İçeriğe Yönlendir

Gösterge Panelindeki Arızalar Ve Uyarılar

Osman Öksüz

Recommended Posts

Osman Öksüz
(düzenlendi)

arkadaşlar biraz önce eve gelirken aniden hız,hararet ve devir göstergelerim bozuldu.hararet max gözüküyo,yakıt yaklaşık çeyrek depo olmasına rağmen yarımdan fazla gözüküyo hız da yaklaşık 20 km de giderken 90 civarlarında gözüküyo.eve gelip hemen kontağı kapattım tekrar açtım ama problem gitmedi .yarın servise gideceğim neden kaynaklanmış olabilir deneyimi,bilgisi olan var mı acaba?

tarihinde Osman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

muhtemel bir şasi kablosu olabilir. gauge testi yaptınızmı. kontak kapalı iken mesafe sıfırlama tuşuna basılı tutarak açarak?

Yorum bağlantısı
Osman Öksüz

hayır yapmadım. şimdi inip bir deneyeyim teşekkür ederim.

muhtemel bir şasi kablosu olabilir. gauge testi yaptınızmı. kontak kapalı iken mesafe sıfırlama tuşuna basılı tutarak açarak?

biraz önce dediğiniz ilemi yaptım hararet ve yakıt göstergeleri normale döndü. hız göstergesi de önceye nazaran düzeldi ama tam 0 km ye dayanmıyo (araba durur vaziyetteyken) bu gauge test hakkında biraz bilgi verir misiniz? teşekkür ederim tekrar.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

kadran testini yaparak göstergelerde bir arıza varmı ona bakabilirsiniz. kontak kapalı iken reset tuşu basılı tutarak yarım kontk yapınca tüm göstergeer max olur. reset tuşunu bırakın tüm göstergeler sıfıra düşmeli. eğerki bunu yapıyorsa sorun kadran grubunda değil demektir.

Yorum bağlantısı
Osman Öksüz
(düzenlendi)

bugün servise götürdüm aracı hem gösterge problemim hem de 15.000 bakımı için. aracı bilgisayara bağlayıp yeniden sistem yüklediler bu sefer hız göstergem hiç çalışmamaya başladı. göğüs saatinden veya abs den kaynaklanıyo olabilir dediler yarın tekrar kontrol edecekler olmazsa garantiden parçayı değiştircez dediler ama tam olarak tatmin edici cevap alamadım. tam olarak teşhis koyamadılar hayırlısı artık. inşallah ben de bir servis masalı serilerinin bir mağğdurlarından olmam:)

tarihinde Osman tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 9 ay sonra...
Burak Karadeniz

Merhaba,

Focus 2 lerde gösterge ışıkları ayarlanmıyor mu? Şu ana kadar hiç ihtiyacım olmamıştı ama bir arkadaşımla sohbet ederken aklıma takıldı.

Gece uzun yolda ışıkları biraz kısarsak gözlerimiz daha az yorulur diye bir sonuca vardık, sonra arabaya bindim ama ayar düşmesini bulamadım :D

( eğer varsa ve ben gece gece bulamadıysam kusura bakmayın :nazar: )

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay

Gösterge panelinde menüye girin. Orada aydınlatma şiddeti ile ilgili bir şeyler olması lazım. Şu an tam hatırlayamadım ama sanırım oradan yapılıyordu.

Yorum bağlantısı
Yurdaer Elay
Ambientte yoktu... Bunu bilmiyorum...

F2 Collection modelini 2 ay kadar kullanma fırsatım olmuştu. Işık şiddeti ayarı manuel değil. Kitapçığı okuyarak doğrusunu bulmuştum ama "işte şurada" diyecek kadar hatırlayamadım.

Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger

F2'lerde eğer ön sis farı var ise gösterge ışık şiddeti ayarlayıcısı da vardır ve bu işlem far anahtasrının ordan yapılmaktadır. Bizim araç trend. Sis farı yok ve dolayısıyla gosterge ısık şiddeti ayarlayıcısı da yok...

Yorum bağlantısı
Oğuz Yıldırım

Benim fiestada vardı :)

Odometrenin dugmesine basılı tutunca ışık şiddeti azalıyor , biraz uzun basıp sonra bas-çek yaparak artıyodu. Sonucunda odometrede sıfırlanıyordu

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Halil Akbaş

Merhaba benim 2004 focusta gösterge panelinde kapı açık ikaz lambası kapılar kapalı iken kendiliğinden biraz sönük bir şekilde yanmaya devam ediyor. Servise götürdüm kapıları kontrol ettiler bir şey bulamadılar en sonunda gösterge panelinde arıza var dediler. Böyle bir durumla hiç karşılaşan varmı. Beni aydınlatacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Halil Akbaş

Sanıyorum daha önceden yakıt sistemine eletronik bir cihaz takılmış ve sökülmüş. Kapıları ve bagajı kontrol ettiler herhangi bir sorun yok diyorlar. Lamba sağ torpidonun altındaki bri kabloyu yerinden çıkarıp takınca sönüyor nacak bir müddet sonra tekrar yanmaya başlıyor. Biraz sönük bir şekilde

Yorum bağlantısı
Halil Akbaş
(düzenlendi)

Yaşar Usta Gösterge saati arzasında yapılacak bir şey varmı çünkü bende senin gibi düşünüyorum diğer bütün alternatifleri denedim çünkü.

tarihinde Halil Akba? tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
belki tamiri olabilir ben hiç yaptırmadım. hepsini yenisi ile degiştim

O zamnlar serviste çalışıyordun...

Artık bunlara bi çözüm bulmalısın... :B)

Yorum bağlantısı
Halil Akbaş

araç alttan bir darbe almış gibi alttaki küçük kablo muhafazası açılmış ve kalınca bir kablo dışarı çıkmış bu kabloyla ilgisi olabilirmi acaba yada bu kablo ne işe yarıyor

Yorum bağlantısı
Yaşar Demirci

sıkıntılı bu işler. bu işler için iyi ve güvenilir birilerini bulmak lazım. yoksa biz kötü oluyoruz müşteri ile

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...