Furkan Esgin 28 Kasım 2007 Paylaş 28 Kasım 2007 arkadaşlarımdan duyduklarım megane1.5 dci focustdci a göre daha az yakıyor diyorlar ama meganelerde 60 litre depo var ve 1000 km lerde dolaşıyolar fordlarda ise 800 850 km diyorlar (şehir içi) gerçekten bu kadar fark olabilirmi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 28 Kasım 2007 Paylaş 28 Kasım 2007 ikisinede inanmayın derim.1000 km.şehir içi mümkün değil.ford larda depo daha küçük 800-850 km.çok zor.Megane larda satıcılar 1000 km.de ısrar ediyorlar ama alıpta giden yok o kadar kilometre.kullanmadan inanmayın deriyorum. Yorum bağlantısı
Can Karacaer 28 Kasım 2007 Paylaş 28 Kasım 2007 Şehir içi 1000 km'yi çok daha hafif Symbol'le bile göremezsiniz... Yorum bağlantısı
Cihaner Öztürk 28 Kasım 2007 Paylaş 28 Kasım 2007 Bahsi geçen iki aracı dergilerde karşılaştırdılar. Focus özellikle motor özelliklerinden, yol tutuşu vs. den farkla önde geldi, bu onların yorumu. F2 ile şehiriçinde 750 leri rahat buluyorum. Ancak gerçekten bu tür karşılaştırmalarıda yanıltıcı olabilir olarak görüyorum. Herkesin sürüş stili çok farklı. Ben sabahları 160 ı görüyorum. Yolda bir rampa var tamgaz çıkıyorum. Mazotu içiyor resmen. 7 lt ortalamalardayım. Arkadaşımda 80 lik megane var. Uzun yolda çok sakin kullanımla 4,5 lt ortalama yaptı. Aynısını sakin bir uzun yolda bende yaptım. Yani yeni teknoloji olan bu araçlarda çok büyük farklar olmaz, olmamalı. O arkadaş şehir içi benden çok yol yapıyor. Ama aracı bizimkine göre çok cansız. Özet olarak küçük motorlu dizel alacaksanız tarafsız olarak söylüyorum focustan başkasını düşünmeyin. Ha ben çok sakin sürerim, performans hiç önemli değil derseniz bilemem. Yorum bağlantısı
Tamer Ergen 28 Kasım 2007 Paylaş 28 Kasım 2007 (düzenlendi) abim geçen sene megane aldı. cc'de 90 km sabitleyip gezdiğinde 1100-1200 km şehirlerarası yol yapıyormuş. Bu sene aldığı Focus ile aynı şartlar altında 800-900 km yaptığını söylüyor. 28 Kasım 2007 tarihinde Tamer Ergen tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 28 Kasım 2007 Paylaş 28 Kasım 2007 (düzenlendi) megane nin deposu 65 litre biliyorum. bi saniye .. bakıyorum... depoyla gidilen yola değil km/lt oranına bakınız. deponu şekli bile farkeder. İşte liste değerleri (ki doğrudur genelde EEC testi) MEGANE 80 HP 100 HP Şehiriçi 5,7 6,1 Şehirdışı 4,1 4,2 Karışık 4,6 4,9 FOCUS 90HP 109HP Şehiriçi 5.9 6,2 Şehirdışı 4,0 4,0 Ortalama 4,7 4,8 Maks tork değerlerine bakınca ford 1750 devirde 205 ve 240nm megane de 2000 devirde 185 ve 200 nm ancak yüksek devirdeki torkun düşük olması şaşırtmasın, çıkan enerji devirle çarpılır. yani maks tork enerjisi ford(109) 1750x240= 420000 nmrpm megane(100) 2000x200 = 400000 nmrpm dolayısı ile yaklaşık aynı ama vites oranı megane de daha yüksektir ve yuksek hızda daha çok içebilir. depo 60 litreymiş. 