İçeriğe Yönlendir

Vitese geçerken zorlanmalar


Misafir

Recommended Posts

Misafir

Herkese iyi akşamlar,

Bu aralar aracımı 1. vitese geçirmekte zorlanıyorum. Durduktan sonra boştan 1'e atarken geçmiyor, önce 2'ye atıp sonra 1'e geçirmek ya da debriyajdan ayağımı çekip tekrar vitese geçiriyorum. Havaların soğuması ile problemim daha da arttı, ancak sıcak havada da bu durumla karşılaştım. Şamzumanda herhangi bir ses problemi yok, vitesten çıkma gibi bir sorun yok, şansuman yağı tam ancak aldığımdan beri 1 senedir önceki sahibinden kalan yağı değiştirmedim. Vites geçişleri genelde biraz kemikli, bazı zamanlarda daha bir rahat geçiyor ancak her zaman değil. Genelde mondeo vitesi kemikli midir acaba? Benim problemim neden kaynaklanabilir?

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. vites senkromeçleri biraz nazlıdır mondeoda. heleki soğuk havada soğuk şanzımanla.... Ancak yol aldıktan sonra da devam ediyorsa senkromeç sorunu olabilir. Ayrıca vites kol ayarına baktırın.

Yorum bağlantısı
Cihan Tiftik

Mondeo şanzımanı da ib5 midir bilmiyorum ama escort ve focusta bu durum böyle. Geri vites gibi 1.vites de kışın zor geçiyor ve geçerken insanı tedirgin ediyor..

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Benim aracımdada 1. vitese geçiş oldukça zorlaştı. Sırf bu yüzden geçen hafta şanzuman yağını kontrol ettirdim. Az eksik dediler, bende içime sinmedi boşalttırıp yeni yağ ile değiştirdim. Sonuç pek değişmedi özellikle sabahları zor geçiyor.

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

bu arıza şanzıman giriş mili ile volanttan kaynaklanıyor. giderme için şanzımanın inip giriş milinin yaglanması gerekiyor.

Yorum bağlantısı
Zafer Ofli

benim araçta da durduğumda bire atarken problem olmuyor ama bazen araç hareketliyken(Trafikte dur kalk yaparken) bire atmak biraz zor oluyor bazende ikinci vitese atarken sanki iki aşamada geçer gibi oluyor ve dikkat etmezsem ses geliyor ve vitese geçmiyor sonrasında tekrar debriyaja basıp ikiye aldığımda düzeliyor.Acaba aynı sorun bende demi var??? Yoksa normalmi ?

Yorum bağlantısı
Yiğitcan Coşar

Benm araçta da var bu 1. vitese zor geçme mevzusu.. kasıtlı yapılmış bişeyde olabilr 3 e takıyorum die 1 e takmamak içn fln çünkü bizm dier araçta(VW transporter) da var bu olay. belli bir hıza düştükten sora hala geçmiyosa o zmn problemli olabilr. Ama dururken de geçmiyosa başka bi şey vardır heralde onunla hiç karşılaşmadım :)

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...