İçeriğe Yönlendir

İngiltereden merhabalar


Ayhan Şentürk

Recommended Posts

Ayhan Şentürk

Arkadaslar pazartesi sabahi yola ciktim ve oyleden sonra ingltereye geldim. Burada kafayi siyirmak uzereyim. Harika arabalar var ve yollar pist gibi. Bircok modifiyeli araclar var ve oyle kullaniyorlarki caddelerde gezerken kendimi pistin icinde zannediyorum. Cok hizli kullaniyorlar

Burdada turkiyedeki gibi fordlar yaygin. Kabrio focular ve volswagenler goruyorum. Herkezde araba var ve fazla kalabalik degil. herkes arabayla geziyor ve arabalarin hepsi modelli. Havada hic toz yok. arabalarin hepsi tertemiz. arada yagmur atistirsada arabalar yine tertemiz

Bu arada satilik 99 supra 4500 pound yani 10 milyar civar :)

Su an huddersfield universitesinde tasarim egitimlerine basladim. Bugun audi tt'yi tum detaylari ile inceliyoruz.

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Hadi hayırlı olsun Ayhan sevindim adına..Güzel bir fırsat senin için..Fotoğraf da yollamayı unutma arada..

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

2 hafta burdayim. Sanki burdakilerin %80'i araba delisi. Her sabah universiteye gelirken ise giden 2 bayan goruyorum. Birinde golf gti birinde focus ST var hemde son modellerinden. Fiesta ST'lerde var ama norml fiestalarin cogu tek kapi. Zaten arabalarin cogu tek kapi. Bisiklete biner gibi arabalarla keyif yapiyorlar. Sanki asfalt ralli parkurundayim

Bol bol resim cekiyorum. Dondugumde paylasirim.

Kimse araba yikamiyor. Hic bir yerde toz yok. Yere elimi suruyorum ama ufacik zerre bile yok.

Asiri kuralci insanlar. Yaya gecidina yaklastiginiz an arabalar duruyor ve gecmenizi bekliyor. Kesinlikle durmamazlik yapmazlar.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
Yaya gecidina yaklastiginiz an arabalar duruyor ve gecmenizi bekliyor. Kesinlikle durmamazlik yapmazlar.

Tabi bize ters bunlar... :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Guest Sinan Akg
+1

Tam olarak ingilterenin neresindesin? Bence bir araba kirala ve Bourton on the water kasabasına git.

Dünya üzerindeki her faninin görmesi gerektiğine inandığım şirin bir yerleşim yeri. Kendimi kartpostallar diyarında gibi hissetmiştim.

Bide üstüne 406 alıp gezmiştin abi :rolleyes:

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

suan huddersfied'deyim. Hafta sonu manchester yada londraya gidebilirim.

Yorum bağlantısı
Tayfun Yeşil

senın adına sevındım cok guzel bır duygu olsa gerek baska yerlerı tanımak.

Yorum bağlantısı
Can Karacaer

Bir de araba kiralarsan otomatik kirala :) yoksa vitesi kapı cebinde arasın sürekli...

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
Ingilizlere kuralci diyorsan sen gel Almanya'yi veya Isvicre'yi gör.

Ingilizler ne lackaymis dersin :)

+1

dünyanın en taviz veren, risk alan insanları İngilizler

en disiplinli, en risk almaz ise Almanlar, bunu çok rahat trafikte de görebilirsiniz

Manchesterin Old Trafford stadı ve stadın yanındaki Trafford Center Alışveriş merkezinden başka bir esprisi yok. Orada sıkılırsın. Yaşadığın yerin hemen hemen aynısı.

Londra'ya gitmeni tavsiye ederim. Özellikle Covent Garden'i gez. Londranın taksimi gibidir, boş boş vitrinlere bakılmayan bir mekan yani. Her yer sokak sanatçısı, hokkabaz, cem yılmaz vari çevresine toplananlara ayak üstü espri yapıp para kazanmaya çalışanların olduğu hareketli bir yerdir. Gördüklerin karşısında yüzüne gülümseme gelir, çinlilerin 1500 yıllık bir aletle çaldığı müzik gitmeni engeller. Kısacası yaşayan biryerdir.

Londranın merkezindeki Oxford caddesinde yürüyüp yine yürüyerek covent garden'a gidebilirsin. Caddenin tam başında bir gökdelen vardır, en üstünde kocaman "Centre Point" yazar. Londranın her yerinden o gökdelen görünür. Böylece yönünü kolay bulursun.

ben de manchester önermem...sıkıcı bir yer...Londra'da meşhur yerleri gezer, hatıra fotoları çeker, bir çok etkinliğe de katılabilir yada başka ülkelerden yeni insanlarla da tanışabilirsin

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

öncelikle başarılar diliyorum eğitiminde,keşke senin aracı beraberinde götürebilseydin ingilizler fiesta nasıloluyormuş görsünler :D:)

Yorum bağlantısı
Guest Aydan Tambay

Ah ulan, bizde fındık kadar motorlarla gezelim. tasarruf için tüp takdıralım. herifler 2000-2500 lük motorlarla fıldır fıldır gezsinler. adalet mi ulan bu?

