İçeriğe Yönlendir

Yunanistan (Selanik, Atina, Kavala)


Can Karacaer

Recommended Posts

Can Karacaer
(düzenlendi)

Selamlar Taygun Bey;

öncelikle aracınızla gitmeniz kesinlikle doğru tercih. Ben aracım kiralık olduğu için yurt dışına çıkaramamıştım. Otobüsle gidip orda kiralamıştım.

Mitolojiye meraklı mısınız? Cevap hayırsa, Atina'ya gitmeyin. Evetse gidin. Ben Atina'da Pella inn diye bit otelde kalmıştım tam merkezde. Biraz fazlaca salaştı. Tek kişi 40€, ortak banyo. Kız arkadaşınız ya da eşinizle gidiyorsanız daha temiz bir yer bakabilirsiniz.

Selanik aşık olunacak güzellikte bir yer. Ne İzmir, ne İstanbul bence. Selanik hepsinden daha güzel... Kısmet olursa ömrümün bir kısmını geçirmek isterim.

Selnik'te Ilios Otel'i tavsiye ederim. Merkezde Egnatia Caddesinde. Egnatia Selanikte denize paralel uzanan onlarca caddeden beşinci ya da altıncı ve en geniş en işlek olanı. Bu kadar zaman sonra ismini hatırladığım 2 caddeden biri. Otel daha bilinen El Greco'nun hemen yanında, Altında Starbucks vardı o zaman. Oldukça temiz ve güzel bir otel. Staff çok yardımcı. tek kişi 35€ çift kişi 50€ idi. kesinlikle tavsiye ederim.

Ben deniz mevsiminde gitmedim. araştırırsanız binlerce plaj bulursunuz. Kassandra yarım adasında ayvalık, Gömeç tadında onlarca köy vardı. (Hani şu üç parmak şeklindeki yarımadaların en güneyindeki)

Kavalaya sabah gidip akşam dönün, balık kalamar ahtapot yiyin. Uzo deneyin. Gündüz plajında denize girin. Tatlı şirin bir yer ama 2 gün kalacak bir yer değil. arabanızla geçerken Batı Trakya şehirlerinin içine girin, çok güzeller. Zaten anadil Türkçe orada, Keşan'dan farkı yok ama daha planlı ve bakımlı...

tarihinde Can Karacaer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Taygun Mertcan

Can bey merhaba verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum peki yunanistandan Türkiyeye doğru direk arabalı feribot var mı yoksa selanikte kalıp ordan karayoluyla dönmek mi daha mantıklı?

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Ben yunanistan Türkiye arası feribot duymadım. Tırlar gurbetçiler vs.de bariden yunanistana feribotla geçip sonra karayolu ile dönüyorlar.

Zaten varsa da binmeyin, yol hem uzun değil (izmir'den yakın) hem yol üstündeki tüm şehirler görmeye değer hem de yol düzgün...

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
Selamlar Taygun Bey;

Selnik'te Ilios Otel'i tavsiye ederim.

Astoria hotel de merkezde ve balkonsuz odaları uygun fiyatlıdır...

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

İzmir'in kordon boyu on basar oraya.Evler denize sıfır.İzmire bak.Akşamları herkes kordonda.kıyıyla evler arasında çok güzel alanlar var.

Yorum bağlantısı
Serkan Çok
İzmir'in kordon boyu on basar oraya.Evler denize sıfır.İzmire bak.Akşamları herkes kordonda.kıyıyla evler arasında çok güzel alanlar var.

bende sizden farklı düşünüyorum

İzmir eskiden daha güzeldi daha canlıydı

doldurdular denizi ne oldu heryerde aynı mantık doldur denizi kocaman alan elde et ama boş bomboş.

ben dokuz eylülde okudum taaaaaa 95 de bitti okul çok güzeldi çok

şimdi o eski tadı yok bence

aslında ben bu fotoğraflardan 1. sine bayıldım

meydan

meydanlarımız yok bizim

insanların tolanacağı görüşeceği

bence şehirleri şehir yapan şey meydanları arabaların giremediği

hatta resmi araç hariç girilmez tabelası olmayan meydanlar

bence kültürün merkezi meydanlar...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...