Misafir 13 Temmuz 2010 Paylaş 13 Temmuz 2010 egr için gördügüm kiti egr kontrol ünitesini inceledim.daha önce iptal ettigim hortum yapısınada baktım.manifolttan gelen ana borudan 2 tane ince boru çıkıyor bu boruların ikiside bu kontrol ünitesine hortum ile baglanmış.daha önce uçlarını tıkadıgım hortumlar bunlarmış.bu kontrol ünitesine 3 uçlu kablo soketi baglı idi bunu çıkardım.arıza lambası yanmadı.4 gün olucak hala sıkıntı çıkmadı.daha önce ekledigim resimdeki yapı aynen bu şekli anlatıyor.valf ise hala devrede diye düşünüyorum çünki ana boru drek baglı eger yeni bi inceleme daha yapıp bu valften başka yere uç gitmiyor ise bu valfide iptal etmeyi düşünüyorum ses yapıyor çünki.ayhan valfin üzerinde boru çıkıntısı var boşta duruyor bu boylemi olucak yoksa nereye baglı olması gerekiyordu normalde daha önce bir resimde yazmışsın ama anlayamadım.başka baglantı yok diye düşünüyorum son incelemede görecegim bunu. egr iptalinden sonra ve patlayan hortumu degiştikten sonra yakıt olarak en son 20 tl lik lpg alımımda 75km yi gördüm ama zorlama ile.yokuşlar haricinde rahat kullanım 66km civarı oldu bu degeri daha önce zorlayarak alıyordum.anlık deger 13.6 ile 15 arası sürekli degişti.bunun sebebinide bugun anlamış oldum buji kabloları yeni olmasına ragmen 1 ile 4.kablolar mefta. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Temmuz 2010 Paylaş 14 Temmuz 2010 (düzenlendi) ayhan üstad bizim benzinlilerdeki egr systemi bu linkte detaylı verilmiş.araç scorpio ama kullanılanlar aynı.microcat teki verilere dayanarak aynı diyorum.saglıklı egr iptali işçin ne yapmamız gerekiyor. http://www.fordscorpio.co.uk/egrsensors.htm burdada tam şhema var yorumla beraber. http://www.fordscorpio.co.uk/egrmonitor.htm 14 Temmuz 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2010 Paylaş 20 Eylül 2010 (düzenlendi) aynı şeyi isteyecektim. ayrıca egr nin iptalinin fayda ve zararı nedir? bu başlık altında faydası zararı ile ilgili yorumlar mevcut.focus için detay bilgim yok.focusta egr iptali yapan çok arkadaşımız yok sanırım. 20 Eylül 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 20 Eylül 2010 Paylaş 20 Eylül 2010 ayhan üstad bizim benzinlilerdeki egr systemi bu linkte detaylı verilmiş.araç scorpio ama kullanılanlar aynı.microcat teki verilere dayanarak aynı diyorum.saglıklı egr iptali işçin ne yapmamız gerekiyor.http://www.fordscorpio.co.uk/egrsensors.htm burdada tam şhema var yorumla beraber. http://www.fordscorpio.co.uk/egrmonitor.htm PCM'i bu EGR sisteminin ECU'su olarak düşünebilirisiz. Gelen sinyallere göre vakum regületörünü kontrol edip EGR valfini açıp kapatıyor. DPFE sensör ise egsoz gazı basıncı ile EGR tarafındaki geri dönüş basıncını karşılaştırıp PCM'e sinyal yolluyor. Bizim fiestalardaki EGR sistemi bu şekilde değil, çok daha basit ve iptalinde arıza ışığı yakmıyor. Bu sistemde rasgele iptal edilirse arıza ışığı yakabiir. Bizim fiestalarınkine göre çok daha iyi ve hassas çalışan bir EGR sistemi. İptali için elektronik vakum regülatörü devre dışı bırakılıp denenebilir. Büyük ihtimal DPFE sessör basınc farkını algılayıp arıza ışığı yakar. Vakum hortumlarıda kapatılıp denenebilir. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2010 Paylaş 20 Eylül 2010 bence en ideal yolu eger bu araç içinde geçerliyse çaglar beyin tarifi olan egr valfinin hava çıkış bölümündeki conta deligini kapatmak olucaktır.arıza ışıgı falan yazmaz diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2010 Paylaş 20 Eylül 2010 (düzenlendi) bir saattir konuyu okuyorum ve kafam iyice karıştı. anladığım kadarıyla bu EGR nin iptali daha hayırlı. bir arkadaş focus 2 lerde nasıl iptal edileceğini açıklayabilir mi? yada servis iptal eder mi? ayhan beyin verdigi şemada egr valve yazan yerde bulunan kornaya benzeyen resim oluyor bu.bunu çıkışı olan intake yazan kısım yani bu bölüm bi,r conta ile iletişim halinde bu contayı saglam bir sert conta yani motor kapaklarında kullanılan contaların maddesindende olabilir yada şamlıyelden kesilmiş parçada olabilir biraz etli olmalı.amaç bu egr nin deligini kapatmak. bunu ben aracımda çaglar beyin tavsiyesi sonrasında uyguladım kısaca bu yolu göstermişti. umarım anlatabildim.ama sizin araçta egr nin yerini bilmiyorum.ayhan beyin verdigi şemayı inceleyin. servisede sorun isterseniz. 