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
Ah ulan, bizde fındık kadar motorlarla gezelim. tasarruf için tüp takdıralım. herifler 2000-2500 lük motorlarla fıldır fıldır gezsinler. adalet mi ulan bu?

4.2 jaguarlar var :clapping:

Yorum bağlantısı
Ergin Şendağ
yazilanlari soyle bi okudumda geneli yanlis bilgiler verilmis..

mesela yayalara yol verilir denilmiz. heryerde vermezler. eger yabanci oldugunu farkederlerse resmen uzerine surerler arabayi; trafikte bile irkcilik var yani.

arabalar tertemiz yerlerde toz bile yok denilmis.

eger buraya 3 gun yagmur yagmasa sokaklar les gibi olur, insanlar pislikten hasta olurdu diye dusunuyorum. sabaha kadar icerler sokaklara kusarlar yiyip ictiklerini sokaga firlatirlar. pislik insanlar.

londrada yasamak cok zor. hemen hemen hic ingiliz yok diyebiliriz.kurtler turkler aleviler araplar cogunlukta ama mahalleleri hep ayri. surekli kavga halindeler. son zamanlarda cinayetlerde artti.

araba cok kimse arabasina deger vermez. tr de 20 000 ytl ye satilan arabayi burda hurdaliga veriyolar. cunku burda ucuz 100 siterline hatta 50 siterline bile araba var.

araba kirala felan denilmis. ben cok karsiyim.

burdaki trafige alismak icin en az 6 ay 1 sene burda durmak lazim. turkiyedeki gibi kopru sistemi yok burda, doner kavsaklar vardir. genelde yabancilar kime nerde yo vereceni sasirir. hangi seritte duracagini sasiriri. kavsakta hangi cikistan cikacagini sasirir ve kaza yapar. turkiyedeki en usta sofor gelsin burada daha once araba kullanmadiysa en fazla 1 hafta icinde kaza yapar diye dusunuyorum. trafigin ters yondne aktigini heseplamiyorum bile.herkese iyi surusler

benim arkadaşıma çok söyledim orada gider gitmez araba kiralama diye...inanmadı bana...bir hafta sonu bir yayaya sadece arabanın aynası çarpmış, adam şikayetçi olmuş...500 pound ceza yedi...

çok üzüldü ...trafik soldan, direksiyon sağdan olunca biraz zor alışmak tabi...kavşaklar da cabası

+1

Samimi olduğum bir arkadaşta linkteki arabadan vardı. Arabası evinin önünde dururdu hep, MTV'sini (road tax) ödemediğinden pek binmezdi. Bir gün baktım, arabası yok. Hayırdır sattınmı diye sordum. Yok, belediye gelip aldı, hurdalığa attı dedi. Hem 1991 model diye hem de vergisi ödenmemiş diye. Vergi ödememek çok büyük bir suç olduğundan arabayı alıp hurdalığa atarlarken sesini çıkaramamış. Zaten çıkarmasına da gerek yok. Araba 250 pound, arkadaşın maaşı 1500 pound.

Milletin hurdaya attığı araba bizde kıymetli, 10.000 YTL rahat isteniyor. TR'ye geldiğimde bunu hazmetmekte güçlük çekmiştim biraz.

abimin evinin önünde Almanyada golf duruyor eski bi şey, gazeteye ilan veriyor, sadece 30o euro,inanın soran bile yokmuş...

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk

Ford orani bizim turkiyedeki gibi. Belki biraz daha fazladir.Ama genelde tek kapi. Peugeot ve citroen ve hondalara kimse bakmiyor. Tek tuk var ama bakmiyorlar. Bizim oranin brodway sahinleri gibi. genelde alman arabalarini kullaniyolar. Bekcilik yapanlarda bile 2008 tek kapi mercedesler var. aksamlari binip evine gidiyorlar.

Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk
(düzenlendi)
benim arkadaşıma çok söyledim orada gider gitmez araba kiralama diye...inanmadı bana...bir hafta sonu bir yayaya sadece arabanın aynası çarpmış, adam şikayetçi olmuş...500 pound ceza yedi...

çok üzüldü ...trafik soldan, direksiyon sağdan olunca biraz zor alışmak tabi...kavşaklar da cabası

Yaya gecidinde olmasanizda yaklastiginiz an arabalar hizli gitselerde yinede durup ne yapacaginizi bekliyolar. karsidan takip ediyorlar yani. Karsiya gecmek isteyebilir diye dusunup duruyorlar.

3 gundur korna sesi duymadim :clapping:

tarihinde Ayhan ?ent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...