28 Kasım 2007 tarihinde Mehmet G tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 28 Kasım 2007 Paylaş 28 Kasım 2007 megane da focusda kullandım. megane dizel sadece ama sadece ekonomikliği ile ön plana çıkıyor. gidiş, duruş, yol tutuş, karizma açısından focus açık ara öndedir. depo hesabı yapmak pek bilimsel değildir. bir depo ile 1000 km yi 2.5 v6 mondeomla da yaptım. tabiki şehir dışı ve uyur kıvamda gidince. ancak megane tabiki o cılız metalli ve 1.5 litrelik silindir hacmi ile az yakıyor. not : megane larda arka tampondan arka koltuğa kadar alt tarafın bomboş olduğunu ve sadece bir plastik kaplama olduğunu biliyormuydunuz. yani alt tarafta arkadan çarpacak müstakbel bir araç ile arka koltukta oturan müstakbel bir çocuk arasında hiçbir saç parça yoktur. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 28 Kasım 2007 Paylaş 28 Kasım 2007 not : megane larda arka tampondan arka koltuğa kadar alt tarafın bomboş olduğunu ve sadece bir plastik kaplama olduğunu biliyormuydunuz. yani alt tarafta arkadan çarpacak müstakbel bir araç ile arka koltukta oturan müstakbel bir çocuk arasında hiçbir saç parça yoktur. Hadi canım.. Burada mı nylon.. Yorum bağlantısı
Furkan Esgin 30 Kasım 2007 Yazar Paylaş 30 Kasım 2007 100 lük megane ler fordla aynı yakıyor ozaman ? Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2 30 Kasım 2007 Paylaş 30 Kasım 2007 Arkada bagajın içinde plastik parça var ben de gördüm lpg cide hatta lpg takarken şikayet ediyorlardı nereye tutturacaz vidaları her yer plastik diye ama mutlaka bir sac vardır bir yerlerde.. Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz 1 Aralık 2007 Paylaş 1 Aralık 2007 (düzenlendi) Merhaba, Ben 3 ay Megane II Sedan Benzinli kullandım. Kesinlikle Kesinlikle almayın hayatımda kullandığım en kötü araçlardan biriydi. Aldığımın 2 haftası ilan verdim 1.5 ayda zor sattım. Zararda ettim. Sizinki benzinli diyeceksiniz. Motor ile ilgli sorunları bir kenara koyarsak yinede megane alınacak araba değil. yol tutuş Direksiyon sürüş frenler debriyaj fren hele o şanzıman aman allahım Tofaş şanzımanı..... Bunların dışında parça eskimesi ileri düzeyde. Aldığım araş 30.000 km deydi şimdi aldığım Focus 38.000 KM de düşününce Renault bu aracı nasıl satıyor diye merak ediyorum. Size Focus TDCi alın diyemiyorum test sürüşü dışında kullanma şansım olmadı Fakat şöyle bir bilgi verebilirim. Çalıştığım şirkette (Arçelik) Araç kurye olarak çalışan şöförlerin bir kısmında Focus bir kısmındada Koç grubunun diğer araçlarından var hepsi diesel tabiki Focus olmayanlar araçları satıp Focus alıyorlar. Kullananlardan 150.000 KM devirmişler var. Araçta bir sorun çıktımı diye sorduğumda frenler dışında bir değişeni yok birde bakımları yapıyoruz diyorlar. Bu arada araçlar kendilerine ait şirkete değil anlaşmalı çalışıyorlar. yani araçlarını bakımından kendileri sorumlular. Kullanan arkadaşlar daha iyi bilgi verebilir. Fakat Motor dışındakiler için (ses yalıtımını göze almazsak ) Focus, Megane a göre çok üstün bir araçtır. Bunun emin olarak söyleye bilirim. 1 Aralık 2007 tarihinde Coskun Filiz tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Aralık 2007 Paylaş 1 Aralık 2007 Aman Allah'ım.. Ali duymasın.. Cezası da bitti gelir birazdan.. Yorum bağlantısı
Coşkun Filiz 1 Aralık 2007 Paylaş 1 Aralık 2007 Aman Allah'ım.. Ali duymasın.. Cezası da bitti gelir birazdan.. Yoksa kendisi Megane cımı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Aralık 2007 Paylaş 1 Aralık 2007 Koyu.. fanatik.. Damarını kessen kanı termoplastik akar.. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 1 Aralık 2007 Paylaş 1 Aralık 2007 Bukadar kurcalamayın.Biri 15 litre biri 7 litre yaksa neyse diyecemde aralarında çok ufak vark var. Hiç düşünmeyin Focus alın. Artıları daha çok. Yorum bağlantısı
