İçeriğe Yönlendir

Ses Sistemi Öneriler


Ayhan Şentürk

Recommended Posts

Ayhan Şentürk

Arkadaşlar 6000 cd modeline tesisat bağlayacak olsak nasıl yapcaz?Yaptıran bağlatan varmı acaba. Anfi çıkışı varmı yokmu bilmiyorum.

Anfi olarak alpine yada kenwood düşünüyorum ama büyük ihtimal alpine olacak.Subwoofer olarakta sadece jbl düşünüyorum.2 tanede tweter ekleyip kapılardaki orginal kolonlarla beraber kullanacağım.

6000cd ' den bass'ları azaltıp yüksek seste sesi bozmamasını ağlayıp bas bagajdan gelecek...

Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

yoksa bile ses çıkışlarına bağlanan bir devre var. onunla amfi çıkışın olur..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

normal teyp çıkışına bağlanan anfilerden alın yani high input soketi olanlar. araya aparat koymanıza gerek kalmaz. ben 5000 e bağlamıştım. kapıya tweeter takviyesi ve bagaja 30 cm jbl ile çok doyurucu ses alırsınız. 5000 ler 6000 ler ses arttıkça bası azalttığı için baslarda bozulmada olmuyor. bence yapın memnun kalırsınız.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Evet Çağlar bey aynı sizin yaptığınızı düşünüyorum bende.

6000cd de high input soketi varmı?

input giriş demek . output olmasın o?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

anfideki soket demiştim. yani rca giriş yanında high input soketi bulunan anfi alınız. piyasadaki alpin dahil birçok ortalama anfide bu girişler var artık. direkt hoparlör çıkış kablosundan bağlayabiliyorsunuz.6000 lerde anfi çıkışı yok bu arada.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Ozaman szin dediğiniz türde anfi aldıktan sonra hic bir sorun kalmaz..

anfideki bu girşi mono mu yoksa stereo mu?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

stereo. yani sağ hoparlör artı eksi. sol hoparlör artı eksiden paralel kablolar çekilip direkt anfiye bağlanacak ve iş bitecek. tabi sub ve kapı tizleri montajına devam :D

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Teşekkürler Çağlar bey.Aydınlandım :D

Mehmet abi ford olmasa ellememde korkacak birşey yok bunda.Gecenlerde arka plastik döşemeleri komple kaldırdım.Öyle kırılacak yamulaçak bozulacak hic birşey yok.Döşemelere tüm gücünüzle asılın,çok esnek.Klipsler ve takıldığı yerler ise çelik :D

Sonra topladım.Hepsi yerine cuk diye oturdu.Yakında bida dağıtıp izalasyonu halledicem.Ama önce malzemeyi temin etmek gerek.

Yakın zamanda düşündüklerim;

Ses izalasyonu.

Ses tesisatı

Tampon kapı kolu ve citaların boyanıp sinyallerin beyaz yapılması.

Sonrada sadece jant kalır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yalnız anfi alırken harward anfilere bakın derim. alpin ide denedim harward dıda. jamesondan uzak durun.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Çağlar Bayur

Hayırlı olsun. Kapı içi hoparlörleriniz 5x7 lik tir yani piyasada yaygın olan oval hoparlörlerden biraz daha ufak tipli oval hoparlördür. Elinizde 16 cm hoparlör var ise basit bir sunta/mdf ile takılabilir. Tavsiyem elinizdeki woofer için güzel bir kabin yaptırın bagaja yerleştirin. Eğerki orjinal kapı içi hoparlörleri ile 7950 yi kullanacaksanız ön kapılara tweeter takviyesi yapın ve teypten basları kısın. Zaten bagajdan yeterince bas alacaksınız.

Yorum bağlantısı
Misafir

İyi akşamlar,

Amfi ile sub'ı destekleyip, teyp ile kolonları beslediğinizde gayet güzel ses alırsınız. Kapılara 16-17cm'lik kolonlar Çağlar Bey'in belirttiği gibi mdf kasnaklarla oluyor. Ben tizlerden hoşlanmama rağmen ön kapıya taktırdığım 17cm'lik pionerlara tiz ilavesi yaptırmadım. Bagajda kendinden anfili sub ile oldukça dengeli ses alıyorum. Teybinizin ekolayzır ayarlarını ilk noktada yarının biraz altında başlatıp sıra ile kademe kademe en son çizgiyi en üstte getirecek şekilde düzenlerseniz, dengeli bas-tiz sesi alırsınız.

Biliyorsunuzdur ama gene söyleyeyim, en baştaki çizgi bas, en son çizgi ise tiz sesleri ön plana çıkarır.

