İçeriğe Yönlendir

Airbag lambası Hata Kodu 3


Yasin Yaparoğlu

Recommended Posts

Yasin Yaparoğlu

sürücü koltuğu ile oynanınca uyarı lambası ikaz veriyor servise gittik arızayı sildiler geçti neden olduğunu sordum koltuk ayarlarınla oynadınızmı dediler evet dedim ondan oluyormuş doğrumudur.. daha önce başına gelen varmı böyle birşey. ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Koltuğun alt tarafındaki soket yerinden oynamış olaiblir, yoksa koltuk ayarı ile oynayınca lamba yanacak diye bir kaide yok, daha çok arka tarafta oturan kişinin ayağı ile soketi yerinden oynatması daha olası bir sebeptir.

Yorum bağlantısı
Mustafa Eski

yaklaşık 1 aydır uyarı lambası yanık geziyorum.kendim silmesinide öğrendim.ama nafile en geç 1 gün sonra yine yanıyor.sanırım bir temassızlık söz konusu.yalnız yeni bir şey öğrendim.koltuğun altındaki sokete paralel 2,7 k direnç takmamı,bunun sorunu çözeceği söylendi.dirençleri aldım yalnız daha takmadım.bilgisi olan varmı?ne dersin çağlar abi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Cısss, öyle merdiven altı 3kağıtlarına girmeyin bakiim :D . Bu sorun çözmek değil, var olan sorunu gizlemektir ve sonrasında tehlikeli olasılıklar mevcuttur. Uyarı lambası kaç defa yanııyor ve nasıl söndürüyorsunuz?

Yorum bağlantısı
Mustafa Eski

3 kere yanıp sönüyor.kontak açıkken soketi söküyorum.kontağı kapatıp soketi takıyorum.sonra kontağı tekrar açıyorum.

Yorum bağlantısı
Mustafa Eski

koltuğun altındaki emniyet kemeri gergisine giden sarı soketi çağlar abi.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Ford Airbag tamir kitabından bilgiler:

1. Airbag ile ilgili her türlü işlem (soket çıkar-tak dahil) yapılırken kontak kapalı olmalıdır.

2. Soketi çıkarıp takınca lamba sönüyor ise ve kontak açıldığı anda yanmıyor ama bir üsre sonra yanıyor ise, soketi sökün, Wd-40 layın, içindeki sıvının tam uçmasını bekleyin, sonra yerine takın.

Yorum bağlantısı
Mustafa Eski

2. madde bana uyuyor çağlar abi.en kısa zamanda deneyeceğim.teşekkür ederim ilginize.

3 kere yanması hayra alamet değil. 2 havayastığı'nın da arıza işareti verdiğini söylüyor.

bende zaten epi topu 1 tane var. :D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Mondeo nun klasik sorunu arkaya oturanın koltuk altına uzanan ayaklarıdır. 3 defa yanma kodunun karşılığı ezberimde yok? Unutmazsam sorarım.

Yorum bağlantısı
Mustafa Eski

sanırım soket arızası çağlar abi.halit ustam öyle demişti.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yeri gelmişken sorayım.Bu airbag lerin araç üzerinde ömrü 20 yıl gibi bir süremi yoksa periyodik kontrol edilmesi gereken bir sistemmi?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
3 - Three flash cycle: Short to battery plus or ground in section of air bag squib circuit common to both driver and passenger air bag modules

Modüllerin devrelerinde bozukluk veya pilinde azalma var gibi birşey diyor.

Tesisat arızası olarak terücme edebiliriz ama çok genel bir tanım yapmış. + -, sürücü veya yolcu tarafı, yani komple tesisat taraması gerekir.

Airbaglerin periyodik bakımı yok ancak yanlış hatırlamıyor isem, direksiyon hava yastıkları 10 -15 yılda bir değişim öngörülür.

