İçeriğe Yönlendir

98 mondeo ghia ,marea, brava, laguna


Guest Mustafa Can

Recommended Posts

Guest Mustafa Can

>>>Arkadaşlar emektar arabamı satıp yeni araba almayı düşünüyorum.aklımda bazı modeller var.aldığım zaman 5-6 sene binmek istiyorum.yani 2. eli çok tutsun gibi bir durumum yok.konfor ve güvenlik arıyorum.bütçem kısıtlı.özellikle aklımdaki model 98 mondeo ghia.mondeo,marea.brava,laguna 1 olabilir.yıllık 15000 km den fazla yapmıyorum.mondeo da gözümü korkutan yedek parçası.aslına elim yakışıyor arabadan kendimce anlarım bazı işlerini hep kendim yaparım ve araştırmadan yedek parça almam ama sonuçta maaşlı kişileriz.motor yada şanzıman elimde kalırsa beni çok sarsar.sorunsuz bir arabaya binek istiyorum biraz da.siz ne düşünüyorsunuz ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bence temizse Mondeo güzelbir seçim olur ama çok iyi baktırmak lazım. Usta işi yarım ağız bakılmak değil.

Yorum bağlantısı
Okyay Pay
>>>.sorunsuz bir arabaya binek istiyorum biraz da.siz ne düşünüyorsunuz ?

AE101

Yorum bağlantısı

Aslında bahsettiğiniz araçların motor ve yürüyen aksam parça fiyatlarının birbirinden çok farklı olmadığını düşünüyorum. Kaporta ve özel parçalarda mondeo pahalıdır belki ama kasko yaptırarak en azından bu sorunu (kaporta, tampon vb.) bertaraf edip, diğer aksamlardaki parçaları ise en kötü ihtimal çıkmacılardan bularak keyfili şekilde mondeonuzu kullanabilirsiniz. Mondeo piyasada oldukça çok ve çıkmacılarda her türlü parçası kolayca bulunuyor. Zaten bulacağınız araç biraz bakımlıysa belki masraf bile çıkarmayabilir. Sonuç olarak mondeo seçenekleriniz arasında en iyi alternatif.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Eski arabanız neydi?

Benim eski megan öneresim geliyor ama... hem ucuz hem sağlam hem büyük. laguna dan uzak durun bence eskilerin parçası aniden yükseliyor. güzel araba ayrı mesele.

ae101 denilen orijinal corolla ise yüzü eskimiş bir araç. belki mevcut aracınızı kullanmanız en hayırlısıdır. Bir kriz kapıda çünkü..

Yorum bağlantısı
Hulusi Senih Kocaman

Benim naçizane düşüncem; Ford Mondeo iyi bir seçim, ebat olarak haz veren ve uzantısı tarihe imzasını atmış Ford Sierra'ya kadar uzanan bir araç. Ancak sorunsuz araç yoktur, her aracın zayıf bir noktası vardır ki bunların üstesinden gelebilirsiniz sanıyorum lakin otomobillerin hepsini insanlar yapıyor. Parça problemi dersek, çoğu bulunabiliyor ve bazı parçalar ilginçtir ki Berlin duvarının yıkılmasından beri aynı. Neyse kısaca ne Fiat ne de Renault size Mondeo lazım.

Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Can

>>Cevaplara teşekkürler arkadaşlar.sorunsuz araba yoktur demiş arkadaşlar haklısınız nasıl ki dırdır yapmayan bayan yoksa sorunsuz arabada yoktur fakat az sorunlu araba vardır bence.şu anda elimde2005 model araba var ama elimin değmediği yer kalmadı desem yeridir.arabada direksiyonla vitesten başka parçasını bilmeyen birisi için şu anda acemi bir usta kadar bilgili yaptı beni.rölanti sensöründen tut,hava kelebeğine kadar kendim temizliyorum buradaki usta yokluğundan.Demek istediğim en azından durmadan arıza çıkaran bir araç istemediğimdi.babamda orjinal 91 corolla var ve 10 seneden beri anahtar değmedi desem yeridir.(balata,yağ,su dışında).inanın babam arabanın sadece camsuyunun nerden koyulduğunu bilir.ama sanayiyede gitmişlği sayılıdır.1 kere debriyaj balatası için,2 kere fren balatası için ve 2 kere antifiriz değişimi için.bunu dışında gitmişliği yoktur desem yeridir.

Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Can

>>Galip Bey teşekkürler yardımınız için.araba çok temiz gözüküyor.yanlız ben özellik ve konfor olarak bir üst sınıf düşünüyorum.mondeo yada laguna gibi bişey düşünmemin sebebi bu.

Yorum bağlantısı
Utku Çay

Valla bi arkadaşın Laguna sı vardı, zor bela sattı, arabası için 100bini geçince bunlar sorun çıkarıyor diyordu ve kurtulduğunu söylüyordu

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...