Selahattin Koç 17 Nisan 2008 Paylaş 17 Nisan 2008 arkadaşlar benim focusta tampon altı plastiği yok.aracı aldığımızda yoktu.araba önden ve yandan görünüşte çok çirkin duruyor.arkadan öne doğru baktıkça araba giderek sivrileşiyor gibi gözüküyor.önü çok kısa ve sivri görünüyor.sis farı ve o plastik olmadığı için görüntü çok kötü.o plastiği ankaradan hesaplı fiyata alabileceğim bir yer varmı.ne kadardır onun fiyatı.birde o plastiği ben takabilirmiyim.sadece vida ile sıkılıyorsa kolay gibi gözüküyor.yok başka türlü monte ediliyorsa orasını bilemem. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Nisan 2008 Paylaş 17 Nisan 2008 Kendiniz takamazsınız... 100 lira civarında olmalı... Yorum bağlantısı
Çağdaş Yalman 17 Nisan 2008 Paylaş 17 Nisan 2008 gectiğimiz yazın bende sormuştum 151 ytl demişti yetkili vede kazıkcı servis bende taktırmamıştım.... halada taktırmadım... o fiyata taktırmamda... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Nisan 2008 Paylaş 17 Nisan 2008 Ben, sondan ikinci tilkiye çarpışımda eğildiği için (içinde çelik parça vardır, sadece plastikten ibaret değildir, tamponu düzgün tutan o parçadır) 90 lira + kdv gibi bir fiyata almıştım.. Yorum bağlantısı
Ahmet Kalkan 17 Nisan 2008 Paylaş 17 Nisan 2008 Özellikle önden bir yere park ediyorsanız genelde teretuvar eğiyor o plastiği , yamuluncada düzelmiyor . Her yamulduğunda değişmeye kalkılırsa altından kalkılamaz bence... Benimki hafiften yamulmuştu .Serviste bir eleman çıkardı iç kısmından çekiçle vurarak düzeltti.Yuvasına takıp alttan yine çekiç yardımıyla taktı.(yanlış hatırlamıyorsam vida falan yoktu).İçinde çelik varmış o plastiğin. Yorum bağlantısı
Selahattin Koç 17 Nisan 2008 Yazar Paylaş 17 Nisan 2008 teşekkür ederim.bi ara taktırmam lazım.yoksa görüntü çok kötü.sizce taktırıyımmı.çokmu yamuluyor.onu taktıktan sonra yerlere veya kaldırımlara çok mu değiyor.bizim buraların yolu çok kötü.her taraf tümsek ve çukur.birisine vurmamak elde değil.takacam iki sonra eğilip yamulacak.ben sadece görüntü olsun diye istiyorum Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 17 Nisan 2008 Paylaş 17 Nisan 2008 Ben askerdeyken kızkardeşim Kayseri'de tamponu çatlatmış. Kayseri sanayide tamir ettirmiş, plastiği de değiştirmişler. Şimdiki sırf plastik esnek birşey. İçinde metal yok ve kaldırıma vurunca hiçbirşey olmuyor. Bulursanız öyle birşey taktırın tavsiye ederim. Yorum bağlantısı
Harun Ceyhan 17 Nisan 2008 Paylaş 17 Nisan 2008 aldığımda benimki de baya yamulmuş ve eskimiş gözüküyordu. değiştirmek istedim. kayseri serviste 130 ytl dediler 15 gün önce... geçen hafta tampondaki çizikleri boyatırken çıkarıldı. o eskimiş ve yamulmuş şeyi de tekrar taktırmadım. çok kötü de gözükmüyor bu haliyle bence ama yenisini alacağız sanırım... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 17 Nisan 2008 Paylaş 17 Nisan 2008 Ben askerdeyken kızkardeşim Kayseri'de tamponu çatlatmış. Kayseri sanayide tamir ettirmiş, plastiği de değiştirmişler. Şimdiki sırf plastik esnek birşey. İçinde metal yok ve kaldırıma vurunca hiçbirşey olmuyor. Bulursanız öyle birşey taktırın tavsiye ederim. Ön tampondaki tampon alt lastiğinin içinde boydan boya çelik parça vardır... Eğildiği zaman düzelmeyen bu parçadır... Ancak bu lastiğin içindeki çelik kısım incedir.. yani lastik 8 santim ise üst 1 santimlik kısmında çelik bant vardır... Bu çelik kısmın hasar görebilmesi için tamponla birlikte sertçe veya sivri bir yere vurmanız gerekir... Kaldırıma takmakla falan kolay kolay deforme olmaz... Alt kısmı sürtmelerde falan esneyecek eğilmeyecek şekildedir.. sadece plastiktir... Yorum bağlantısı
Harun Ceyhan 17 Nisan 2008 Paylaş 17 Nisan 2008 az önce sivas yetkili servisini aradım. 103 YTL dedi fiyatına.kampanya varmış kdv hariç fiyatından veriyorlarmış. işçilik hariç. işçilik fiyatı da 20 ytl kadar tutar dedi... herşey dahil yine 125i buluyor... Yorum bağlantısı