Yorum bağlantısı
Yasin Yaparoğlu

soketler gevşemiş o yüzden problem yapıyolarmış dün 2 koltuğun soketlerini söktüm kontak kapalıyken güzelce temizledim daha sonra taktım sorun kayboldu şu tıkırtı seslerinin de yerini bıldum arka koltuklarmış sebebi arka koltukları söküp bağlantı yerlerini şamrel koyup tekrar taktım ses baya azaldı birde koltuğun tam altındaki yaylı yerler var oralarada şamrel koyunca ses inşallah gidecek.. :clapping:

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Soket arıza 4 kez uyarı veriyor olması lazım bildiğim kadarıyla... Ama uzman Hakan'dır ne diyorsa o dur...

Yorum bağlantısı
Ahmet Gökhan Torun

aynı sorun bendede var daha öncede konuşmuştuk airbag lambası 3 defa yanıp sönüyor. gösterdiğim yerlerde şaseye kısa devre yapıyor tesisatın incelenmesi gerekirse değiştirilmesi gerekir cevabını almıştım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Belkide soket sök tak yaparken, kısa devre yapan yer var ise , şase ile temasını da kesmiş olabilir.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Fatih Ertaş

Dün de bana dediler aynı olayı aracı durdurmadan koltuk ayarı değişirse airbag devredışı kalabiliyormuş . (kullanılmaz hale geliyor) Soket değil herhalde çünkü tamamen değiştiriliyormuş o zaman airbag.

Yorum bağlantısı
Sezgin Geridönmez

Ben de soket manyağı olmuştum 1 aydır. Bir kutu WD-40 harcadım yine yandı yine yandı.

Geçen hafta yattım koltukların altına, soketleri söktüm ve tırnağımla erkek uçları aynı yöne olacak şekilde hafifçe eğdim.

Bu sayede dişi sokete sıkıca oturdu erkek uçlar. ve dişi soketin en azından bir kenarına kesin sürtünmeyi sağlamış oldum.

Artık elle yada ayakla bir darbe gelse dahi soketlerin bağlantıları kesilmiyor ve lambam yanmıyor. Tavsiye ederim.

Ayrıca kabloların koltuk tavanı ve tabanda bağlanacağı delikler ve segmanlar var. Doğru yerlere yerleştirmek ayak temaslarını minimize edecektir.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Ben çözdüm lamba işini...

Ampulü söktür dermişim... :D

Benim koltuğu motoru tamir etmek için söken döşemeci lavuk kabloları dolaştırmış birbirine.. Ayrıca koltuğun altından karşı kısımına geçen bir tel var.. O tele dolamış kabloları.. Koltuk ileri geri oynadıkça sokete asılıyormuş..

Söktüm hepsini güzelce sabitledim koltuğun altına.. Soket kısmına soketten sonra bir kez daha sabitledim.. Bu sayede koltuk oynasa bile soket değil soketten sonraki kısım oynuyor... Yanmıyor artık benim koltuk oynadı lambası...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı

(4) Sinyal kodu koltuk soketlerinin, çoğunuzun bildiği gibi kemer gerdiricilerinin modül ile iletişimsizliğinden kaynaklanıyor..(3) sinyal kodu,yan hava yastığı yahut kemer gerdirici tesisatında bir kısa devre açıklamasıdır.. Omaj okuyamama değil.. ;)

Yorum bağlantısı
Birol Yılmaz-2

Valla benimkide sırayla 3 ve 4 ikaz verdi bende koltuk altı soketleri söktüm ve spreyle yağladım ve soketin içine sıkı geçmesi için iki ucada kablo sıkıştırdım ve sorun yok

Yorum bağlantısı
Salim İmamoğlu

Bilmiyorum fordda böle birşey varmı ama cıtroende çalışırken bu tip arızalarla çok karşılaşmıştım.Sorun soketlerde idi.Yeni soket takmıyoduk ama soketi kesip kabloları seri bağlantı şeklinde bağlıyoduk sorun ortadan kalkıyodu.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...