İçeriğe Yönlendir

Fiesta IV - Kabin İçinde Benzin Kokusu Problemi


Abdussamed Acar

Recommended Posts

Abdussamed Acar

Neredeyse aldığımdan beridir araca yakıt alırken depo henüz boş olmasına rağmen sık sık akaryakıt tabancası atar ve elle müdehale etmek gerekirdi. Yalnız son zamanlarda giderek artan bir problemde depoyu 3/4 ten fazla doldurduğumda içeriye benzin kokusu alıyor dahası hava sıcaksa bu koku çok daha yoğun oluyor. Kolay bi yolu var mıdır? Neredendir? Gerçi yakın zamanda fırsat bulur bulmaz şöyle genel bi bakım :) için Yaşar Usta ya gidicem o zaman elden geçiririz ancak ama aklıma gelmişken yazayım problem forumun dağarcığına eklensin istedim :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Depo havalandırma borusunun ucunun çamurla tıkanabilme ihtimali yüksek.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ezberimde yok ama tampon arkasında yerde olmalı, lifte almak lazım.

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar

tamamdır eğer gözle gözükücek bi tıkanıklık ise işimiz kolay... eywallah abi saolasın...

Yorum bağlantısı
İsmail Üstün
tamamdır eğer gözle gözükücek bi tıkanıklık ise işimiz kolay... eywallah abi saolasın...

biliyorum o probblemi özellikle camlar açıkken koku artar cam kapalıyken hiç olmaz nerdeyse. herhalde camdan gelen hava bagaj taraflarında bir yerlerden benzin kokusu çıkarıyor. bir de su alma problemi yaygın görünüyor o konuya hiç girmeyeyim :)

Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar
biliyorum o probblemi özellikle camlar açıkken koku artar

bingo ;)

Yorum bağlantısı
  • 6 ay sonra...
Hüseyin Vidinlioğlu

Merhabalar;

Aracım herzaman olmasada (haftada bir, iki haftada bir) içi çok fazla benzin kokuyo,sebebi ne olabilir,

benim hallede bileceğim bişeymidir yoksa ciddi bi işmidir?

2. sorunum ise aracın içine yaz kış sıcak hava geliyo.

kış için sorun değil ama yazın uzun yolda sıcaktan patlıyoruz

ustaya sordum normal dedi ama pek normal değil gibi.

Şimdiden herkese teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Benzin kokusu hoş ve riskli bir işaret olabilir, muhtemel:

1. Egzos sisteminde kaçak

2. Yakıt sisteminde sızdırma

3. Hava filtre kabininde problem

Devamlı sıcak hava üfleyen sisteme normal diyebilen ustacığı değiştirin, fiesta kroniği olan , motor tarafındaki kalorifer musluğu arızalıdır, tamiri yoktur, çok da ucuz olmayan bir parçadır.

Yorum bağlantısı
Özgür Temiz

bende benzin ışığı yanık gezince cok oluyor ama yanık gezmezsem azalıyor bundan da olabilir kurdugum bu basit mantığa göre bi bilimselliği varmı bilmem....

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Deponuz boş iken, depo havalandırmasında sorun var ise, benzin kokusu artıyor olabilir. Kurabildiğim tek ilinti bu.

Yorum bağlantısı
Onur Yapıcı

Çağlar abi sanırım arkadaşın sorunu eksoz manifold contası. Kaçırıyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Vidinlioğlu
Depoyu doldurunca kokuyormu buna dikkat ettiniz ?

ona hiç dikkat etmedim ama haftaya mersine gidecem depoyu ancak ozaman doldurabilirim.

Geçiştirilebilir bi sorun mu yoksa uzun yola çıkmadan halledilmesi mi gerekli?

Eğer çok büyükbi masrafı yoksa yani 100 tl civarındaysa burada yaptırırım.

Koku olduktan sonra depoyu hiç tam doldurmadım ama genelde dediğiniz gibi ışık yandıktan 20-25 km sonra kokmaya başlıyo benzin koyduktan

bi müddet sonra kesiliyor.bunun yanında her benzin bittiğinde de yapmıyo,benzin varken de kotuğu oluyor.

alakadar olduğunuz için teşekkürler.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hüseyin Vidinlioğlu

içeriye sıcak hava veren, dediğiniz gibi kalorifer musluğu bozulmuş.

yenisini alıp değiştirdik şimdi hiç bi sorun yok.70 tl ye mal oldu.

benzin kokusuda uzun zamandır gelmiyo.

Herkese tekrar teşekkürler...

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Halit Oruç

Aracı yaklaşık 3 ay önce aldım, çalıştırdığım zaman benzin kokuyor,herhangi bir yere gittikten sonra araçtan iniyorum arkaya doğru gidince hafif benzin kokusu geliyor, depo kapağına baktım orjinal değil sanırım , malzeme rengi çevresindeki renkle tutmuyor, başka fiestalarada baktım benimki biraz emanet gibi, kapaktan mı kaynaklanıyor sizce, yoksa başka bi yerden mi... biraz benzin kokması normal mi yoksa, kendim öğrenciyim benzinin hiç bitmemesi çok önemli, belki saçma olucak ama bu kokudan dolayı benzinimin birazının uçup gittiğini düşünüyorum :D

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Turan Ballıkaya

Bendede var bu koku depo kapağımda sorun olduğunu düşünmüyorum bende öğrenciyim normal bi durummu bilmiyorum. Depoyu doldurup tam bir hesaplama yapmadım ama yakıt göstergesinden göz kararıyla 20-25 TL lik benzinle 70km yapabildim benzin uçuyor sanki benim Fiestadamı anormallik var acaba ;)

2000 Fiesta Fun

Yorum bağlantısı
Turan Ballıkaya
25liraya 110km yol yapıyorum...bence tüketim biraz yüksek.

Son çare depo tam doldurup o şekilde yakıtı hesaplamak :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Demirhan Görgülü

Merhaba arkadaşlar forumda yaşadığım sorunu bulamadım ben yaklaşık 1 hafta önce 98 fiesta aldım sorunum araca yüklenince kabin içine aşırı benzin kokusu alması ve uzun yolda aşırı benzin yakışı motordan çok anlamam ama bir arkadaşım baktı hava filitresinin kutusunun alt tarafının kırıklarla dolu olduğunu o yüzden işlevini tam yapamadığını ve benzin kokusunu bunun yapabileceğini söyledi benim anlamadığım yani hava filitresiyle benzin yakışı arasında bir bağ varmı yenisini sordurdum servise 350-400 lira arası 1 yaşında bebeğim var çocuk arabaya bindikten 5 dakika sonra kusmaya başlıyor çok aşırı bir koku 1 haftalık araba içime sinmemeye başladı neredeyse daha önceleri başına böyle bir durum gelen varmı varsa ne gibi önlemlerle bu koku ve yakıt artışının önüne geçebildi o hava filitresini istanbulda kaza yapan bir araçtan buldular ve gönderecekler inş bu sorunu çözerim

Yorum bağlantısı
Demirhan Görgülü

Yok Komple bakıldı benzin kaçağı bulunmadı hava filitresinden olabilir denildi. valla hesabım 170 km izmir balıkesir arası 40 tl yaktı şöyle bir durumda var önceki aracım 1.6 lpg liydi balıkesirden izmire ben gidiş geliş 60-70 yakıyordum şimdi sadece gelişte 40 tl ve 1.25 motorla biraz yüksek geldi hafta sonu mesela balıkesir burhaniye arası 2 araba gittik arkadaşın aracı küçük kialardan onda da 1.25 motor var o git gel toplam 160 km yaktığı 50 tl benim 75 tl bu hava filitresi yakıtıda etkiliyormuş duyduğuma göre

Yorum bağlantısı
Demirhan Görgülü

Bilmiyorum valla süratimde çok olmadı en fazla 110-120 lpg den benzine geçinde hani bir tabir varya sudan çıkmış balığa döndüm alışmak gerek herhalde :wub:

Yorum bağlantısı
İsmail Üstün

Selamlar arkadaşım. büyük ihtimalle koku camlar kapalıyken değil, :D açıkken geliyordur.. bunun sebebii de muhtemelen arabanın arkasına geçip bagaj içerisinde sol taraftaki benzin konulan yerdeki bir olumsuzluktur. teknik detay bilmem ama araç içine giren rüzgar bagaj içerisine dolup oralardan bir yerlerden benzin kokusu dolaştırıp araç içine dolduruyor. diğer yandan hava filitresi yakıt tüketimini elbette etkiler ve tabiki sürüş. gazlı arabadan benzinliye geçiş yaptığına göre ayağını gaza tam basmamayı alışkanlık haline getirmen gerekebilir. vites geçişlerinde 3000 devirde yükseltip 2000'de de düşürmeye çalışman da tasarruf sağlayabilir. hayırlı uğurlu olsun yeni araban problemleri giderince çok seveceksin diye düşünüyorum. güzel araba vesselam. kazasız belasız günler dilerim.

Yorum bağlantısı
Demirhan Görgülü
Selamlar arkadaşım. büyük ihtimalle koku camlar kapalıyken değil, :) açıkken geliyordur.. bunun sebebii de muhtemelen arabanın arkasına geçip bagaj içerisinde sol taraftaki benzin konulan yerdeki bir olumsuzluktur. teknik detay bilmem ama araç içine giren rüzgar bagaj içerisine dolup oralardan bir yerlerden benzin kokusu dolaştırıp araç içine dolduruyor. diğer yandan hava filitresi yakıt tüketimini elbette etkiler ve tabiki sürüş. gazlı arabadan benzinliye geçiş yaptığına göre ayağını gaza tam basmamayı alışkanlık haline getirmen gerekebilir. vites geçişlerinde 3000 devirde yükseltip 2000'de de düşürmeye çalışman da tasarruf sağlayabilir. hayırlı uğurlu olsun yeni araban problemleri giderince çok seveceksin diye düşünüyorum. güzel araba vesselam. kazasız belasız günler dilerim.

Aynen öyle arkadaşım camı açınca durulmuyor arabanın içerisinde söylediğin yerleride bir kontrol edeyim deliricem arabadan buz gibi soğudum valla satmayı düşünmeye bile başladım çektim ayağımı gazdan lpg deki gibi yapıştırınca baya bi yakıyor :wub:

Yorum bağlantısı
Fatih Kasa

aynı aractan bendede var eger bagaj kapagı fitili saglam degilse ( bagaj kapagı tam kapanmıyorsa )veya bagaj kapagı acık yol alıyorsanız benzin yada egzoz kokusu gelmesi normaldır.

Birde bizim araçların özelliği basarsan cok yakar, sakin gidersen yakmaz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...