İsmet Oruç 17 Nisan 2008 Paylaş 17 Nisan 2008 Ankarada Tampon Bıyığı'da diyorlar o parçaya Ben Bıyığa karşı olduğum için çıkardım.Böyle daha hoş duruyor Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 18 Nisan 2008 Paylaş 18 Nisan 2008 Ön tampondaki tampon alt lastiğinin içinde boydan boya çelik parça vardır... Eğildiği zaman düzelmeyen bu parçadır... Ancak bu lastiğin içindeki çelik kısım incedir.. yani lastik 8 santim ise üst 1 santimlik kısmında çelik bant vardır... Bu çelik kısmın hasar görebilmesi için tamponla birlikte sertçe veya sivri bir yere vurmanız gerekir... Kaldırıma takmakla falan kolay kolay deforme olmaz... Alt kısmı sürtmelerde falan esneyecek eğilmeyecek şekildedir.. sadece plastiktir... Mehmet Bey, benimkini elle kökünden kıvırabiliyorsunuz o kadar esnek. Ben de tamponun tamir gördüğünü zaten o plastiğin esnekliğinden anladım. Kızkardeşim bana söylemediydi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Nisan 2008 Paylaş 18 Nisan 2008 Çelik bant olmasa o parça tamponda durmaz ve düşer... Yorum bağlantısı
Selahattin Koç 18 Nisan 2008 Yazar Paylaş 18 Nisan 2008 o zaman burda anlatılanlara göre rıdvan kardeşin aldığı plastik tampon bıyığı daha iyiymiş.hemde hesaplıdır.şimdi orjinal olan çelikli tipte alsak bi zarar gelse bidaha telafisi yok.düzeltme imkanı yok.plastik en iyisi bence darbelerde esner sonra eski şeklini geri alır Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 18 Nisan 2008 Paylaş 18 Nisan 2008 o zaman burda anlatılanlara göre rıdvan kardeşin aldığı plastik tampon bıyığı daha iyiymiş.hemde hesaplıdır.şimdi orjinal olan çelikli tipte alsak bi zarar gelse bidaha telafisi yok.düzeltme imkanı yok.plastik en iyisi bence darbelerde esner sonra eski şeklini geri alır İyide... iki çeşit tampon lastiği yokki... Hepsi plastik... Yorum bağlantısı
Selahattin Koç 18 Nisan 2008 Yazar Paylaş 18 Nisan 2008 (düzenlendi) mehmet abi rıdvan bey öyle deyince bende bi kaç çeşidi var sandım.bakalım ankarada uygun bir yer bulursam alacağım 20 Nisan 2008 tarihinde I??l Tahan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ozan Yıldırım 18 Nisan 2008 Paylaş 18 Nisan 2008 Arkadaşlar o plastik sorununu bende yaşıyordum düne kadar. Bir kaç kez park etme esnasında fazlasıyla esnettim farkında olmadan ve baya bi deforme olmuş, tam ortadan açılıp sarkmış haldeydi. Metal kısmını torna ile açtırıp oturtmaya çalıştım ama olmadı. Bende sarkan ve açık kalan kısmından tutup, tamponu desteklemek kaydıyla, dışarıya doğru fazlaca esnettim ve metal esnettiğim formda kaldı. Sonra hafif gerdirerek oturttum ve hiç sorun kalmadı. Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 20 Nisan 2008 Paylaş 20 Nisan 2008 Çelik bant olmasa o parça tamponda durmaz ve düşer... Mehmet Bey sizi inandıramayacağız galiba. :mellow: Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 20 Nisan 2008 Paylaş 20 Nisan 2008 Mehmet Bey sizi inandıramayacağız galiba. :mellow: I-ıh mümkün değil... Çünkü sayısını hatırlayamadığım kez düzelttirdim veya değiştim ben bu parçadan... Aslında aynı şeyden bahsediyoruz... Bundan eminim... Yorum bağlantısı
Rıdvan Bakkal 20 Nisan 2008 Paylaş 20 Nisan 2008 I-ıh mümkün değil...Çünkü sayısını hatırlayamadığım kez düzelttirdim veya değiştim ben bu parçadan... Aslında aynı şeyden bahsediyoruz... Bundan eminim... Tampon değişmeden önce dediğiniz plastikten vardı. Birkaç kere kaldırıma sürtünce yamulmuştu. Şu an üzerindekiler yamulmuyor. Çünkü içinde birşey yok. Bu konuda da daha fazla ısrara gerek yok. Yorum bağlantısı
Fahrettin Karakoç 20 Nisan 2008 Paylaş 20 Nisan 2008 Benim tampon altıda ortasından sarkık 35-40 cm kadar Öyle duruyor çok çirkin Focus sevdalısı Mehmet Bey görmesin öyle bir focusu haklı olarak söyleyeceğini söyler Servise gösterdim tamamı değişecek dedi 100 ytl + kdv civarı demişti Bosch serviside sarkan yeri onarırız dedi oraya yaptırmayı düşünüyorum Yorum bağlantısı
Gökhan Turan 31 Mayıs 2008 Paylaş 31 Mayıs 2008 benimkisinde celik şerit var içinde.yerinden cıkmıstı.Tornovidayla oturmayan kısmı genişletip oturtum fakat tekrar cıkmaya baslıyordu bir süre sonra.ben de içeriden banlatım şimdilik böyle idare ediyorum.yakın zamanda tamir ettirmem gerek sanırım. Yorum bağlantısı
R.Bahadır Irmak 31 Mayıs 2008 Paylaş 31 Mayıs 2008 Tampon altı plastik konusunda herkes bi sorun yaşamış sanırım,yamuk hali estetik açıdan gözüme hoş gelmediği için bende kendi aracımdakini bugün düzelttirdim.. Yorum bağlantısı
Ruhi Gökhan 31 Mayıs 2008 Paylaş 31 Mayıs 2008 Bu kış arabanın önü kara saplanmıştı,yerinden çıktı, taktıktan sonra yeniden çıkınca servisdeki arkadaşın yanına gittim. Liftte kaldırdı, elini arkadan destek yapıp plastik çekiçle tamponun alt kısmından ön tarafına korkusuzca vurdu, cukka yerine oturdu, tampona hiç birşey olmadı. Bu şekilde yerine oturtabilirsiniz. Yoksa uğraşmayın elle çektirmeyle oturmuyor, bir müddet sonra çıkıyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts