Amaç Keskin 31 Ekim 2008 Paylaş 31 Ekim 2008 Erzurum'da ermenilerin olduğu dönemde, kurban bayramı. Erzurumlular kurban kesiyorlar, bunu gören ermeninin biri arkadaşına; - Ben de kurban kesmek istiyorum, der. - Olur mu saçmalama. Sen müslüman değilsin, kurbanı niye keseceksin ki? diye karşı çıkar arkadaşı. Tabi ermeni kararlı, gidip bir inek satın alır ve eline bıçağı alıp ineğin başına gelir. Elindeki bıçakla ineği ve kendini kan revan içinde bırakır ama bir türlü ineğin canı çıkmaz. Bunun üzerine ermeninin arkadaşı yanına gelip; - Ya bu kadar işkence çekeceğine git şu karşıdaki müslüman kahvesine bir tanesinden rica et gelip kessin, der. Ermeni elinde bıçak üstü başı kan içinde kahveye girer. - Bir müslüman arıyorum, der. Kahve halkından biri korkudan "Ca..ca..camiye gittiler, burada müslüman yok" der. Adam camiye gelir ve içeri girip, " Müslümanlar buradaymış, öyle mi?" der. Cemaatte çıt yok. Sonunda dayanamayıp arkası dönük olan hocayı gösterirler. Ermeni hocanın karşısına dikilir; "Burada tek müslüman sensin heralde". Hoca kanlı bıçağa bakar ve "Çim? Ben?... Bene müslüman diyenin celmişini ceşmişini...." ------------------------ Bir işyerine bilgisayar ve stok programı satılır. Teknik servis elemanı bilgisayarı işyerine kurduktan sonra stok programının kullanımı ile ilgili bilgi verir ve ayrılır. Aradan bir iki saat geçer, işyerinden telefon: -"Kardeşim sizin anlattığınız gibi yapirem fakat program düzgün çalışmiir." Teknik servis elemanı sorar: -"Nasıl yapıyorsunuz?" -"Senin anlattığın gibi." -"Hata ne?" -"Yazdığım bilgiler kaydetmeme rağmen saklanmir." -"İşlem basamaklarını tek tek anlatın." -"Tamam" diyor ve başlıyor anlatmaya... "Programı açirem. Malın adı bölümüne adını, adedi bölümüne adedini, birim fiyatını vb. yazirem. Hepsini yazdıktan sonra senin anlattığın gibi kayıt bölümüne basirem. Ekrana bir yazı geliyir: Kaydetmek ister misiniz? E/H yazısı çıkir. Ben de diyirem Hee..." ---------------------------------------- Aytekin akkaya erzurumun meşhur artistlerinden dir annesine para yollamış gel erzurumda bir kaç gün kal diye. Annesi hiç uçağa binmemiş. Hostes herkese sormuş ne içersiniz diye. Herkes viski,cola derken Aytekin akkayanın annesi demişki kızım bene bir açığ çay cetir. Herkesin isteği yerine gelmiş ama çay gelmemiş. Uçak istanbula gelene kadar hostese demiş kızım bene bir açığ çay. En sonunda hostesi yanına çağırmış demişki - Kızım sen aytekini tanırmisan Hostes yoo demiş tanımıyorum niye sordun nine. -Heç kızım bütün ****pular aytekini tanırda sen nasılki tanımirsan. Yorum bağlantısı
Amaç Keskin 31 Ekim 2008 Yazar Paylaş 31 Ekim 2008 Hakan bey, nette bulduğum bu şiir de size ------------------------------ Erzurumlu memur Sabah erken gahirem,el yüzümi yihiram, Aynanin garşisina geçir,bene bahiram. Gari sofrayi gurir,çay dolmiş önde durir, Okula giden oğlan,bene dersini sorir. Bir cigara yahiram,çay başindan gahiram, Vahit gelip çatanda,gravati tahiram. Ceketimi giyirem,paltomi ver diyirem, Ayahgabimi geyip,gapi çekip gidirem. Birez yürir gidirem,çoh çoh dua edirem, Durağima varanda,otobosa binirem. Devletimi sevirem,rüşvet nedir bilmirem, Gıt ganaat geçinir,az alir şükredirem. Seggiz uşah,bir gariyeddi esmer,bir sari, Odun kömir bitecah,zor beklirem baharii. Akşam olir gararir,cüzdanim çoh morarir, Sabah ahşam dolaşmah,ayaklarimi yorir. Eve yorgun dönirem,el ayak yihaniram, Hazir sofra görende,aj gurt gibi daliram. Sofra gahir,çay gelir,içtin mi oliram tay, Yorgunluh,uhyi gelir,gari gah yataği yay. Yorum bağlantısı
Amaç Keskin 31 Ekim 2008 Yazar Paylaş 31 Ekim 2008 Bunu okumak değil de dinlemek lazım. Yorum bağlantısı
Amaç Keskin 14 Kasım 2008 Yazar Paylaş 14 Kasım 2008 Erzurum Lisesinde erzurumlu öğretmen erzurumlu öğrencisini sözlü yapar -Arhadaçi -Buyur hocam neçi? -Adın neçi? -Mehmet Zeçi -Numaran neçi? -İkiyüz içi -Memleçetin nereçi? -Erzürümün içi -Soriyi bilirmisen peçi? -Hocam sori neçi? -Erzürümün nufusi neçi? -Hocam bilmemçi -Eleyse otur içi -Hocam neyettimçi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts