Ahmet Ercan 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 Bence aracın orjinalini bozmamak benzin enjektörlerini yerinden oynatmamaktır neticede araç benzinli. Ben tartarini taktırdım manifolt delindi fakat benzin enjektörleri orjinal yerinde duruyor.Şuan 2 depo lpg kullandım benzinden bir farkı yok.gerekirse sadece manifoltu değiştirerek aracı orjinaline getirebilirim.Netiçede benzine taklit edip 1,2fazla bir akaryakıtı pistonlara püskürten bir sistem.selamlar Yorum bağlantısı
Özcan Şengül 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 brc yetkili bayii olmamız sıfatı ile size bu konuda bilgi aktarayım pipo uygulaması brc nin patentli bir uygulamasıdır ama her araca uygulanması mümkün değildir bunda amaç emme manifoltunu delmeden montaj yapmaktır ve sistem olarak hiç bir sakıncası yoktur uygulanamama sebebi enjektör kütüğünün konumu ve pipo takımı sonrasında mesafe kalıp kalmadığıdır örneğin mondeo da uygulanamamaktadır ayrıca manifolt plastik değil de alüminyum ise delme esnasında doğru olan manifoldun sükülmesi ve motorun içine partikül kaçmadan delinmesidir buradan kaçacak bir al parçası piston başına yapışması durumunda çok ciddi hasara sebebiyet verebilmektedir brc bu sisteminin diğer markalarda kullanılmasının tespiti durumunda kanuni işlem uygulamaktadır ayrıca monte edilen enjektör değil enjektörün manifolda giriş hortumudur lpg enjektörü yapı olarak benzin enjektöründen oldukça farklı olduğundan çalışma esnasında bir uyum sorunu olmamaktadır önemli olan enjektörlerin polarizasyonlarının monte eden tarafından doğru şekilde yapılmasıdır Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce 28 Ocak 2010 Paylaş 28 Ocak 2010 "2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu‘ nun 32.Maddesi gereğince araçta yapılan her türlü tadilat 30 gün içerisinde tescili yapan kuruluşa bildirilmek zorundadır. Yetkili firmalarda araçlarınıza yaptırdığınız LPG dönüşümü sonrası düzenlenen Montaj Tespit Raporu‘nu istasyonlarımızda onaylatılıp 30 gün içerisinde aracınızın bağlı olduğu trafik şubesine bildirilmek ve LPG dönüşümünü araç ruhsatına işletmek Karayolları Trafik Kanunu gereği zorunludur. Montaj Tespit Raporları‘ nı 30 gün içerisinde istasyonlarımızdan onaylatmayan araçlar hakkında trafik tescil şubelerine araçların trafikten men edilmesi için gerekli bildirimler yapılmaktadır. Aracınızda yapılan her türlü tadilatı mutlaka ruhsatınıza işleterek ilgili kanunlardan dolayı olan yükümlülüklerinizi yerine getiriniz."Hocam kalibrasyon ayarındandır muhtemelen, şuan servisler yoğunluktan dolayı yol ayarını yapmıyorlar, araç sabitken ayar yapıp gönderiyorlar, usta bilg ı bağlasın lpg ECU suna ve birikte yola cıkın, o zaman sorun çözülecektir muhtemelen, ben yaklasık olarak 13 bin km dir kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım LPG den. Bilgi için teşekkür ederim, yarın yol kalibrasyonu için tekrardan uğrayayım ustanın yanına, sonrasında da ruhsata işletme işlemlerini halledeyim. Davut bey, sizin 100kmdeki lpg tüketiminiz kaç litre acaba? Yorum bağlantısı
