İçeriğe Yönlendir

C-max Ile Uzun Yol Tavsiyeleri


Mustafa Kuğu

Recommended Posts

Mustafa Kuğu

Merhaba, yakında kısmetse İstanbul-Giresun-Erzurum ve son durak Ardahan olmak üzere uzun yola çıkacağım. C-max ile ilk uzun yolum olacak. Açıkcası ilk defa Ford kullanıyorum (Golf 3, Audi A4, Mazda 323 f) ve C-Max'ı da tam olarak tanıyamadım. Aldığımdan beri yaptığım km 300.

C-max ile uzun yol nasıldır? Keyifli midir? C-Max'ın uzun yola has bir alışkanlığı, huyu husu var mıdır? 90-100 Km arası gitmeye nazlanır mı? Bunları merak ediyorum. Tavsiyelerinizle birlikte kendi uzun yol alışkanlıklarınızı da yazarsanız sevinirim. Baki selam...

Yorum bağlantısı
Amaç Keskin

soluna denizi al, bas gitsin, keyifli parkurdur, geçen sene izmir-istanbul-bartın-rize yapmıştım, 2007 era ile, çok keyifliydi. bolu-merzifon arasına dikkat etmelisin, gerisi kolay, aracını tanımıyorum, ama eradan üstündür sanırım :)

Yorum bağlantısı
Mustafa Kuğu
(düzenlendi)

2004 Tdci Trend.

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
(düzenlendi)

CC haricinde arabanız eksiksiz zaten.Cd leri hazır edin, lastik havalarına bakın ve gazlayın.90-100 rahattır.Kliması fena değildir.Rampalarda klima az da olsa etkiler.Onun haricinde iyidir.İyi yolculuklar.

tarihinde Serkan Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ersoy Koskuoğlu

Ben geçen yaz tatilinde 2000km kadar yol yaptım.Uzun yolda lastik sesine takılmazsanız çok keyifliydi. 90-100 olayı biraz tuhaf yalnız.4. viteste giderseniz o hızda daha duyarlı,ama 5. viteste devir düştüğü için genellikle hızlanma isteğiniz gecikebilir.5. viteste 110-120 ideal bence,yoksa devir 2000in altında oluyor.

Yorum bağlantısı
Togan Türel

Merhaba yazı ilgimi çekti bende birşeyler yazmak istedim bende ford ailesine geçtiğimiz mart ayında katıldım c-max 1,6 tdci aldım.2. el olmasına rağmen arabada çok memnunum arabanın şehir içi kullanımı çok güzel seri rahat ve yakıt tüketimi oldukça başarılı 1 depo eurodizelle şehir içinde 893 km yol yapıyor uzun yola daha hiç çıkmadım ama tahmin ediyorum ki uzun yolda da yakıt açısından ve kullanım açısından çok güzel ve başarılı bir arabadır

Yorum bağlantısı
Serkan Toker
110-120 BANDI İDEALDİR. Yokuşta AC açıkken bile bayılmaz: fiestacı arkadaş kendi arabası sanmış olabilir : ), 5 lt civarı yakarsın.

Bu bantta gerçekten 5 litre civarı mı yakıyor?Yoksa 5 litre civarı 5.9 l/100 Km.den mi başlıyor.?

Yorum bağlantısı
Mustafa Kuğu

Tavsiyeleriniz için teşekkürler. Bir aksilik olmaz ise dönüşte izlenimlerimi yazacağım. Vaktim olursa daha geniş bir değerlendirme de yol-motor-araba vs. yazabilirim.

Yorum bağlantısı
Togan Türel

kısmet olursa 2 ağustos günü altınoluk yoluna çıkıyorum ilk defa uzun yola gidicem arabam döndüğümde tüm verileri sizlerle paylaşmayı istiyorum

Yorum bağlantısı
Gürkan Orta

Ben benzinlisiyle 7.5 in altına inemedim. Uzun yolda çok konforludur. 5.vitesten sonrada bastınmı gider.

Yorum bağlantısı

c-max varsa lpg şart....ben şehir içinde 15 lt yi gordum yol bilgisayarında benzinliyken.lpg ilede sehirlerarası 180 ytl ile 1100 km yol yapabiliyorum

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

Benim tavsiyem güzel cd ler ayarlayın,sonra kendinizi arabanın sürüş keyfine bırakın süper bir keyif veriyor uzun yolculuklarda.

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Alper Şensöz

İzmirliyim ve Sarıkamış'ta çalışıyorum. önceki aracımla 1650 km yolu devamlı gidip gelirdim, büyük de keyif alırdım. 3 hafta kadar önce önceki aracımı (2009 chery tiggo lusso) satıp 2006 c-max TDCİ ghia aldım. seçimimde uzun yol yapmam etkili oldu tabi. ben c-max lerin uzun yolda gayet iyi olduğunu biliyorum. İzmir Afyon arası kullandım, gayet iyiydi. 2 hafta sonra bana yine Sarıkamış yolları görünüyor. bakalım nasılmış :blush:

Yorum bağlantısı
Ömer Aydogan

C-max uzun yolda çok rahattır ve de çok keyiflidir. Yalnız sakın yanılıp da normal dizel almayınız. Ben bi deneyeyim dedim euro ile normal arasında fark olacakmı diye? Aracın önce egzozu patladı zannettim, egzozuna baktırdım. Sonra rampada çekmez oldu turbodan şüphelendim. En sonunda ise içindeki yakıt bitip tekrar euro alınca herşey normale döndü. :f1:

Hayırlı yolculuklar.

Yorum bağlantısı
Ferhat Genç

hemen hemen 1 ay önce Sinop'a gidip geldim. Yaklaşık 1500 km yol yaptım. Uzun yolda konforlu gerçekten. Hele otobandakı o hafif iniş çıkışlarda arabanın şöyle bi yaylanması var hasta oluyorum özellikle o huyuna :blush: Hiç kafama takılan bir şey olmadı. Hız sabitleyiciyi de ayarladım 120 ye :) SONY mp3 çalar da cabası.. ses kalitesi zaten yorumsuz. Otomatik ses yükseltmeyi de söylememe gerek yok sanırım :crazy: Bardaklıklar, kol dayama yerleri, vitesin konumu.. vs..vs.. Ford, C-Max ile bence başarılı bir iş çıkartmış..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Alper Şensöz
İzmirliyim ve Sarıkamış'ta çalışıyorum. önceki aracımla 1650 km yolu devamlı gidip gelirdim, büyük de keyif alırdım. 3 hafta kadar önce önceki aracımı (2009 chery tiggo lusso) satıp 2006 c-max TDCİ ghia aldım. seçimimde uzun yol yapmam etkili oldu tabi. ben c-max lerin uzun yolda gayet iyi olduğunu biliyorum. İzmir Afyon arası kullandım, gayet iyiydi. 2 hafta sonra bana yine Sarıkamış yolları görünüyor. bakalım nasılmış :)

evet şu an Sarıkamış'tayım. Klima açık ortalama 5.2 lt. yaktı. Benim arabamda multimedia da var harika bir yolculuktu :)

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Yola çıkmadan yağını ve suyunu kontol edin. Lastikleri de uygun basınca getirin. Hayırlı yolculuklar. :)

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ahmet Kiriş

Adamcağız 2008 den beri yollarda, daha izlenimlerini aktarmamış :):) :):)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...