Mevcut hoparlörlere sub takviyesi yaparsanız kanımca oldukça boğuk ses alırsınız. Benim araçta teyp JVC, önler 17 cm pioneer, arkalar 5x7 jbl, sub belirttiğim gibi jbl kendinden anfili. Ekolayzır ayarları tam bir iki satır üstte bahsettiğim şekilde. Teypte 8 adımı olan sub seviyesi 5'te duruyor ve 85hz'e ayarlı. Sub'ın üstündeki volume ayarı ise tam yarıda. Bu ayarlarla teypten sesi maksimum 27-28 seviyesine getirebildim ki 40'a kadar gidiyor aslında. Ben genelde 23 seviyesinde tutuyorum. Bu seviyede ses dışarı çıkmadan içerden gayet güzel ses alıyorum. İstediğim zaman ayarlarla oynayıp çok daha güçlü ses almam mümkün. Arka koltukta oturarak denemedim ancak, arkada oturanlar sesi biraz açınca sub'ın etkisiyle arkadan yumruk yer gibi hissetiklerini belirtiyorlar.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Pioneer + orjinal hoparlör kombinasyonunda 6- 8 ay içinde zaten yeni kapı hoparlörleri ihtiyaçı duyacaksınız :) . Tecrübe ile sabittir.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Çağlar Bayur

Hayatımda 1 tane isimdaşımı tanımıştım, Bu ne biçim forumdur ki 2 isimdaşımı daha tanıdım :)

Mehmet beye (birazcık) bu konuda katılamayacağım. Yeni kasa Focuslardaki 6000 serisi herhalde Ford un taktığı en kötü teyp ona katılıyorum, en basitinden ses yükseltirken bas kısması yapmıyor (eski kasalarda vardı) ancak kapılardaki hoparlörle 16.5 cm olduğu için baslar boğuluyor. Pioneer/Jbl gibi markaların 2 yollu 16.5 hoparlörleri ile en azından orta baslar ve tizler kendine geleceğinden orjinalliğe dokunmadan biraz daha tatmin edici ses alırsınız, veya bagaja ufak bir anfi ve 25-30 cm lik subwoofer koyarak biraz daha iyiye yönelebilirsiniz.

Tabiki ses sistemleri tamamı ile zevk/bütçe meselesi.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben 6000'i söküp Blaupunkt takmıştım.. Ses bana yetmişti..

Tabi ki sizin gibi profosyonellere yetmeyecektir..

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
(düzenlendi)

4 kapıyı da birden değişmelisiniz. yoksa ön arka aynı anda sesi açamassınız değişmeyen hoparlör boğulacaktır.

tarihinde Misafir tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Yok onlar sadece mondeo ya olur hatta mavi olması şart Aaaa aynı benim mondeo :p

2004 focusun ön kapısına takmıştım 6985 i fıstık gibi ses veriyordu. Biraz mdf çalışması gerekir. Kapı hoparlör yuvası biraz daha dar olduğu için 6985 lerin arka mıknatıs tarafı metalleri bu boşluğa dayanacak kadar bir mdf kestirin yani oval halka gibi. Yalnız ön tizlerin olduğu kısım kapı plastiğine tam değiyor, kapı döşemesini takarken fazla bastırırsanız döşemedeki plastik çatlıyor.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hoparlörler takılırken kapı döşeme macunları ve montajı hava geçirmeyecek şekilde yapıldı mı . Yapıldı ise çıkacak max. verimli ses budur bunun haricinde teybi değişmek gerekir. Veya teybe bir anfi+bir sub takmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Arkadaşlar gereken bilgileri zaten vermiş. ama bende birşeyler yazmazsam catlarım. öncelikle teybi bilmiyorum. kapı kabinlerine gelince for-x in oval coaxielleri cuk oturuyo(kalitesi tartışılır)

şunuda belirtiyim her türlü tekniği denedim ilk bass+anfiyle başladım nerelere kadar geldim. orjinal kabinlerele pioneer teyp kullandım jbl 75.4 anfi kullandım GTO2000 hala duruyo. cs 65.4anfiye hem bas hem kabin baglarsanız belli bir süre sonra anfi korumaya alıyo kendini.ses yok :o (tecrübeynen sabittir)

benden tavsiye; cs65.4 e kolonları baglayın bass için ayrı bi anfi alın orjinal teyple bile calışır ama pioneerde %40 artış olur inanın.

component alın kapılar için ve fiyat perfornmans acısından söylüyorum magnat216 component tavsiye ederim. JBL bass ve anfiden(eski modelleri) ibaret benim için.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Teybiniz bundan mı

463d_1.JPG

Bundan sa

Yerine bunu takabilirsiniz..

Model No: CDX-FS307JD diye geçiyor..

c73d_1.JPG

Yorum bağlantısı
Onur Demir

Çağlar bey teybin cıkışları bukadar kabinle alakası yok orjinal kabinler okadarda kötü değil hani. ama ne yaparsanız yapın o kapılardan daha fazla ses gelmez, taa ki anfi alana kadar. hah belki şöyle olabilir mesela bende yaptıgımda gözlemlemiştim; pioneer 5950 teyple beraber orjinal kapı kabinleri cok daha fazla ses cıkarıyo. ama cok uzun ömürlü olmaz. orjinale denk teypler haricinde bir teyp kullanırsanız kumandayı unutun. bence kesinlikle anfi çıkışı olan bi teyp takın derim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...