İçeriğe Yönlendir

Led Tipleri, Teknik Özellikleri Ve Bağlantı Şekill

Mehmet Ozyurek

Recommended Posts

Ersen Tapan

iki sekilde de denedim nafile. en gec sabaha düsmüs oluyor. baska bant bulursam birde onunla denerim. bir de sormak istedigim bisey daha var. ilk kez lehim yaptim acemiyim bu konuda. korkum su ki eger lehimler koparsa kisa devre yapacaktir. elektrik bandi ile ayri ayri güzel sardim ama icime sinmedi. leimleri nasil izole edebilirim. örnegin üstlerine silikon siksam hem kopmaz hem de kopsa bile birbirine degmez. ama silikon iletkenmi degilmi onuda bilmiyorum acikcasi... tavsiyeniz nedir?

Lehimlemeden önce makaron geçirin kabloya öyle lehimleyin. Isıyla daralır hiçbirşekilde kısadevre olmaz. Araç elektirik işlerinde kullanılması her zaman faydalıdır..

Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Makaron bulabilsem ben de onu kullanacaktım ama erzurumda bulamadım. Ben de dediğiniz gibi işimi halledince silikonla sabitliyorum sorun çıkmıyor

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Yapıştırdığınız bölgeyi toz ve kirden arındırın. O yüzden tutmuyordur. Yoksa yapışkanları çok kuvvetli oluyor..

Yorum bağlantısı
Serkan Turan

Benim hondaya aldığım da yapmıştım 1.5 sene oldu sattım şimdi gitti halen kendi yapiskani tutuyordu yani. :) Bölgeyi iyi temizleyin belki yapiskani kalitesizdir.

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

tavsiyeler icin herkese tek tek tesekkürler.

makaron hakkinda bir soru sormak istiyorum, kablolari lehimledigimde, iki lehim arasinda cok kücük bir mesafe kaliyor. makaronu isittigimizda daralinca bu kücük yere girermi, yoksa zaten iyi sabitlemis oldugundan dolayi herhangi bir sekilde yerlerinden sökülme ihtimalini ortadan kaldirir mi? yada en iyi yöntem lehimleri silikonlayip üzerine makaron cekmekmi olur?

Yorum bağlantısı
Onur Oflaz

Makaronun lehimi yerinden sökeceğini sanmıyorum. Tedbiren iki lehim arasına biraz silikon kullanıp sonra makaronu kullanabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Makaronun lehimi yerinden sökeceğini sanmıyorum. Tedbiren iki lehim arasına biraz silikon kullanıp sonra makaronu kullanabilirsiniz

Tesekkurler. en garanti yol bencede bu. Silikonun iletken olma ihtimaline takilmistim sadece

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Silikon iletken değildir. Lehimlemeyi düzgün yaparsanız kopma vs olmayacaktır. Sizin işinizi makaron ve güzel bir lehim çözecektir..

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Silikon iletken değildir. Lehimlemeyi düzgün yaparsanız kopma vs olmayacaktır. Sizin işinizi makaron ve güzel bir lehim çözecektir..

Tesekkurler. ilk kez lehim yaptim. Kopar diye endise ettim acikcasi. (Cekerek kontrol ettim ama yinede kurt düstü icime) ama sagolsun herkes cok ilgilendi, fikrini söyledi. Hallederim artik:) ama yine rahatsiz edebilirimde:)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...