başka birşey diyemeyeceğim.

Selanik'ten Kavala'ya yol 560km ve 8 saat sürdü. Kavala'dan Selanik ise 160km ve 1:15 saat. Efendim giderken dedim ki; madem gezmeğe geldik otobana çıkmak yerine sahilden gitmeye karar verdim. Gözünüzün önüne gelir Selanik'in orada 3 tane parmak gibi yarımada vardır. Onları turlamaya kalktım sadece bir tanesi 2 saat sürdü. Ama asıl sorun ordan sonra başladı. Bu tali yollarda Latin harfleriyle tabela yokmuş. Köy yollarının ortasında kaldım. Kayboldum, saatlerce dolaşıp gene aynı yere çıktım. Hele bit yerde 2 köyün arasındaki yol asfalt değilmiş, baktım öteki köyün tabelası da var yol fena değil çıkarım zannettim. Girdikten sonra yerde keskin taşlar vardı lastiği yaracam diye ödüm patladı. Köyün bütün köpekleri de benimle geliyordu çünkü, telefon da çekmiyor adamı kurtlar yer...

Neyse, sabahın 6sında Kavala'ya vardım. Tam bir ege kasabası. Çok sessiz sakin bir yer, mis gibi bir havası var. Babam görmüş olsa hemen yerleşmeye karar verebilirdi ama ben sadece 3 saat dayanabildim. Drama ve Katerini diye iki şehir daha gördüm ama çok anlatacak birşey yok.

Yorum bağlantısı
Engin Karadayan

Hoş geldiniz Can Bey.Askerden önce iyi bir dinlence olmuş.Askerden önce şart :seytan:

Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı
Drama ve Katerini diye iki şehir daha gördüm ama çok anlatacak birşey yok.

Drama'yı gezseydin yav. Türküsü bile var...."Dramanın içinde yaparlar pazar, kızlara yakışır şal ile şalvar" diye...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...