İçeriğe Yönlendir

Ford Fusion 1.6 TDCİ 53.000 km izlenimleri


Fahri Fatih Özer

Recommended Posts

Fahri Fatih Özer

Tam 53.000 km olmuş. Değerlendirmeye yaşadığımız sorunlarla başlamak gerekirse en fazla başımı ağrıtan problemin ses şikayetleri olduğunu söylemem gerekir. Konsoldan, bazen kapılardan kimi zaman da bagaj kısmından gelen sesler oldu. Sık sık servise gittim. Sorunların büyük bir kısmını çözdüler diyebilirim. En son gidişimden bu yana ses problemi yaşamıyorum. Ama sert olan süspansiyonun doğal sonucu olsa gerek bundan sonra da bu problemleri yaşayacağım. Zaten aracın garantisini uzatmayı biraz da bundan istedim.

Perfromans ve motor konusunda 90 beygirlik motor daha önce de forumda konuşulduğu gibi hem performanslı hem de yakıt bakımından tasarruflu. Henüz bir problem yaşanmadı. Hatta araç sollarken ve rampalarda insana verdiği keyif her geçen kilometrede biraz daha artıyor diyebilirim. Fakat avrodizelin 3130 olduğu düşünülürse tasarrufun boyutlarını - özellikle şehir içinde - düşünmek gerekir . Artık iki yıl öncesinin tasarrufu pek yok gibi.

Araç yüksek olmasından ve görüş açısının son derece geniş olmasından dolayı şehir içinde kullanımı kolaylaştırıyor. Fakat özellikle tümseklerden ve çukurlardan geçerken başınızı tavana vurabiliyorsunuz. 50000 kmyi devirsem de bu süspansiyona daha alışamadım. Honkok optimo marka lastikleri değiştirmeyi düşünüyordum ama lastikçi 10-15 bin km daha yol yapabileceğini söyledi. Ama sanırım ben o kadar beklemeyeceğim.

Araçta şimdiye kadar filmden ve portbagajdan başka değişiklik yapmadım diyebilirim. Ama motor sesi konusunda güzel bir yalıtımı ciddi ciddi düşünüyorum. Bu konuda arkadaşların görüş, öneri ve tecrübelerine herzaman açığım ayrıca ihtiyacım da var. Motor sesi yalıtımını halledebilirsem sırasıyla alt aydınlatma, submarin ışık, hatta ve hatta aynalara sinyal bile düşünmekteyim. Ha bu arada forumda daha önce de belirttiğim üzeri çiçekçinin atan cam filmlerini de değiştireceğim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Motor sesi yalıtımı çok zordur. Tanınmış firmalar bile (Ziebart gibi ) çamurluk , lastik ses yalıtımı sunar! motor değil. Motor yalıtımı dediğiniz an torpidonun ve motorun arka kısmının sökülmesi ve işlem yapılması gerekir ki masrafı işin boyunu aşar. Yapılmaz diye birşey yok ama masrafa değer mi ona bakmak gerekir.

Yorum bağlantısı
Ömer Açay

hemşerim nice uzun km lere.sana bi sorum var servis olarak nereye gidiyosun.bide fethiye'de fordun servisi açıldı.hiç oraya gittin mi?

Yorum bağlantısı
Fahri Fatih Özer

Teşekkür ederim Ömer Bey. Servis olarak Denizli'ye de , Muğla Helvacıoğluna'da , Antalya Bilallere de gittim. Periyodik bakımda yapılan işlemler standart olduğu için çok fark etmiyor, ama özellikle ses şikayetleri için gittiğim de Denizli yargül şimdiye kadar hep ilgili davranmıştır. Antalya Bilaller'de de Yazırlı bir usta var. yanlış hatırlamıyorsan ismi Ömer olacak. O da epey ilgilenmişti. Fethiye'ye yeni açılan Ford servisine hiç gitmedim. Yanlış bilmiyorsam çevre yolu kenarına açılacak olan servisten bahsediyorsunuz.

Yorum bağlantısı
Ömer Açay

renault servisinin bitişiğine açıldı adı fetar çevre yoluna yapılan daha inşaat halindeydi en son

Yorum bağlantısı
Fahri Fatih Özer

Bu dediğiniz servis özel servis mi yetkili servis mi? Bu hafta sonu ordan geçtim ama dikkat etmedim, büyük bir yer mi ?

Yorum bağlantısı
Ömer Açay

ben 1 ay önce çalışmalar varken arabaya aksesuar yaptırmak için uğramıştım.daha açılmadı dediler ismimi falan kaydettiler bugün mesaj çekmişler 25 nisanda açılışı varmış.adı fetar tam renoult servisi ile bitişik renault servisi ile ortak olabilir

Yorum bağlantısı
Guest fatih ?s?k

ben tekerlek sesi yalıtımı yaptırmayı düşünüyorum kaça patlar acaba bildiğimden değil ama adını sık duyduğum için bir güven oluşturdu benmde ziebart marka iyi olur mu? Ve kaça patlar?

Yorum bağlantısı
Fahri Fatih Özer

O konuda bir bilgim yok ama ben de motor yalıtımı düşünmüştüm Çağlar Bey maliyetli olacağını sözyledi vazgeçtim. Lastik sesi için izolasyon yaptıranlar mutlaka vardır onlar size yardımcı olacaktır...

Yorum bağlantısı
  • 7 ay sonra...
Mustafa Baş

abi konu hortlayacak ama sen Yatağan YEAŞ sitesindemi oturuyorsun arabayı gördüm gibide :)

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hakan Gürsu

Fusiona git gite kanım ısınmaya başladı, yaza doğru fiestamı satıp fusionun otomatik viteslisinden alıcam gibi gözüküyor...

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu
Fusion'a otomatik vites pek gitmez gibi ama...

Bildiğiniz kronik bir sorunmu var acaba, beni bilgilendirirseniz sevinirim.Bence otomatik iyi olur gibi 1.6 100 bg 1085 kg'mı cok güzel götürür gibi geliyo.

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Bildiğim kadarıyla 1.6 fusion'daki otomatik, Focustaki klasik, sorunsuz, taş gibi otomatik olmalı...

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu
Bildiğim kadarıyla 1.6 fusion'daki otomatik, Focustaki klasik, sorunsuz, taş gibi otomatik olmalı...

Bende öyle biliyorum, hatta fusionda focusta olduğundan daha iyi performans verir diye düşünüyorum.Çünkü fusion focustan yaklaşık 200 kg daha hafif, buda önemli bi avantaj bence.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...