Aydan Aykac 11 Aralık 2007 Paylaş 11 Aralık 2007 Hem megane hemde toyota corolla motorları 8V olduğu için biraz daha az yakar. 16V dizel motorun amacı yüksek devirde yüksek güç almaktır. Bu yüzden aralarında hacimsel olarak çok fark olmamasına ragmen birisi 110hp digerleri 80-90hp üretir. Megane'nın 105hp olan modeli ise focus ile aynı yakar. (Kısacası ne kadar ekmek o kadar köfte) Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Aralık 2007 Paylaş 11 Aralık 2007 10 gün sonra geldim, intikam soğuk yenen bir yemektir... :D Aslında kimsenin benimle alıp veremediği yok ama araya sen girip tahrik unsuru oluyorsun, ortamı provake edip sıyrılıyorsun. Sonrada masum olduğum halde beni banlıyorsun. 5 yıl sonra ilk kez banlanmak çok gücüme gitti. Pis katil Demokrasi istiyorum demezsen, valla gücenirim... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Aralık 2007 Paylaş 11 Aralık 2007 Bir Ford'un bile yok, AE101'i aldın, hemen değiştin sende. Aklım nerdeydi ki şimdiye kadar.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Aralık 2007 Paylaş 11 Aralık 2007 Ne demokrasisi, burası özel şahsa ait bir forum. Demokrasi isteyen Avrupa'dan bir foruma üye olsun. Benim problemim forum ile değil, seninle. Bir Ford'un bile yok, ama bayılıyorsun ortalığı karıştırmaya. AE101'i aldın, hemen değiştin sende. Led'li Atagenç seni. Avrupa'daki forumlar "orta malı" mı? Burada "toplum" olmasa forum fosil olur. Atagenç nerde hakikaten? Bir mesaj atsak..özledik çocugu. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Aralık 2007 Paylaş 11 Aralık 2007 Arabalarda artık hidrolik direksiyon, 8 eyirbek, abs, afu, ebd, klima, elektrikli otomatik katlanan ayna, lastik basınç sensörler, keyless go ve enjeksiyonlu vvt motor gibi teknolojiler var. Amaaann ne gerek var bunlara.. Uzaktan kumandalı alarm var yeter... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Aralık 2007 Paylaş 11 Aralık 2007 Bu araba ile oynamayacağım... Satılık bu... Bende bir müddet kalırsa sadece iç aydınlatmaları elden geçireceğim.. Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Aralık 2007 Paylaş 11 Aralık 2007 bence oynarsın. önce bir temizlik parlatma işi hallolsun. o model toyotaların göğüs çok güzel cila tutuyor. deri gibi parlatılıyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 11 Aralık 2007 Paylaş 11 Aralık 2007 Onu pazar günü yaptım canım... İçini dışını komple sildim dezenfekte ettim.. Pırıl pırıl oldu... Nolur nolmaz bizim bebeler elleyecek her yerini.. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 23 Nisan 2008 Paylaş 23 Nisan 2008 Kıyaslamak bile yanlış bence reno nerde ford nerde, mali durum uygunsa tabiki Ford bence. Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik 23 Nisan 2008 Paylaş 23 Nisan 2008 (düzenlendi) Valla en yeni ford en yeni renoyla yanyana gözümde. Renolardan nefret ediyorum ama Ford'u da ondan 1 gömlek üstte diyecek akdar iyi bulmuyorum. 23 Nisan 2008 tarihinde Cihan Tiftik tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts