İçeriğe Yönlendir

2001 Fiesta Coil-over


Sina Güran

Recommended Posts

Sina Güran

Aracım 2001 model ford fiesta ghia. 1.25 Zetec-S. Aracıma epey zaman önce koni nin coil-over kitini aldım yol tutuş manasında ve güvenlik manasında gerçekten beklentimi verdi. Bunun yanında ürün aracıma montaj manasinda uyum sağlamadığı kanaatindeyim. Özellikle de arkaların, nedeni ise bir tümsekten araç inince tak tuk gibi sesler çıkıyor sanki coilover lar yerinden çıkmşcasına.

Bunların haricinde ürünü bana satan yer olan maslak powershop ürünün benim aracım için olduğunu söyledi ve kendilerine itimat ettim fakat demin aklıma geldi koninin sitesine girip bir bakim benim araç için mi bu mered en azından benim araç model ve yılı için mi diye baktım ve tam anlayamasamda (almanca olmasından dolayı) sanki benim kasam olan 2000 - 2002 ler için o coilover uygun deil gibi geldi. Almancası olan biri bakabilir mi acaba bu link e: Fiesta için olan coil-over manuel i

Tavsiye ve yorumlarınızı bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Sina Güran
(düzenlendi)
Forum kurallarına uymayan mesajlar tarafımdan silinmiştir..

Silinen yazıda hangi kurallara aykırı olması sebebiyle?

Bu şekilde silmek ancak sinir bozar, madem kural uygulanıyor neyin neden silindiğini de açıklayın.

tarihinde Sina G tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Chat dili ile yazılan mesajlar silinmiştir..

Gerekli açıklama da forum kurallarında belirtilmiştir..

Yorum bağlantısı
Sina Güran
Sina senin kasa fiestalarda durum nedir bilmiyorum fakat bizim kasalarda aşırı düşüren yay kullanınca,öndeki viraj demirleri amörtisör sonuna kadar kapandığında şaseye vurma yapıyor.Çözümü zor değil.

Konuyla ilgili namıştayna gittin mi?

Birde senin aracın JAS veya JBS kasa mı? coilover bu kasa fiestalara uygunmuş.

Emre sizin kasalarda anladığım kadarıyla çok düşünce araç davlumbaza sürtme yapıyor bendeki meselede o var tabi fakat okadar da sorun ettiğim bişi değil şuan.Beni şuan asıl rahatsız eden arka amortisörlerin çıkarmakta olduğu ses.

Namıştayn a gittim bir ara ama amortisörlerin araca uyumluluğu vs hakkında bişi denmedi bana.Tanıdık ettik biri var görüşmek isterim.

Bu arada sorduğun soru hakkaten güzel fakat cevabını bilmiyorum, JAS ve JBS den kast edilen nedir acaba? Kasa ise hangisi hangisini temsil ediyor bilmiyorum. İçinden biri benimki ise sorun yok, yok değil ise işte o zaman kötü...

Bu arada o manuel de fark ettiğim ve asıl aklımı bulandıran şey şu oldu: Araç yılı olarak 9.98 demiş ise bu ürünler benim 2000 - 2002 olan makyajlı kedi gözlü olan fiestalardan değil manasına geliyor. O zaman doğru ürün değil mi acaba?

Yorum bağlantısı
Sina Güran
Bizde davlumbaza değilde aracın altından geçen viraj gergi çubukları var onlar şaseye oturuyor.

Kasa kodlarıyla ilgili bir liste var

http://www.awesome-gti.co.uk/eibach/eibach_ford.html

mesela burda benim kasa (JH/JD) olarak geçiyor

Buradada senin kasa olması gerek.Bide ruhsatını kontrol et ordada yazıyor olabilir.

Fiesta (GFJ) 1.25, 1.3, 1.4, 1.6 02.94 - 01.96 3553-140

Yorum bağlantısı
Sina Güran
abi işte yıl aralıkları yazıyor 94-96 GFJ,96-99 JAS,99-02 JBS oluyor.yani 96-02 arası kasalara uygun elindeki coilover.

Verdiğin linkteki ürünler için diyorsan amenna fakat koninin sitesinde baujahr dediği yerde 09.98 demiş coiloverın manuelinde bu durumda acaba 98 kasalar için mi demek herne kadar JAS \ JBS dese de...

Yorum bağlantısı
Sina Güran
abi o yıl uygun olduğu kasa yılı değil ki.1 yılki kasayamı uygun olacak yani ? jas jbs kasalar uygun diyor koni dökümanında,senin aracında bu ikisinden biri olduğuna göre uyumsuzluk problemi yok .Bence namiştayna danış.Amörtisör konusunda onlar 1 numara.(her ne kadar oem coilover opsiyonlarına sıcak bakmasamda :) )

Galiba dediğin gibi namıştayn a gidecem ama adamlara benden ekmek çıkmayacağından beni kale alırlar mı bilemiyorm. Adamlar malum bana oem bir coil satmak isteyeceklerdir ki ben o işe hiç girmem. Görecez artık gidince...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...