İçeriğe Yönlendir

İcraatın İçinden


Muhittin Kaplan

Recommended Posts

Muhittin Kaplan

Önce Gerekli Malzemeleri Sayalım (Yaklasık 3-4 Kişilik)

Önemli Ve As olan Bulgur, Yaklaşık 600gr Siyah Köftelik Bulgur.

300 ila 400 Gr çiğköftelik Mimkinse Sinirsiz (Ama Beceremiyor Bu büyük Şehir Kasapları) Değilse Yağsız iki üçkez çekilmiş lop et :)

hpim1509qw2.jpg

2-3 Adet Kabuğu Soyulmuş Dometes (Mimkinse Rondo, Robot Türevi bişeyle Çekilmiş)

hpim1499du2.jpg

2 Kelle Soğan ve 1 baş sarmısak (Mimkinse Rondo, Robot Türevi bişeyle Çekilmiş)

hpim1504hn0.jpg

1 Top Madeniz Birkaç Dal Marul.(Bunlar Yoğururken Kullanılacak Ve çekilecek)

Yapmaya Başlamadan önce Acı Direncinize Göre Ayarlanmış İsot u Bir Kasede Suyla Karıştırın ki rengini iyi Bıraksın.

hpim1501bv6.jpg

Tabiki İş Yapmaya İstekli Bir Çift El Ve 1,5 Yemek Kaşığı Biber,1 Yemek Kaşığı Domates Salçası (Tepsi de önemli)

hpim1508kl6.jpg

Yeteri Kadar karabiber,kimyon,tuz,narekşisi (1,5 tatlı kaşığı Karabiber ve 2 tatlı kaşığı kimyon)

hepsi bir arada

hpim1510ox3.jpg

Havlu,Peçete,yerde Yapacaksanız Sofra (Ama Masa Öneririm)

İlk Önce Salçaları Ve Bulguru Tepsiye Koyup Salça iyice Rengini Verene Kadar Yoğurun. Ama Hıncınızı Alırcasına Tepsinin Alt Tarafını Kullanarak Yoğurun ki elleriniz Yaralanmasın.(Yaklaşık 10Dk)

Daha Sonra kıymayı Koyun. ve Kıyma iyice Dağılana Kadar Yogurun (20dk)

Sonra Çekilmiş Olan Domatesin YArısını Karıştırın Ve Devam Edin.(10Dk)

yeteri Kadar(Yaklaşık 2 tatlı Kaşığı) Tuz ekleyin

Terinizi Silin :) (10Sn)

İsot u Karıştırın Ve yoğurun(5Dk)

Kimyon Ve Karabiberi Koyun Yoğurun(5Dk)

Şimdi çekilmiş Sarmısak ve Soğan ları Karıştırın. Ve Yoğurmaya Devam Edin.

Kalan Domates i ve Çekilmiş Madeniz :) Koyun Ve yoğurun. Koyulan Malzemeler Ayırd Edilemeyecek Kadar Oluncaya Kadar Yoğurun (Yoğurma Tekniği Aşağıda)

hpim1511ns9.jpg

Aklıma Gelmişken Bunu Unutmamak Gerek Tekirdağdan gelen Arkadaş

hpim1507bz8.jpg

Afiyet Olsun

hpim1513zd2.jpg

Buzlu Oluncada Güzel Görünüyormuş :D

Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan
Ya arızalımısın kardeşim sen. Sabah sabah içkide içilmez çiğ köftede yenmez. Ne diye canımızı çektiriyon. Hayret bişi....

:D

Tarifte bi terslik var ama?

Önce soğanla bulgur yoğurulur. Bulgur kırılana kadar benim bildiğim.

Doğrudur O Da Olur Yanlız Etin Kokusunu Alması için Soğan ve Baharatlar Kıymadan Sonra Koyma Yöntemini Mardin Cercüş Konağında Öğrenmiştim ki Mantuklu Gelmişti Bana

Hem Ne Bu Yok Dizel Yok LPG olmadı Benzin, Baskı Balata , Beyaz Duman Bunların Hiç biri Olmazsa Siyaset Yapıyoruz. Hayat Kısa Kaptırmayalım Kendimizi.

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Muhittin Abicim, bundan yaparsan İzmir tarihinin en katılımlı toplantısını gerçekleştirebilirsin.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu menüyle de katılımcı bulamazsan Ankara'ya tayinini iste.. :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...