Davut Çavdar 29 Ocak 2010 Paylaş 29 Ocak 2010 Bilgi için teşekkür ederim,yarın yol kalibrasyonu için tekrardan uğrayayım ustanın yanına, sonrasında da ruhsata işletme işlemlerini halledeyim. Davut bey, sizin 100kmdeki lpg tüketiminiz kaç litre acaba? Hocam şöyle cvp vereyim, benimki küçük tank olduğu için genelde 28 litre alıyor, son zamlarla 52 lira tutuyor, ve ben bu gazla 320-330 km gidiyorum. Buna göre 100 km de ort 8,5 lt gaz oluyor o da km de ort 15-16 kurus oluyor.. Umarım anlatabilmişimdir Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2010 Paylaş 29 Ocak 2010 Hayırlı olsun. Detaylı kullanımızdan sonra yorumlarınızı bekliyoruz. Kit olarak fazla tercih edilen bildiğim kadarıyla kaliteli bir marka tercih etmişşsiniz. Umarım sorunsuz bir şekilde uzun yıllar kullanırsınız. Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce 29 Ocak 2010 Paylaş 29 Ocak 2010 (düzenlendi) Hocam şöyle cvp vereyim, benimki küçük tank olduğu için genelde 28 litre alıyor, son zamlarla 52 lira tutuyor, ve ben bu gazla 320-330 km gidiyorum.Buna göre 100 km de ort 8,5 lt gaz oluyor o da km de ort 15-16 kurus oluyor.. Umarım anlatabilmişimdir ozaman bu lpg bedava bugün sabah gittim ince ayar yapalım, sabitteyken ben problem görmediğim için bişi yapmamıştım dedi, bir de aracın lpg'ye alışması gerekir dedi, bir kaç depo bitir gitmeden tekrardan gel bir daha cihaza bağlayıp kalibrasyon yapalım dedi, şimdilik ince ayar sonrası biraz iyileşme var gibi ama bakalım birkaç depo lpg bitirim ondan sonra tam düzelir inşallah, Hayırlı olsun. Detaylı kullanımızdan sonra yorumlarınızı bekliyoruz. Kit olarak fazla tercih edilen bildiğim kadarıyla kaliteli bir marka tercih etmişşsiniz. Umarım sorunsuz bir şekilde uzun yıllar kullanırsınız. Teşekkür ederim , mütemadiyen izlenimlerimi, soru ve sorunlarımı paylaşmaya çalışacağım bi mani olmazsa. :) 29 Ocak 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 31 Ocak 2010 Paylaş 31 Ocak 2010 98 fiesta da zavoli kit kullanmaktayım 1.25 motor için herhangi bir sorun çıkartmadı. 100 km de şehiriçi 9 lt civarı yakıyor bilgilerinize... Yorum bağlantısı
Misafir 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 BRC taktırdığım usta bu sisteme pek sıcak bakmıyor gibime geldi, avantajı kadar dezavantajı da vardır muhtemelen. Ayrıca focus 1 için uygun bulmadığını söylemişti. BRC 24 my07 kit taktırdım, memnunum. Arıza ışığı hiç yanmadı çok şükür. Yorum bağlantısı
Hayrettin Gücin 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 BRC taktırdığım usta bu sisteme pek sıcak bakmıyor gibime geldi, avantajı kadar dezavantajı da vardır muhtemelen. Ayrıca focus 1 için uygun bulmadığını söylemişti. BRC 24 my07 kit taktırdım, memnunum. Arıza ışığı hiç yanmadı çok şükür. ümit bey bence sizin usta bilmeden bi laf etmiş yada şirinlik olsun diye laf ola beri gele yapmış tamam focus a pipo olmuyor ama olumsuz oldugu için degil sadece yeri uygun olmadıgı için, benim aracıma ben özellikle pipo olmasını istedim ve baktılar uygun durumda oldugunu görünce hemen takılda bu durumda benim arac uygunsuz olması lazım ama öyle degil işte 16 aydır sorunsuz ve memnunum bu pipo uygulamasından bende sizinle aynı sistemi kullanıyorum Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce 1 Şubat 2010 Paylaş 1 Şubat 2010 Toplamda 175 km, bunun 35-40 kmsi ş.içi kalanı ş.dışı, şehir içinde de sakin kullandım ş.dışında da sakin kullandım, ş.dışında 90'ı geçmedim.(bir ara otobana girdim orda 120 ile devam ettim sollamalarda 130a kadar çıktım.- toplamda 5 km falandır-)Toplam 14 lt yakmış,km'ye 15.6 krş yakmış, bir de depoyu 2 defa tam doldurdum ikisinde de pompa otomatik olarak dolumu bitirmedi,dolum iyice yavaşlıyor duracak gibi oluyor ama çook yavaş da olsa dolmaya devam ediyor ikisinde de pompacı pompayı kendisi durdurdu, acaba şamandırada problem mi var? Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce 2 Şubat 2010 Paylaş 2 Şubat 2010 Bugün lpg'cinin yanına uğradım, durumu anlattım, depoyu tam doldurduğumda otomatik olarak durmuyor dedim,sonra opetten gene gaz aldık gene durmadı, yaşlıca bir amca kışın basınç fazla olur ondan yapar falan filan bişiler anlattı ama çok saçma şeylerdi söyledikleri, sonrasında oranın diğer bir yetkilisi de durum normal korkacak birşey yok her seferinde depo tam boş iken en fazla 65 tl'lik gaz alırsın problem olmaz dedi, birşey olmaz dese de, ben depoyu bitirdikten sonra gene geleyim şu şamandırayı bi değiştirelim dedim çok şükür ona itiraz etmedi, bahtsız bedevi gibi oldum, önce sıfır açılan paketten enjektörler arızalı çıktı şimdide şamandıra, inşallah başka şeyler arızalı çıkmaz Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Şubat 2010 Yazar Paylaş 2 Şubat 2010 Çıkaaar çıkar... Lpg bu... oynamadan olmaz Ben 2 yıldır lpg gösterge ışıklarını kafama göre ayarlayamadım... Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 2 Şubat 2010 Paylaş 2 Şubat 2010 Çıkaaar çıkar... Lpg bu... oynamadan olmaz Ben 2 yıldır lpg gösterge ışıklarını kafama göre ayarlayamadım... Işık değilde analog gösterge olsa süper olacak. Her şeyi yapıyorlar, daha düzgün gösterge yapamıyorlar. O depodaki manyetik zımbırtıya paralel bir analog gösterge araç içine neden yapılmıyor anlamıyorum ustaya dedim öyle basit değl o iş diyor Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce 2 Şubat 2010 Paylaş 2 Şubat 2010 (düzenlendi) Çıkaaar çıkar... Lpg bu... oynamadan olmaz Ben 2 yıldır lpg gösterge ışıklarını kafama göre ayarlayamadım... varsın problem ışık olsun abi, başka problem, sıkıntı çıkarmasında bana mustafa bey aslında becerilemeyecek birşey değil, forumda görmüştüm. volvo aracın orijinaline koymuştu öyle bir gösterge, benzin göstergesinin hemen yanındaydı ama resmin nerede olduğunu bulamadım 2 Şubat 2010 tarihinde Misafir tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Fatih Kasa 2 Şubat 2010 Paylaş 2 Şubat 2010 Şamandıra Ayarını bir kaç tankı keserek dışarıda görerek yapsalar sonrada asıl montajı yapsalar hiç bi sorun kalmaz, Servislere önerilir. Analog gösterge yapılması ise biraz zor olur çünkü gaz basınç altında ve bunu analog olarak etde etmeniz sızdırmazlık açısından sorun yaratabilir. Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce 2 Şubat 2010 Paylaş 2 Şubat 2010 http://img682.imageshack.us/i/28012010001y.jpg/ (motor soğutma suyunu bağladıkları parça,) http://img522.imageshack.us/i/28012010004.jpg/ (motor kısmında bitmiş hali) http://img684.imageshack.us/i/28012010003.jpg/ cep telefonumla çekmiştim, fotoğraf mak.si bozulduğu için şimdilik cep telf. kalitesinde malesef deponun resmini de yarın çekip buraya koymaya çalışırım simit depo için fark istemediler, 1500 tl peşin verdim. bir de kırmızı antifreeze'in içine shellden alınan mavi antifreeze koydum, sanırım birbirinin özelliğini bozuyormuş, o sebeple motor içindeki kanallar ve borular iyice yıkandıktan sonra tekrardan kırmızı antifreeze eklendi sıfırın altında 42 dereceye ayarlandı Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce 3 Şubat 2010 Paylaş 3 Şubat 2010 http://img62.imageshack.us/i/03022010003.jpg/ http://img693.imageshack.us/i/03022010001.jpg/ http://img25.imageshack.us/i/03022010004.jpg/ http://img46.imageshack.us/i/03022010005.jpg/ http://img693.imageshack.us/i/03022010006.jpg/ http://img528.imageshack.us/i/03022010007.jpg/ http://img51.imageshack.us/i/03022010008.jpg/ http://img4.imageshack.us/i/03022010009.jpg/ http://img710.imageshack.us/i/03022010010.jpg/ http://img25.imageshack.us/i/03022010012.jpg/ gaz dolum ağzının tampondaki yeri http://img25.imageshack.us/i/03022010011.jpg/ motor bölümündeki lpg enjektörlerinin son hali depo yaklaşık olarak yarım santim yukarıda kalıyor, (serçe parmak kalınlığında) Yorum bağlantısı
Ufuk Süleyman Nakış 7 Şubat 2010 Paylaş 7 Şubat 2010 Herkese merhaba arkadaşlar forumda yeniyim ilk mesajım olacak üstadlara bir soru sorayım lpg'de giderken bildiğim kadarı ile yol bilgisayarı çalışmıyor ama bilgisayardan benzine bakıyorum lpg de gitmeme rağmen benzin eksiliyor. ilk depom tüpü yeni taktırdım henüz ölçemedim ne kadar yaktığını Atiker marka taktırdım araba 2006 focus ghia 1.6 sizce hem benzim hem lpg yakması biraz tuhaf değil mi? her ikiside sürekli eksiliyor? Ankara şehir içi kullanıyorum. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2010 Yazar Paylaş 7 Şubat 2010 Benzin eksilmiyor.. Arabanız eksildiğini sanıyor... Yol bilgisayarının da çalışmayan kısmı sadece menzil kısmı.. Hayırlı olsun... Yorum bağlantısı
Oğuz Altınada 7 Şubat 2010 Paylaş 7 Şubat 2010 anlık tüketim ve ortalama tüketim çalışır mı? Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 7 Şubat 2010 Yazar Paylaş 7 Şubat 2010 Çalışır... Ama benzine göre ölçüm yapar... Yani kalibrasyon düzgün ise, % 17 fazlasının düşünerek hesap yapmak gerekir... Yorum bağlantısı
Coşkun Alkan 8 Şubat 2010 Paylaş 8 Şubat 2010 Bende de 2004 1.4 var ve gerçekten ben de lpg'li kullanımı merak ediyorum.Bu konuda bilen bilmeyen herkesin bir fikri oluyor.Denemiş olan birinin görüşleri bence her şeyden önemli.Paylaşmaya devam edersen sevinirim. Yorum bağlantısı
