İçeriğe Yönlendir

Fusıon 1.6 Tdci araç kullanımı


Vedat Yaman

Recommended Posts

Vedat Yaman

Merhaba arkadaşlar.16/4/2008 de Fusıon 1.6 tdi araç satın aldım. Bu aracı satın alırken araştırarak aldım. Fakat bu araçla alakalı geniş bir bilgiye sahibim diyemem. Genel olarak bu aracın kullanımında olsun yakıt tüketiminde olsun dikkat etmem gereken hususları benimle paylaşırsanız sevinirim. Saygılar.

Yorum bağlantısı
Fahri Fatih Özer

Ekonomik bir kullanım istiyorsanız 2500 devirde vites değiştirin aracı da 2000-2500 devirde kullanın. Stop etmeden önce 20-25 saniye kadar bekleyin. Hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Fatih Isık

stop etmeden önce beklemek, devirinde sürmek ve motor ısınmadan fazla motora yüklenmemek gerekiyor. Bakımlarını yaptırdıktan sonra arabanın arka bölümünden gelen sesleri pek kafaya takmazsan başka sorun çıkmaz

güle güle kullan

Yorum bağlantısı
İlker Demir

!.6 tdci için uzun rampalarda ne yapmak gerekir hangi devir daha iyi olur? Birde uzun yolda 90 km yerine 110 km hızla gidildiğinde yakıt çok etkileniyor mu? Ben karma bir sürüş sergilediğimden ölçme fırsatı bulamadım. Deneyimi olan arkadaşlardan bilgi almak isterim. Teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Fatih Isık

Ben izmir denizli arasında oldukça hızlı olarak gittim 133 kuruş yaktıydı o zaman mazot bu kadar değildi tabi. 90 la gidilse ne kadar azalır bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Mustafa Albayrak

hızlı kullanım: Otobanda kullandığım zaman (Kocaeli-Ankara) ortalama 112 km/h, en fazla 1.0 km/h (üç kez), bana göre ortalama 120-140 arası gittim :nazar:) ortalama yakıt 5,6 gösteriyordu. 320 km sonunda 20 lt yakıt aldım. kalan mesafeyi not almayı unuttuğum için belirtemiyorum.

Aracım da otobanda (Kocaeli-Ankara arası) bagaj tam dolu, hatta araç içinde de 40kg kadar yük ve bir yolcum vardı.

sakin ve yavaş kullanım: şehirler arası düz sayılabilecek bir yolda (Ankara-Aksaray) 90-120 km/h arası kullandım, (95-100 daha sıklıkla) şehir içi geçişlerle birlikte ortalama hızım göstergede 87km/h idi. ortalama yakıt tüketimim 4.3 gösteriyordu ancak, 680 km sonunda 32lt yakıt aldım. göstergede 225 km kalan mesafe görülüyordu.

Ankara-Aksaray arası 3 kez katedildi.

1.sinde bagaj tam dolu 3 yolcu vardı

2. ve 3. üncü yolculukta ise bir yolcu ve 10-15kg yük vardı.

Yorum bağlantısı
Mustafa Albayrak
(düzenlendi)

benim aracım 2008 model fusion 1.6 tdci lux

tarihinde Mustafa Albayrak tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Isık

Arkadaşlar ben lastik havalarını az basarak kullanıyırmuşum bir kaç aydır. Geçen hafata Aliağa'dan mazot alırken hem bar hem psi gösteren bir kompresör vardı kitapçıktan bar olarak verilen değerlerde lastikleri şişirdim. Yakıt tüketimi 90 la giderken 4.7 ye düştü. Tabi biraz daha gidince sıkıldım bastım gaza şu anda önceden 5.9 olan yakıt tüketimi 5.1 oldu. Bu fark sadece lastik basıncından.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...