İçeriğe Yönlendir

GLX'te kapı yuvalarındaki çıkıntı


Ali Turhan Baş

Recommended Posts

Ali Turhan Baş

a21qf4.jpg

a12su6.jpg

Bu iki resimdeki çıkıntıları yeni fark ettim.Bizim 2006 Connect'te enim olmamakla birlikte bu çıkıntılar yok.Sanırım bu çıkıntıların amacı kapıların tam oturmalarını ve ses yapmamalarını sağlamak.

1) GLX kullanıcıları kapı tıkırtılarından şikayetçi mi?

2)Eğer GLX'lerde kapı tıkırtıları bizim Connect'lerden az ise bizim araçtaki parçaları resimlerdeki GLX'in parçaları ile değiştirirsek tıkırtı problemi çözülür mü?

3)Sorun tam olarak çözülmese dahi (servise götürünce malum bölgelere sünger tıkıyorlar) bu çıkıntılı parçalarla servislerin yaptıkları sünger işlemi daha etkili olur diye tahmin ediyorum.Böylece tıkırtı problemine bir çözüm getirilebilir miyim?

Yorumlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

Not:Resimler "Pas lekesi ve rüzgar sesi" topiğinde Bülent Tekcan isimli üyeden (resimler üzerinde tadilat yaptım biraz) alıntıdır.

Yorum bağlantısı
Ali Turhan Baş

Evet arkadaşlar bugün kontrol ettim.Yukarıdaki resimlerde gösterdiğim parçalardaki çıkıntılar 2006 model Connectte bulunmuyor.Bu da kapının lık lık şeklinde ses yapmasına sebep oluyor.Bu parçayı değiştirerek bu sesten kurtulabiliriz gibi geliyor.

Bizim araç babamın olmasından dolayı bu parçaların değişimi için babamı ikna etme çabalarım sürüyor.Eğer ikna edebilirsem sonucu buraya yazarım.

Bu arada bagaj tarafından gelen bir gıcırtının yerini daha buldum.İnce bir gıcırtı bu.Bu ses arka kelebek camlarının hemen altındaki gri, bagajın yanını kaplayan (kriko bölmesinin üstündeki) parçanın bagaj örtüsünün tırtırlı zeminlerden geçerkenki baskısından dolayı altındaki kaportaya sürtmesinden kaynaklanıyor.Bagajında bu seslerden olan arkadaşların buralara da bakmaları yararlıdır.Çözüm ise parçanın sökülüp içeriye bir yüzü yapışkan olan süngerlerden yapıştırmak çözüm olabilir.

Manavgatta yollar taş döşeli olduğundan tıkırtı ve gıcırtılar gerçekten can sıkıyor.Yeni gıcırtılar ve çözümler buldukça buraya yazmaya çalışacağım.

Herkese saygılar.

Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar

2. resim sanırım kapı üstünde ki parça. bizdeki parçada da çıkıntı yok ama ses yapmıyor okadar. sadece araç farklı bir dengeye geldiğinde hafiften gıcırdıyor. başka bir ses duymadım ben şahsen.

Yorum bağlantısı
Mustafa Alemdar

kullanışlı olmaz çünkü açıp kapanırken yıpratıp söküp atıcaktır.

Yorum bağlantısı
Ali Turhan Baş

Servis buralara sünger tıkıyor sadece.O da bir süre sonra yırtılıp çıkıp gidiyor sonra tekrar tıkır tıkır lık lık.Kafayı yiyor insan.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...