Özgür Ahkem Gökce 8 Şubat 2010 Paylaş 8 Şubat 2010 Hayırlı sabahlar, bilindiği üzere şamandıra problemi vardı, depo içindeki gazı bitirdikten sonra şamandırayı değiştirdiler, şamandıra değişiminden önce deponun içindeki gazı bitirmem tamamen probleme dönüştü çünkü bitmiyor, sür sür bitmiyor :S şamandıra gaz akışını otomatik olarak kesmiyordu,bunun üzerine depodaki gazı bitirip öyle gitmemi söylemişlerdi, bende depodaki gaz bitsin diye şehir içinde 3. vitesle 60 km/h ile baya uzun yol aldım, gene de bitmedi, bunun üzerine otobana çıktım, 3. viteste 100, 4. viteste 120-130 ile toplamda 100 - 120 km yol yaptım ve o depoyu 430 km sonra bitirebilmiş oldum, normal şekilde kullanımıma devam etsem baya uzun bir mesafe daha götürürdü sanırım, şamandıra değiştikten sonra depoyu tam doldurduk,depo 34.25 lt gaz aldı, bunun 25 km ş.içi , 50-60 km'si pozantıya tırmanış olmak üzere toplamda 450 km yol yaptı.(bana fazla yakmış gibi geldi,ya da şamandıra bağlantılarında kaçak var,80-90 km daha yol yapması gerekirdi gibi düşünüyorum) ilk şamandırada göstergedeki ışıklar depodaki gazı olması gerektiği şekilde gösteriyordu, fakat değiştikleri şamandırada bir problem olsa gerek 4. ışık 50 km sonra , 3. ışık 30 km sonra sönüyor aradan fazla bir zaman geçmeden 2. ışık da sönüyor, sonrasında 1. ışıkla baş başa kalıyorsunuz. O birinci ışık ve fasılalı yanan ışık 200 km'den fazla yol götürüyor. motor arıza lambasına gelecek olursak yaklaşık olarak 1000 km sonra yandı, yandıktan sonra 600-700 km yol yaptım o ışık ile, gerçektende can sıkıcı bir ışık aracın lpg'de çekişinde bir düşüş olduğunu söyleyebilirim ama bariz bir düşüş yok,(herkes hissedemez sanırım) Soru: 34.25 LT gaz ile 450 km mesafe (genellikle 80 km/h hız ile) normal midir? şayet bir anormallik var ise gaz kaçırıyor diye ciddi ciddi düşünmeye başlayacağım sivas üzerinden erzincan ya da erzuruma gelecek olanlar var ise bir uyarıda bulunayım, yollarda çukur pardon hendekler fazlasıyla mevcut,hangisinden kaçacağımı şaşırdım, bilginize Yorum bağlantısı
Ufuk Süleyman Nakış 8 Şubat 2010 Paylaş 8 Şubat 2010 mehmet bey çok teşekkür ederim cevap için bugün servise gittim onlarda aynı şeyi söylediler araç giderken km düşüyor ama tekrar stop edip çalıştırdığımda normale dönüyor tuhaf olan şey ise benzininde bittiğini göstermesi. Benzin deposunda benzini ölçen şamandra yok mu ki ben zin bitti göstergesi yanıyor. Bugün yine atiker kullanan arkadaşlara sordum onlarda aynı şeyi söyledi benzin aldığın zaman tekrar normale dönüyor dediler. Henüz denemedim ama tüpü bayağı bir yakıyor henüz 130 km gittim tek ışık kaldı tüpte normalde 300 km gitmesi gerekir bildiğim kadarı ile bakalım belki kırmızı ışıkta çok uzun süre gidebilir diyorlar (100 - 120 km mesafe). bir depo bitirince belli olacak. Yorum bağlantısı
Ufuk Süleyman Nakış 8 Şubat 2010 Paylaş 8 Şubat 2010 Bir sorum daha olacaktı Mehmet bey ben bu Focus'umdan önce 2000 model ambiante sedan 1.6 vardı onada tüp taktırmıştım. 5 yıl bindim çok iktisatlıydı. lpg 1.70 TL iken şehir içi 13 kuruş uzun yolda ise 9,5 kuruş yakıyordu yani tam bir motosikletti anlamak mümkün değil onlarda 100 beygir güç vardı. Yeni focusta ise 115 beygir 1.6 motor, lpg 1.85 TL ama km de yaklaşık 18 kuruş diyorlar bu çok değilmi? kıştan etkilendiğini hesaba katmassak tabiki. Yorum bağlantısı
Recommended Posts