20 Eylül 2010 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 Fresh air inlet kısmı atmosfer. İntake yazan kısım emme manifoldu. Şamlıyel ile kapatmak sağlıklı olmaz gibime geliyor. Çünkü EGR'deki maksat yanma sırasındaki sıcaklığın 1800'C 'yi aşmaması. Yani o sıcaklıklara yakın sıcaklıklarda egsoz gazı oluşuyor. Bu sıcaklıklara şamlıyel dayanamaz. Egsoz manifolduna değdiğinde bile sıcaklıktan erir. EGR valfi üzerindeki vakum hortumunu değilde vakum regülatörüne gelen vakum kaynağını kesin. Intake yazan kısımdan ince bir hortum ayrılıyor ve vakum regülatörüne geliyor. Yorum bağlantısı
Misafir 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 ayhan bey haklısın şanlıyel olmaz ama elimdeki parça oydu ve uyguladım 1.5 aydan fazladır beglı geçen salı günü kontrol ettim herhangi bir erime falan olmamış.en dogrusu olması gereken bir conta tabiki.buna fırsatım olmadı.dediginiz hortum bende zaten sökük olan bir hortum.ama bizim araçlarda sanırım baglı olması gerekiyormuş öyle dendi bana.işleyişi farklı imiş. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 Egsoz manifoldundan emme manifolduna egsoz gazo transferini yapan metal hortum var. Ben EGR'yi aktif yaptığımda o boru hemen ateş gibi oluyor. EGR'yi iptal ettiğimde soğuk duruyor. Kontrolü bu şekilde yapabilirsiniz. EGR'den gelen ve emme manifolduna giren metalboru gözüküyorsa bu şekilde deneyebilirsiniz. Yorum bağlantısı
Mustafa Cerci 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 egr nin borusu bu bu sekilde bir conta ile korleye bilirsiniz Yorum bağlantısı
Ruhan Özgen Özgür 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 arkadaşlar 14 sayfa boyunca hepsini okudum fakat, 2004 c-max'larda nasıl sonuç veriyor bu egr iptali hala öğrenemedim. İptal etmiş biri var mı acaba? aracım bazen turboyu kesiyor seyir halinde özel bir servis egr valfi değişmeli dedi. meret 650 TL civarında. eğer iptal benim sıkıntımı çözecekse hiç durmam gece gece sökerim bütün hortumu Yorum bağlantısı
Misafir 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 focus 2 deki egr resimli gösterebilecek olan var mı? sanırım tek seçenek verilen şema. mustafa beyin ekledigi resimden fikir çıkabilir. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 arkadaşlar 14 sayfa boyunca hepsini okudum fakat, 2004 c-max'larda nasıl sonuç veriyor bu egr iptali hala öğrenemedim. İptal etmiş biri var mı acaba? aracım bazen turboyu kesiyor seyir halinde özel bir servis egr valfi değişmeli dedi. meret 650 TL civarında. eğer iptal benim sıkıntımı çözecekse hiç durmam gece gece sökerim bütün hortumu İptal ettirmenize gerek yok, temizlenmesi büyük ihtimalle sorunu çözer.. Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 egr nin borusu bubu sekilde bir conta ile korleye bilirsiniz Orjinal EGR hortumu bağlantısında lastik çonta. Kapatıldıktan sonra bağlantıyı etkilememeli. Turbolu bir motor olduğu için oradaki en ufak bir kaçak direk olarak motor performansına etki eder. Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu 21 Eylül 2010 Paylaş 21 Eylül 2010 focus 2 deki egr resimli gösterebilecek olan var mı? Kendileri motorun arkasında kalır.2 Tane 8lik civata ile montajlanmıştır.İptali focusta yapmadım ama muhtemelen yazılımladır.Yani bunu bilsenizde bilmesenizde çok fark etmez.Servise gidersiniz yazılım yapılır alırsınız aracınızı.Yada EGR valfini sökerler en babası 10dk.Conta takarlar yerine montaj yaparlar 10 dakka.Havadanda 10 dakka etti 30 dakka. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 10 Ekim 2010 Yazar Paylaş 10 Ekim 2010 (düzenlendi) Bende son durumu yazayım bari, EGR çoktan iptal edildi ve hiçbir sorun yok, yaklaşık 17000 km den sonra MAF sensörünü sökerek kontrol edeyim dedim, Mobil Süper 3000 tam sentetiğe geçtikten sonra fark varmı onada baktım, evet MAF tamamen temizdi içindeki teller hala parlak ve yağsızdı, daha önce kirleniyordu, castrol magnatec dede kirlenme değişmemişti, 15000 de siyah laşmıştı MAF ın telleri. Konuya gelelim, turbo hava emiş hortumunun MAF dan çıkan kısmı temiz ve kuru, turboya giren kısmında çook hafif yağlanma var ama çok az, turboya baktığımızda eskiden bu kısımda çok yağ görünürdü, incecik ve çok az bir yağ kalıntısı vardı, şimdiyse hiç yağ gözükmüyor, parmağımı içine sokup kenarını ellediğimde sadece parmağımı parlatacak kadar yağ oldu, fakat birikme falan yoktu, sonuç olarak Mobil tam sentetik yağ süper diyorum, yağ buharı oluşumu nerdeyse yok gibi, yağ eksiltme hiç yok, hala max çizgisinde duruyor, aracı bazen çok hızlı sürdüğüm halde banamısın demedi, MAF tertemiz, motorun keyfi yerinde. Yağ kapağını açıp üflemeye baktığınızda buhar çok az görünüyor. Sonuç olarak Mobil Süper 3000 5/30 Tam sentetik yağı çok şiddetle öneriyorum, ne yağ buharı var ne yağ eksiltme, motor saat gibi ve tüm hava emiş sistemi tertemiz arkadaşlar, artık mafı 30.000 km de bir kontrol ederim, nasılsa hep temiz artık. 10 Ekim 2010 tarihinde Ali Cihangiro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Yavuz Gürbüz 12 Ekim 2010 Paylaş 12 Ekim 2010 Kendileri motorun arkasında kalır.2 Tane 8lik civata ile montajlanmıştır.İptali focusta yapmadım ama muhtemelen yazılımladır.Yani bunu bilsenizde bilmesenizde çok fark etmez.Servise gidersiniz yazılım yapılır alırsınız aracınızı.Yada EGR valfini sökerler en babası 10dk.Conta takarlar yerine montaj yaparlar 10 dakka.Havadanda 10 dakka etti 30 dakka. Mekanik iptal arıza lambası yaktırmaz mı? Focuslar da mekanik iptal olmuyor diye duymuştum. Ama bu sebepten mi acaba? Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 12 Ekim 2010 Paylaş 12 Ekim 2010 Bencede PO GTL aynı gibi, çekiş menzil aynı olduğundan en güzeli PO almak galiba. Ali bey önceki yorumlarınıza güvenerek PO dan alıyorum çokta memmunum. Şimdi GTL falan deyip karıştırmayın kafamı. Akşama bende çıkaracam EGR hortumunu bakalım benim yorumlarım nasıl olacak. Yorum bağlantısı
Sedat Can 11 Kasım 2010 Paylaş 11 Kasım 2010 MAF temizliği aşağıdaki videoda açıkça gösterilmiş, hazır youtube açılmışken paylaşayım dedim. Yorum bağlantısı
Mustafa Mermertas 11 Kasım 2010 Paylaş 11 Kasım 2010 EGR in veya AGR(almancasi) rin iptali motorda herhangi negatif bi durum yaratmayacagi gibi aksine ;ben Focusumda Tdci 115 PS te devredisi biraktigimda hem karaduman atmaz olmustu hemde daha bi seri hale gelmisti gaza duyarliligi v.s tavsiye edilir.. Yorum bağlantısı
Misafir 11 Kasım 2010 Paylaş 11 Kasım 2010 youtube sanırım tekrar kapandı.hiç açılmıyor bu aralar. Yorum bağlantısı
Nurettin Alemdaroğlu 12 Kasım 2010 Paylaş 12 Kasım 2010 (düzenlendi) ford focus tdı BU EGR temizliği http://www.youtube.com/watch?v=iL-6R-8ACe4...feature=related buda iptali bu link maf sensör temizliği 12 Kasım 2010 tarihinde Nurettin Alemdaro?lu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sedat Can 13 Kasım 2010 Paylaş 13 Kasım 2010 Geçen gün rolanti sorunu sebebiyle Philips Kontak Sprey ile MAF sensörünü temizlemiştim. Hava filtresinin iç kısmından bakıldığında sensörün altında, tıpkı ampülün içerisindeki pozisyonda, akkor gibi bir tel var, saç telinin yarısı inceliğinde Çok dikkat etmek gerek, spreyi fazla yakından sıkarsanız tel kopabilir ve MAF sensörü epeyce pahalı (500-600 Tl.) bir parça.15.000 Km.de bir temizleyip fazla kurcalamamak gerek diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Bozkurt 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 b merhaba bu maf sensörü nedir ve ne ise yarar bu sensörde kirlendigindede arabanin gaz yeme problemi olabilirmi bazen Yorum bağlantısı
Guest Mustafa Bozkurt 21 Ocak 2011 Paylaş 21 Ocak 2011 mavisi daha mi iyi olur sayin abim Yorum bağlantısı
Recommended Posts